Vitorlázás

Brit adóhivatal a vitorlázók ellen

A brit királyi adó és vámhivatal az előzetesen meghirdetett alapelveit megváltoztatva most újra kifizetteti az ÁFÁ-t azokra a hazatérő kedvtelési célú hajókra, amelyek három évnél hosszabb ideje nincsenek Nagy-Britanniában

Félmilliárd forint fejlesztési pluszforráshoz jutott a Balaton

Az 500 millió forintos pluszforrás nagy részét az üdülőrégió önkormányzatai nyerhetik el pályázatokon, klímaváltozás hatását csökkentő fejlesztésekre.

Balatoni víztükör ihlette kortárs munkák költöznek Badacsonyba
None
Kortárs Balaton
None
Reklám
Jótékonysági evezés
None
„Grand Tihany” geotúra a Vulkánok Nemzetközi Napján
None
A tavalyi Kékszalaggyőztes RSM futott be elsőként a Balatoni Évadnyitó 878 CO. Nagydíjon
Kevesebb, mint 2 óra 20 perc alatt teljesítette az idei Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat az RSM csapata.
Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség!
A jelenlegi járványügyi szabályokat betartva, a koronavírus járvány miatti óvatosságból, csak nagyon szűk körű vitorlabontó ünnepséggel kezdődött a szezon.
Az autómakettek és a fotó vonzásában
Csányi Rudolfot kerekesszékesként is örökmozgónak ismerik a falujában. Két nagy szenvedélye a természetfotózás és a járműmakett-készítés. Az évek során legalább háromszáz kicsi kocsit alkotott meg, leginkább hazai és külföldi rendőrségi verdákat.
Mától sűrűbben közlekednek a vonatok a Balatonhoz
None
E-kerékpár túra / Balaton Riviéra kis kör
None
Vizsgálódás vízben, kertben - BFNP
None
A badacsonyi bányák rejtelmei
None
Reklám
E-kerékpár túra / Tihany-kör
None
E-kerékpár túra / Balaton Riviéra nagy kör
None
Nyomozás a patak apró élőlényei után - BFNP
None
Kölcsönlakás – Pannon Várszínház
None
Május 17-től sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között

Érvénybe lépett a MÁV előszezoni menetrendje, és új jegytípusok is elérhetők: a Balaton24 és Balaton72 Duo változata.

Mától sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között

Május 17-vel lép érvénybe a MÁV előszezoni menetrendje, és új jegytípusok is elérhetők: a Balaton24 és Balaton72 Duo változata.

Már elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata
A Balaton környékére látogatók újabb jegytípusok közül választhatnak: már elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata. Az egy- vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak.
Híres kertek, kertészek a Balatonnál
A Balaton vidékén szép hagyománya van a köztéri ligetes, fás és üdülőtelepeknek, parkoknak, az uradalmi kastélykerteknek, valamint a hagyományos gyümölcskertészetnek is. Most a Balaton-part egyes településein és híres kertészeinek munkásságán keresztül igyekszünk bemutatni a tó környéki kertek, parkok történetét.
Sűríti balatoni járatait a MÁV
A kisebb forgalmú megállókban is gyakrabban állnak meg a vonatok.
Reklám
Mától új vasúti menetrend van
A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatokat: mától a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.
Egy különleges tó Ózd mellett

Európában mindössze két tó jött létre suvadás hatására, az egyik Erdélyben van, a másik pedig Arló mellett. Ózdtól mindössze néhány perces autóút Arló, ahol egy szép fekvésű tavacska várja a horgászokat, nyaranta pedig a strandolókat és kempingezőket. A település mellett élénk barnakőszén-bányászat zajlott, ami miatt három alkalommal is jelentősebb homokkőréteg szakadt le a Csahó-hegyről, egyre

Csak a Galerius fürdőbe kell védettségi igazolvány Siófokon, a strandokra nem

Pénteken nyitották meg kapuikat Siófok fizetős strandjai, pünkösd hétvégén a Galerius fürdő és júniusban pedig a Kalandpark is követi a példájukat. A strandok látogatásának nem feltétele a védettségi igazolvány, a Galerius fürdőbe viszont kelleni fog majd – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Illés Virág, a város Kommunikációs és Turisztikai Irodájának vezetője. A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-én […]

CéleGYENESben a fejlesztések

Az országban a turisztikai célpontok fej-fej mellett adnak hangot fejlesztéseikről, a szektor nagy erőkkel készül a vendégek fogadására. Nincs ez másképp Gyenesdiáson sem, sőt, a településen idén feltűnően sok újdonság és fejlesztés zajlott/zajlik, amivel a Nyugat-Balaton üdülőfaluja kiemelkedik a desztinációk sorából. Gyenesdiás egyik új attrakciója, az egykori Talabér-Bujtor-Osvald – féle vízimalom május elején megnyitott. A […]

