Vitorlázás

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Keszthely, Balatoni Múzeum

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében színes programokat kínál a keszthelyi Balatoni Múzeum 2020. október 3-november 7. között.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Keszthely, Festetics-kastély

Izgalmas programokkal várja a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum a látogatókat 2020. szeptember 28-október 26. között a Múzeumok Őszi Fesztiválján.

Titokban építenének védett területre kálváriát a Badacsony oldalában
None
BalatonKörDeszka
None
Reklám
A barokktól az argentin tangóig
None
Füredi Őszi Fesztivál - Október
None
Lillik Ákos nyerte az egyszemélyes Balatonkerülő vitorlásversenyt
Rajt-cél győzelmet aratva nyerte Lillik Ákos a Balatonkerülő Szólóvitorlázó Nagydíjat.
II. Csodaszarvas családi nap
None
Kovács Emőke: Balatoni impressziók sorsok, helyek, történetek című kötetének bemutatója
None
Siófoki séták – Az Operettkirály
None
Jancsi és Juliska fesztivál
None
Szépkorúak hete
None
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Reklám
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Nagyon népszerűek a balatoni termelői piacok
Igénylik a látogatók a helyi ízeket, és a Balatonnál különösen nagy kultúrája van a békebeli termelői piacoknak. Mutatjuk, mi mindenért lehet szeretni őket.
Nordic Walking túra Balatonszárszón
None
Halloween szauna programok 2020 Zalakaros

Az őszi szünetben, 2020. október 23-november 1. között Halloween szauna programokat tartanak a Zalakarosi Fürdő Szaunavilágában.

Márton-napi kézműves foglalkozás és lámpás felvonulás
None
Állatok világnapja – sétáltató és örökbefogadó nap
None
Tüzes fuvallat – Aszalt gyümölcsökkel 2020 Zalakaros

Tüzes fuvallat - aszalt gyümölcsökkel címmel rendeznek szaunahétvégét a Zalakarosi Fürdőben 2020. október 16-18. között.

Tüzes fuvallat – Csokoládé mámor 2020 Zalakaros

Az illatok bűvöletében testet-lelket kényeztető szaunahétvégét rendeznek a Zalakarosi Fürdőben 2020. október 9-11. között. 

Esszencia - A zene világnapja alkalmából
None
Reklám
Európai Madármegfigyelő Napok - Siófok
None
Gyenesdiási Bornapok – Bormustra 2021 Gyenesdiás

2021. július 15-18. ismét megrendezik a Gyenesdiási Bornapokat gasztronómiai, boros és kulturális programokkal.

Film készült a Balatonfűzfőnél vértanúhalált halt kislányról
A szovjet katona, a nőket erőszakoló és meggyilkoló férfi és a fiatal, vallásos lány történetét mutatja be a veszprém megyei Buvári Tamás filmje. A Balatonfűzfő mellett élő lány tragédiája elevenedik meg ebben az akotásban. E heti filmpremier, előzetessel.
Szeptember 28-tól őszi menetrend lép életbe a Bahart hajójáratain és sétahajóin

A Balatoni Hajózási Zrt. a személyhajókon és kompokon kiegészítő utazási feltételeket (kötelező maszk használat) vezetett be a járványügyi helyzet miatt.

Átadták a Kis-Balaton Látogatóközpontot

Már látogatható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának vadonatúj létesítménye, a Kis-Balaton Látogatóközpont Fenékpusztán. Az ökoturisztikai központból akár kenuval vagy kajakkal is felfedezhetjük a berek vadregényes világát. A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakításának keretében már tavaly megújult a Diás-szigeten a Fekete István Emlékhely, a most átadott beruházás pedig modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett […]

Lillik Ákos nyerte a Balaton-kerülést

A kiváló vitorlázó gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul a tavalyi gyenge szeles szóló Balaton-kerülő első helye után az idei Keszthely-Kenese egyszemélyes versenyen is ő nyert A győztes hajó, a hazai tervezésű Flaar 26 RR 14 óra 7 perc alatt tette meg versenytávot. A második helyen Nedbál Noel végzett a Fahajóval, a 8m PRO több mint

Lillik Ákos lett az egyszemélyes Balatonkerülő verseny győztese

Lillik Ákos rajt-cél győzelemmel nyerte a Balatonkerülő Szólóvitorlázó Nagydíjat a hétvégén – számolt be az MTI-nek a rendezvény szervezője, a Fa Hajó Kft. A szombaton Csopakról induló és oda vasárnap visszaérkező vitorlásversenyen 8 méteres, nyitott kategóriájú hajók indultak. Lillik Ákos a Nelson Flottalízinggel 14 óra 7 perces menetidővel teljesítette a mintegy 158 kilométeres távot, míg […]

