Vitorlázás

Ünnepi hétvége MM és IOM OPEN
A szokásoknak megfelelően a modellvitorlázók október utolsó hétvégéjén, Orfűn találkoznak a háromnapos rendezvényen, a Pécsi tavon.
Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a naptár nem csal. Így aztán érdemes még az igazán zimankós hónapok beköszönte előtt gondoskodni a minden tekintetben megfelelő ruházatról. Melyik szövet a legjobb választás, ha támad a zord hideg? A softshell az ősz sztáranyaga. Na jó, meg a tavaszé is. S tulajdonképpen az […]

Óvjuk a nyaralónkat a téli hidegtől!

A téli időszak előtt rengeteg teendőnk van; biztosítanunk kell az értékeink, eszközeink és ingatlanjaink védelmét a hideg időjárással szemben. Ezekre a feladatokra jó esetben októberben, de mindenképpen az első fagyok beállta előtt sort kell keríteni. A nyaralók és hétvégi házak védelme érdekében mindenképpen biztosítani kell a vízvezetékek épségét. Két okunk is van rá, hiszen nem […]

Történelmi rekord született a Balatonnál
Minden eddiginél többen utaztak a menetrend szerinti hajókon.
Reklám
Rolex Middle Sea Race – Wild Joe tizedik Szicília-kerülője

Embert és hajót próbáló menet végén ért célba a magyar Wild Joe a 42. Rolex Middle Sea Race-en

Évtizedes hajózási rekord dőlt meg a Balatonon
Október 24-én zárult a 175. jubileumi balatoni hajózási szezon. A személyhajókon és kompokon szállított utasok száma összességében elérte az 1 millió 967 ezer főt, ami jubileumi csúcsnak számít.
Kőszedésért síelési lehetőség
Önkénteseket - gyerekeket és felnőtteket - várnak az eplényi síarénába a hétvégén, hogy megtisztítsák a pályát a nagy követtől, törmelékektől.
Évtizedes csúcs dőlt meg a balatoni, 175. jubileumi hajózási szezonban

Az áprilistól októberig tartó személyhajózási szezonban csaknem 21%-kal nőtt a Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajók forgalma az előző évhez képest.

Évtizedes rekord dőlt meg a 175. balatoni hajózási szezonban
A kiemelkedő nyári és őszi forgalom után már októberben megközelíti a 2 milliót a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) összesített utasforgalma a 175. hajózási szezonban. A jubileumi rendezvénysorozattal, flottamodernizációval, utaskomfortot javító és stratégiai horderejű fejlesztések elindításával ünnepelt a társaság 2021-ben - írja a BAHART közleménye.
Márton napi őszbúcsúztató 2021 Keszthely

2021. november 6-án 14 órakor veszi kezdetét a Márton napi őszbúcsúztató a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen.

Buzsáki virágpompa
A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amelyen Buzsák lett a legvirágosabb kisfalu.
A Zalai Egészségnapon táncra perdült a Hévízi Termelői Piac

A hazai termelők és kézművesek mellett, egy sült gesztenye illatú hűvös szombati napon az egészséges táplálkozásé és a mozgásé volt a főszerep a Hévízi Termelői Piacon.

Kavicsfogú óriásteknős és cápa úszkál a Halagútban
Különleges víz alatti világot bemutató festmény látható a a Sintér-árokban található Halagútban.
Reklám
Márton-napi dínomdánom Balatonszárszón
None
3. Lángosgolyó és Új Bor Weekend
None
Élménybeszámoló – Adriatic Friends Cup 2021
A történelem során másodszor lepték el magyar tengeri lovagok és tengerészek a haramiák földjét. 2021. október 16-án a Tengeri Lovagok Társaságának áldásával másodszor került megrendezésre az Adriatic Friends Cup elnevezésű navigációs és szigetkerülő egyhetes túravitorlás verseny.
Seasons End Asso Match Race, Stanbergi tó beszámoló 2021.10.22-24
Augusztus elején, az Asso magyar bajnokság díjkiosztóján hívott meg bennünket Lui (Luitpold Prinz von Bayern) bajor herceg a saját rendezésű párosversenyére a Starnbergi tóra. Mivel ebben a formátumban egyáltalán nem szoktunk versenyezni és az ember egy előkelőség meghívását nem szokta visszautasítani, ezért egyértelműen a kiutazás és a részvétel mellett döntöttünk.
Rekord várható a hosszú hétvégén a belföldi turizmusban
Újabb rekord várható az őszi hosszú hétvégén a belföldi turizmusban.
Baleset történt az M7-esen a Balaton felé vezető oldalon
A leállósávon halad a forgalom.
Olasz kéményseprő mester alapította a badacsonyi szőlőbirtokot
A dédnagyapa foglalkozására utal a borosüvegek címkéjén a szénceruzával rajzolt fekete grafika a Fata borokon. Gyere, nézzük meg, milyen volt az idei szüret!
Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, ’60-as évekbeli science fiction sorozat legendás űrhajója szolgálhatott inspirációként az egykori újságíró üdülő bárépületének terveihez Balatonszéplakon. A végső igazság a toretro.blog.hu cikkéből derül ki. A hatvanas évek túlfűtött, balatoni építési lázának egyik kétségkívül látványos mellékterméke volt a széplaki Újságíró (vagy Interpress) Üdülő és annak […]

Programokban gazdag hosszú hétvége a Balatonnál
Miközben az emlékezés gyertyáit gyújtjuk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a Balaton most is kínál kirándulási lehetőségeket, valamint családi- és gasztroprogramokat is.
Reklám
Halloween a balatoni hajókon

