Vitorlázás

Újra Iain Murray lesz a versenyigazgatója az America’s Cup versenyeinek
Újra Iain Murray lesz a versenyigazgatója az America’s Cup versenyeinek
Július végén lehet a Kékszalag a Balatonon
Ha a koronavírus-helyzet kedvezőtlen fordulatot venne, újraértékelik a döntést.
Díjazták a Dometic Trim Tab rendszerét

Az ötven legfontosabb iparági fejlesztés egyike lett a Dometic új Trim Tab rendszere, amely elnyerte a Boating Industry magazin szerkesztőinek díját. A folyóirat kedden jelentette be, hogy a Dometic Next Generation Trim Tab rendszerét 2020 legjobb termék díjával tüntette ki. A szerkesztők több száz fejlesztés közül választják ki minden évben azt az 50 terméket, amit

Online ünnepli Buddha születésnapját a zalaszántói sztúpa
A hagyományok szerint ez a nap olyan erővel bír, hogy a május 7. tízmilliószoros nap lesz!
Reklám
78 éve született Bujtor István, mindannyiunk Ötvös Csöpije

Frenreisz Istvánként 1942. május 5-én látta meg a napvilágot Bujtor István, aki a vizek, legfőképp a Balaton szerelmese volt.

Sokan dolgoznának a Balatonról, ha marad a home office
Az elmúlt időszakban tömegessé váló otthoni munkavégzés hatására újfajta kereslet jelenhet meg a Balatonnál és más vidéki helyszíneken. Balatoni ingatlanosok szerint egyre többen költöznek néhány hónapra albérletbe a tó közeli településekre. Ha pedig az otthoni munkavégzés lehetősége hosszabb távon is megmarad, sokaknál végleges váltást hozhat, hogy a nagyváros helyett egy csöndesebb kistelepülést választhatnak.
Két verseny már biztos 2021 – re tolódik a Sail GP második szezonjában
Két verseny már biztos 2021 – re tolódik a Sail GP második szezonjában
Kvíz#1 - Te mennyire ismered a Balatont?
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Szeptemberben ismét terepfutó verseny Balatonlellén

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a balatonlellei Kishegy Trail. A terepfutó verseny a Fuss Neki Team szervezésében bonyolódik majd le 2020. szeptember 27-én (vasárnap) a kishegyi parkerdőben. A verseny gyönyörű szép balatoni panorámájával rendelkező útvonalain 7 , 14 és 21 kilométeres távokon teheted próbára magad! Idei évtől kezdődően a legkisebbek számára egy 400 méteres mini […]

Megjelentek a delfinek a Boszporusznál

A hajóforgalom csökkenésével a delfinek egyre gyakrabban láthatók és egyre közelebb úsznak a partokhoz a Boszporusz környékén. A hajózási és utasforgalom visszaesésének nagy hatása van a Boszporuszon – fogalmazott Erol Orkcu, az amatőr és sporthalászok szövetségének elnöke. A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a hajóközlekedés, emellett halászati tilalom van életben az Európát és Ázsiát összekötő,

Hétfőtől ismét jár a balatoni komp

Hétfőtől ismét jár a balatoni komp, de továbbra sem 40 percenként, hanem csak óránként, Szántód felől 7 és 19 óra között, Tihany felől pedig 7.15 és 19.15 között indulnak a járatok. A szákmaszk viselete a kompok fedélzetén is kötelező.Több balatoni településen lezárva maradnak strandok, de van, ahol megközelíthető a szezonon kívül közparkként működő szabadstrand.