Kvíz - Fesztiválok Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Jazz és szüreti programok a Balatonnál

Az egyik legváltozatosabb programkínálat várja az ezen a héten a Balatonra látogatókat. A Balaton.hu ajánlja:Október 1-20. – Gasztro séta – HévízOktóber 3. – Jazz & Karos – Zalakaros Szeptember 30. (Szerda) Keszthely – Szépkorúak hete – Szeptember 30- Október 5. Október 1. (Csütörtök)Hévíz – Római legendák és emlékek – Október 1-6. Október 2. (Péntek)Balatonfüred – […]

A Gyapjas testvérek a 29er Magyar Bajnokok
A Gyapjas testvérek a 29er Magyar Bajnokok
A Gyapjas testvérek a 29er Magyar Bajnokok
A Gyapjas testvérek a 29er Magyar Bajnokok
Lillik Ákos nyerte a jubileumi 20. Szóló Balatonkerülő Nagydíjat
Lillik Ákos nyerte a jubileumi 20. Szóló Balatonkerülő Nagydíjat
Last minute utazás? Tudjuk, milyen napszemüvegre van szükséged!
Hirdetés - 2020 speciális év, ami az utazásokat illeti, mindent átírtak ugyanis a pandémia miatt hozott szigorú szabályok.
Lillik Ákos - Nelson Flottalízing nyerte a jubileumi, 20. Szóló Balatonkerülő Nagydíjat
Szombat reggel a Kereked Vitorlásklub előtti rajtnál hét fokos hideg és erős északnyugati szél fogadta a 16 hajóból álló mezőnyt. Aztán a délelőtt folyamán az időjárás csendesebbé vált, annyira, hogy Keszthely előtt már alig fújt (itt Lillik Ákos Györöknél, szinte a nád alatt lopakodva növelte tetemessé az előnyét…), aztán visszafelé megint bejött az északnyugati, végig lehetett surranni a tó közepén, majd a szokásos Tihany alatti izgalmak után az Almádi, Aliga, Csopak befutó háromszögre megint érkezett üzemanyag bőségesen.
Antila 24.4 – Biztonság minden körülmények között

Az Antila 24.4-est alapvetően kis és közepes szélviszonyokra optimalizálták, de két reffsorának köszönhetően nagyobb szélben sem vall szégyent. Ízléses formavilága, ergonomikus kokpitkialakítása, tágas, modern, divatos hajóbelsője és több mint elégséges felszerelése hosszabb túrákra is alkalmassá teheti. Az Antila Yachts négy modellből álló legkisebb tagjának augusztusi vízre tételével teljessé vált a lengyel prémiumgyártó balatoni flottája. A

Most is sokan dolgoznak home officeban a nyaralóból
Az otthoni munkavégzés hétköznapivá válása meglódította a nyaralópiacot, és még a kevésbé komfortos ingatlanok is jól pörögtek. A Balatonnál is rendkívül népszerű a nyaralók vásárlása.
Megdöbbentő számok, amiket eddig nem tudtál a Balatonról!
Szerinted hány nap alatt cserélődik a tó vize, hány patak táplálja a Balatont, és hány tonna por hullik bele évente? Ha szakvezetővel túrázol a Balatonnál, nemcsak a táj szépségeiben gyönyörködhetsz, útközben számos tudnivalót, érdekes adatot is megtudhatsz a vidékről.
Lillik Ákos győzött a Szóló Balatonkerülő versenyen

A Balatont tizennégy óra alatt körbevitorlázva, tizenöt ellenfelét megelőzve éjfél után 7 perccel ért célba a Nelson Flottalízing nevű Flaar 26RR hajóval a győztes.

Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán
Több mint 150 hajó rajtolt az Őszi Pünkösdi Regattán
Sokkal több biciklis volt a Balatonnál ezen a nyáron
Soha annyian nem bicikliztek nyáron, mint idén. Minden üdülőrégióban rekordot döntött a kerékpáros turisták száma, a Balatonnál is majd kétszer annyian tekertek, mint tavaly.
Balatoni impressziók - könyvbemutató
None
Kovács Attila zongorakoncert
None
„Kalandozás a népi kultúrában”
None
Mindentudó Ház-Utazás a sörfőzés múltjában és jelenében
None
Reklám