Halloween Hajók indulnak Siófokról és Balatonfüredről október 30-án, ahol „szellemes” feladatokkal és programmal várnak mindenkit Halloween Gyerekhajók fedélzetén. Október 30-án, szombaton 11 órakor másfél órás Halloween Gyerekhajó indul Balatonfüred Hajóállomásról a Szent Miklós hajó fedélzetén. Ezt követően 15 órakor ugyancsak másfél órás Halloween Gyerekhajó indul Siófok Hajóállomásról a Szent Miklós hajó fedélzetén. A jegyár: felnőtt:

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai ugyanis egy őstengert megelevenítő hatalmas festménnyel gyarapodtak, melyről a környék két buszmegállója is informálja a járókelőket – írja a vehir.hu. A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület EKF-es és TOP-os pályázati támogatások segítségével különleges látványosságot varázsolt a Harmat utcát a Kittenberger Kálmán utcával összekötő […]

Mesék Saint-Tropez-ből: Les Voiles – második rész

Société Nautique de Saint-Tropez ismét megrendezte hagyományos regattáját, a második héten a nagy méretű klasszikus és modern jachtok számára. Nulladik napFlottacsere: a klasszikusok átadják helyüket Első napSikítva rohanás Cap Camarat után. A mikrofon végén pedig egy taktikus, Philippe Mourniac, aki elárulja, amit nem feltétlenül kellene (francia nyelven, angol felirattal): Második napA túl erős szél miatt

IV. Lellei Gasztro Farsang
None
Tökéletes nap Balatonlellén
None
Újra életre kel a veszprémi Óváros piac
Piacra járni nem egyszerűen vásárlás, hanem kellemes időtöltés, mi több, szórakozás is. A hét végétől újabb helyen fedezheted fel a régió finomságait: nyit az Óváros piac. A vásárláson kívül finomságok és szórakoztató programok is várnak.
Őrtorony-kilátó, ahonnan parádés a panoráma az őszi Balatonra

Tihany több pontjáról is mesés panoráma tárul elénk, ám épített messzelátója csupán egy van, mégpedig az Apáti-hegyen magasba törő Őrtorony-kilátó.

Az IBCC-n megdőlt a rekord! 30 fölötti pontyot fogtak Tihanyban
Október 26-án Tihanyban kifogták a VII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) rekordhalát. A spanyolmintás pontyot már nagyon jól ismerik a balatoni horgászok, számos helyen horogra akasztották. Jelenleg 30 kg fölötti a súlya.
A Kopasz-hegyről nyílik a Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása
A Kopasz-hegy Mindszentkálla fölött emelkedik, s a nevéhez mérten kopár tetejű hegy, amelynek 330 méteres legmagasabb pontjáról a Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása nyílik. Elénk tárul a Balaton, tiszta időben egészen a somogyi partokig is ellátni. Aki szeret túrázni, annak „kötelező” legalább egyszer meglátogatni.
Halloween a hegyen
None
360 millióért eladó Badacsonytomaj egyik ragyogó vendégháza
Új tulajdonossal megy tovább a vendéglátás, vagy egy nagy család kiélvezi a páratlan környezetet? Kíváncsian várjuk, milyen jövő elé néz a badacsonytomaji szépség. A kilátás, ahogy errefelé lenni szokott, lélegzetelállító. Részletek és sok-sok fotó.
Csillagmintás ég alatt…
… szendereg a város, melyről mind tudjuk jól, Tápéval határos. Azaz, mit is mondok, csak szendergett volna, ha arra nem téved pár kóbor poéta. Marie Marel sorai jutnak eszembe, amint nagy nehezen, mindenféle építkezések és útlezárások közepette végre betekergek a Vitorláskikötőbe.
Halloween Party Hajó – Siófok
None
Halloween Gyerekhajó – Balatonfüred
None
Halloween Gyerekhajó – Siófok
None
Nyit a Óváros piac
None
Operett kisvonat és melódiák – Kálmán Imre napok várnak Siófokon
Október 30-ig, Kálmán Imre születésnapja alkalmából múltidéző programokkal és előadásokkal várják a látogatókat Siófokon. Színpadra kerül a komponista leghíresebb operettje, a Csárdáskirálynő is.
Legyél Te Balatonfüred új felfedezettje! - dalszövegíró pályázat
None
Bakony Expo - a bakonyi ízek vására
None
Olvasólámpa
None
Magyar Passió - premier előtti vetítés és közönségtalálkozó
None
Itt van az ország legnagyobb szalmabála-labirintusa
Nem kell aggódni, ugyan könnyedén te sem találsz ki belőle, de legalább látod a többieket, a gyerekeknek viszont mesebeli élmény lesz, amikor hős lovagként megtalálják a kijáratot.
Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy gyulafirátóti elkerülő megépítése és a Füredi és Pápai utak csomópontjait összekötő szakasz szélesítése is Veszprémben – írja a vehir.hu. Gazdasági törekvések kapcsán évek óta visszatérő felvetés az úthálózat fejlesztése, elsősorban a 8-as számú főút még hátralévő szakaszainak négysávosítása. Az úthálózat […]

J-Class-sztorik – Fényűzés és elegancia

Ezúttal a JH1 Lionheartot, a JK6 Hanumant, valamint az 1934-es Amerika Kupa-győztes JH2 Rainbow-t vesszük górcső alá. H1 Lionheart2005-ben Andre Hoek és a Hoek Design a Vanderbilt szindikátus számára elkezdte elemezni a Burgess és Stephens által a harmincas években tervezett hajótesteket. A medencés tesztek mellett a modern számítástechnikai modellezést is használták, és ennek eredményeképp a

Reklám