Befejeződött az akarattyai alagút átépítése

A koronavírus okozta járványhelyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a Balaton északi partján elhelyezkedő vasútvonalon a villamosítást, a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad – közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint április végére befejeződtek a balatonakarattyai nyíltvonali szakaszon fekvő csittényhegyi alagút átépítési munkálatai. Az 1909-ben átadott 96 méter hosszú alagútban […]

"Nincs még egy ilyen tó..." - Interjú Veszeli Lajos festőművésszel
Veszeli Lajos festőművész nem csak él Balatonalmádiban, de évtizedek óta szívén viseli a város és a Balaton-part esztétikai sorsát. Számos művészi kezdeményezés és megvalósult projekt fűződik a nevéhez, és sosem fogy ki a tervekből. Sorsról, emberi teljesítményekről, a jelen helyzetről, művészetről, és persze a Balatonról beszélgettünk.
Reklám
MCY 80 – Az érzéki csillogás

A Monte Carlo Yachts egy úttörő projekt, amelyben az olasz menedzsment, a tervezők és a dizájnerek zsenialitása találkozik a francia Beneteau csoport technológiai erejével. Így a cég Trieszt melletti Monfalconéban épült gyára páratlan luxusjachtok bölcsője lett. A Monte Carlo Yachts (MCY) küldetése, hogy a visszahozza a minőséget a luxus világába. A stílus, az elegancia, a

Akár a barátokkal is pizzázhatunk mától a kerthelyiségekben
A turisztikai szakemberek szerint az idei szezont meg lehet menteni, hisz megnyithatnak a vidéki strandok, szállodák és vendéglátóegységek. A vízparti büfék tulajdonosai készülnek a rendkívüli egészségbiztonsági szabályozás, a szigorú higiéniai előírások betartására és betartatására és számítanak az emberek, a vendégek együttműködésére, de a fővárosi strand-vendéglátósok is felkészülten várják a remélt közeljövőbeli nyitást.
Május 9-től újra nyit a Hévízi Tófürdő szabadtéri fürdőrésze

A koronavírus-járvány miatt 2020. március 18-tól felfüggesztették a Hévízi Tófürdő nyitva tartását, szombattól ismét várják a fürdőzőket.

Lovagolni jó! - A lovardákban is fertőtlenítik a szerszámokat
Legalább heti háromszor szabad levegőn végzett mozgás mindenkinek javasolt, még ebben az időszakban is. A lovaglás jó testnek és léleknek egyaránt, hiszen a sportélményen kívül az állattal való foglalkozás is hozzátesz a rekreációhoz.
teszt
Szelfizz nálunk! - kérik Ördög Nóráék
Ahogy arról már a likeBalaton is beszámolt, Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltot nyit Balatonakarattyán. Most különleges kérésekkel fordultak az arra járókhoz.
87 éve hunyt el a keszthelyi Festetics-kastélyban Tasziló, a legnagyobb magyar arisztokrata

Festetics II. Tasziló idejében nyerte el a keszthelyi Festetics-kastély a mai formáját, alakja már életében legendás volt.

Változások a balatoni kompközlekedésben

A Bahart kompjait május 4-től újra használhatják a gyalogosok, a motorosok és a kerékpárosok, ám a szájmaszk, illetve a másfél méteres távolság betartása kötelező. Ismét elérhetővé válik a kompszolgáltatás a motoros, kerékpáros és gyalogos utasok számára. A kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól. A gépjárművel utazók

Sokan a Balatonon akarnak dolgozni távmunkában
A Magyar Nemzet szerint egyre többen költöznek Balatonra albérletbe néhány hónapos időszakra. Ennek legfőbb oka, hogy a járvány miatt sokan kényszerültek otthoni munkavégzésre, ez pedig az ingatlanpiacot is teljesen felborította.
Reklám
Zenés majális az egészségügyi dolgozókért Füreden

Az idei május elsején sajnos a virsliket és a dodzsemeket is nélkülözni kényszerültünk, a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekar viszont egy nagyon kedves megmozdulással igyekezett kompenzálni a füredieket. Fellépésükkel többek között az egészségügyi dolgozók munkája előtt is tisztelegtek. A mostani helyzetre való tekintettel az első állomás a Gyógy tér, ahol az egészségügyi dolgozóknak és a szívkórház […]

Újabb második világháborús hajóroncsot találtak

Második világháborús ausztrál hajóroncsra bukkantak a kontinens partjainál. A teherszállítót egy japán tengeralattjáró torpedózta meg, a legénység 32 tagja veszett oda. A Wollongbar II nevet viselő hajó maradványai Új-Dél-Wales állam partjainál kerültek elő, miután a helyi halászok értesítették a hatóságokat. „Évtizedeken át feküdt a mélyben, a tenger fenekén ez a titok, megtalálása lezárást jelenthet az

Ellepték a szörfösök a Balatont
Nem bírták tovább az extrém sportolók a bezártságot. Közel százan pattantak kite- vagy windsulf-deszkára Siófok-Sóstón, hogy meglovagolják a hatalmas hullámokat. A széllökések helyenként elérték az 55 km/h-s sebességet.
Nyárra megújulhat a szigligeti vár

Nyárra megújulhat a szigligeti vár, fejlesztik a település strandját is. A járványhelyzet elmúltával, lehetőség szerint még a nyáron szeretnének látogatókat fogadni – közölte kedden az MTI-vel a település polgármestere. Balassa Balázs elmondta, hogy 530 millió forintból újul meg a település vára, a tavaly kezdett fejlesztésből 60 millió forintot az önkormányzat biztosít. Felújítják a várkaput, vizesblokkot […]

Muti, mit játszol?
Anyák napján minden anyuka, mami, nagymama, dédi könnyekkel a szemében csodálja az őt köszöntő apróságokat (és nagyobbakat), de lássuk be, a hétköznapokon nem is olyan könnyű lekötni a gyerekeket. Nálatok életben van még a kijárási korlátozás? igen, Akkor azért, ha pedig nem, akkor azért érdemes megnézni, hogy mások hogyan foglalják le a srácokat egész nap. Sőt, a nézelődés mellett játszani is hívunk!
Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei!
Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei!
Elromlott a motor, az evező vízbe esett - vízirendőrök segítettek
Azt nem tudni, hogy volt-e a kapása a csónakból horgászó sportembernek, de segítség nélkül nem tudott volna partot érni.
Elrmlott a motor, az evező vízbe esett - vízirendőrök segítettek
Azt nem tudni, hogy volt-e a kapása a csónakból horgászó sportembernek, de segítség nélkül nem tudott volna partot érni.
Újra lehet kerékpárral és gyalogosan használni a balatoni kompokat

A Balatoni Hajózási Zrt. igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 4-től (hétfő) módosítja korlátozó rendelkezéseit.

Újra lehet a balatoni kompokat használni kerékpárral és gyalogosan

A BAHART igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 4-től (hétfő) módosítja korlátozó rendelkezéseit.

Felbátorodtak a tengeri tehenek

Ez a tengeri emlős meglehetősen félénk, ráadásul egyedei veszélyeztetett faj tagjai, így pláne meglepő, hogy felbukkantak Thaiföld part közeli vizeiben. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések nyomán drasztikusan lecsökkent a nemzetközi és belföldi turizmus a világ minden részén, aminek a számtalan negatív mellett van néhány pozitív hatása is. Idesorolható az, hogy az otthon maradásnak hála

Hétfőn újra változik a balatoni kompközlekedés
Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei.
A Balatonnál forgott Weisz Viktor új klipje
Csendes, de gyönyörű a Balaton a karantén ideje alatt. Weisz Viktor a Szólád melletti Nezde pusztai gyógyító dombon könyörög a világunkért, de más települések is megjelennek az új videóklipben.
Ismét használhatók az elektromos hajók és a vitorlások a Balatonon
A Magyar Közlöny engedi az edzéseket és zárt rendezvényeket a sportban is. Dolgozik az MVSZ a részletes tájékoztatáson, hogy mikor és milyen biztonsági intézkedésekkel indulhat újra a vitorlás élet.
Optimista várakozással készülnek a szezonra a balatoni vendéglátósok
Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat.
Reorganizációs terv készült a BAHART-nál

Profiltisztításról szóló reorganizációs tervet készített a tavaly nyár végén meghatározó állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) új igazgatósága, a javaslatra május 6-ig várja a kisebbségi tulajdonba került balatoni önkormányzatok szavazatait – derül ki a napokban szétküldött dokumentumból. A reorganizációs terv célja, hogy a BAHART – alapvetően közfeladatot ellátó, nemzeti tulajdonú hajózási társaságként – megújuljon, működési […]

Nyolc tipp: éld át az utazás élményét otthon

Veszett időket élünk, a koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozásokat egyre nehezebb elviselni. De van megoldás, a kalandos életvitel becsempészhető a négy fal közé. Vacsi a tévé előttNem kell ahhoz repülőgépen ülni, hogy kis adag kaját egyél, aminek ráadásul megkérdőjelezhető az eredete. Rendelj házhoz valami olcsó helyről, az étellel együtt melegíts meg egy tálcát is, aztán

A Balatonnál készül az olimpián éremesélyes vitorlázó Érdi Mária

Éremmel akar hazajönni a tokiói olimpiáról a vitorlázó Érdi Mária, aki pozitívan tekint az ötkarikás játékok elhalasztására.  Érdi vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta, nagyon élvezi a koronavírus-járvány miatti “karantént”, amelyet egy Balaton-felvidéki kis faluban tölt. A közeli erdőben kerékpározik, fut, míg a kertben kialakított kis konditeremben tud edzeni – utóbbi kettőt edzésprogram alapján végzi […]

Szereted a vonatokat? Ezt látnod kell! Gumimacik is laknak itt
Közel 3 km-es sínrendszer, 20 állomás, 60 vasúti szerelvény és több mint ezer épület alkotja Európa egyik legnagyobb terepasztalát a keszthelyi Helikon Kastély különálló épületében. A szemfüles látogató még egy dinoszauruszt is megpillanthat a kiállításon!
Nyitva tart és épül-szépül a BL Yachtklub kikötője
Bár az étterem és szálloda már több, mint egy hónapja zárva van, a kikötő zavartalanul működik, s várja a hajótulajdonosokat. Emellett az infrastruktúrát is felújítják és felkészítik a szezon újraindulására.
Motorokra cserélték a legénységet a Luna Rossán
Az olasz Farevela vitorlás média egy e-vitorlázás közvetítés után Max Sirena-t, a Luna Rossa Prada Pirelli csapat kormányosát és csapat igazgatóját kérdezte, hogyan tudnak megfelelni a Cagliari egészségügyi előírásoknak:
WOW küldetés - Nők a versenybírói 'pályán'
Fontosnak tartjuk, hogy minél több olyan hivatást is bemutassunk a Women On Water Hungary tevékenységének keretében, ami a nők számára lehetőséget jelent, ha a vitorlázásban szeretnének hivatást választani. A World Sailing is kiemelten fontosnak tartja a nők arányának növelését a vitorlázásban, nemcsak a sportolói karrierekben, hanem a háttérterületeken is, ezekhez pedig itthon is igyekszik igazodni a sportágért felelős szervezet. Kiemelkedő a nők aránya a Magyar Vitorlás Szövetség akkreditált versenybíróinak körében, ennek apropóján pedig a hazai versenybíró bizottság elnökével Böröcz Bencével beszélgettünk.
A turizmus miatt aggódik Horvátország

Gari Cappelli horvát idegenforgalmi miniszter szerint az Európai Uniónak olyan átfogó tervet kell kidolgoznia a koronavírus okozta válságból való kilábaláshoz, amelynek tartalmaznia kell az utazással kapcsolatos egységes protokollokat és egyfajta Covid–19 útlevelet. Cappelli az EU turisztikai minisztereivel folyatott videokonferenciája után beszélt a pandémiának az idegenforgalmi ágazatra gyakorolt hatásairól. A megbeszélés célja az eddigi tapasztalatok cseréje,

Folytatódik a villamosítás az észak-balatoni vasútvonalon - Menetrend változás!
A koronavírus okozta járványhelyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a Balaton északi partján elhelyezkedő vasútvonalon végzett villamosítási munkákat. A kivitelezés az ütemtervnek meglelően halad.
Reklám