Hétfőtől sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz
Egyre jobb az idő, egyre többen utaznak a Balatonhoz, ezért a MÁV május 17-től sűrűbben indít járatokat a fővárosból a tóhoz, InterCity kocsik és étkezőkocsik teszik kényelmesebbé az utazást.
A héten a Balatoni hal és bor lesz a főszerepben

Rengeteg gasztronómiai eseményen és színes pünkösdi programokon vehetünk részt a héten. A Balaton.hu ajánlja:Május 21-24. – Balatoni Hal- és Borünnep – BalatonfüredMájus 22-24. – VII. Bakony Expo – Veszprém Május 20. (Csütörtök)Pünkösdi wellness és gyerekparádé a Balaton Hotelben – Siófok – Május 20-24. Május 21. (Péntek)Balaton, Pünkösd, Páros Piknik Hétvége Két keréken – Balatonmáriafürdő – Május […]

Horgászokat kellett kimenteni a Balatonból
A rendőröknek két horgászt kellett kimenteniük a Balatonból, akik egy stégen rekedtek, a csónakjuk pedig elsodródott.
Albatrosz – dokumentumfilm az óceánnal együtt élő emberről

Ludovic Dulou SUP-világbajnok, vízi mentő, a világ leghosszabb SUP-versenyének győztese, hullámlovas. Szabad szellem, aki a legtisztább kalandokat keresi. Mivel jó úszó és vízilabdás volt, a kilencvenes években vízi mentőnek állt, később felfedezte magának a SUP-ot, megnyerte a Quicksilver Paddleboard Race-t (65 km-es távjával a leghosszabb SUP-verseny a világon), 16 évvel ezelőtt végignézte, ahogy barátnője, Karen

Bringás szervizoszlop segít már Gyenesdiáson és Balatonfűzfőn is
Gyenesdiáson és Balatonfűzfőn is nagy segítség a Balaton körül bringázóknak a szervizoszlop, mellyel az idei évtől várják a kerékpárosokat.
Zimány Linda apró bikiniben vitorlázik - fotó
Zimány Linda Tihanyból posztolt, legalábbis a Balatonon készült az a fotó, amelyet legutóbb kitett magáról. A képen apró fekete bikiniben látható egy vitorlás fedélzetén, amivel nagyjából egy óra alatt összegyűjtött 2500 kedvelést. Nézze meg ön is a bejegyzését!
Balatonból mentettek horgászokat a vízirendőrök
A két horgász csónakja egy stégnél rekedt.
Újabb 500 millió forintra pályázhatnak a balatoni önkormányzatok
A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) 500 millió forintos pluszforráshoz jutott, amelynek nagy részét az üdülőrégió önkormányzatai nyerhetik el pályázatokon, klímaváltozás hatását csökkentő fejlesztésekre.
Újra nyit a Pannon Várszínház Veszprémben
A javuló járványügyi helyzet és az ezt tükröző kormányrendelet szerint a Pannon Várszínház újra megnyitja kapuit.
Horgászokat kellett kimenteni a Balatonból
A rendőröknek két horgászt kellett kimenteniük a Balatonból, akik egy stégen rekedtek, a csónakjuk pedig elsodródott.
Kézben cipelték a megmentésre váró ólomüveg ablakot a hévízi restaurátorok
Gyönyörű, bár sérült ólmozott üvegablakot mentettek ki az egykori Pátria Hotel épületéből a hévízi múzeum munkatársai. A tervek szerint a becses darabot restaurálják, majd beépítik a kulturális intézményben.
MÁV: szombattól elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata

A Balaton környékére látogatók újabb jegytípusok közül választhatnak: szombattól elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata, az egy- vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak – közölte a MÁV-Volán csoport szombaton az MTI-vel. A Balaton24 Duo változatát 1990 forintért, 26 éven aluliak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegyet […]

Zenészek, zeneszerzők, karmesterek és a Balaton I.
A Balaton és a művészetek kapcsolatáról, a tó inspiratív hatásairól már sok szót ejtettünk. Írtunk a tavi irodalomról, képzőművészetről, de a Balaton és a zeneművészek viszonyát eddig nem összegeztük. A tó híres szülöttjéről, Kálmán Imréről, az operettek fejedelméről született már írásunk, de vajon mely híres zenészeink kötődnek még a tóhoz?
EKF: Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni borok versenyére

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, a díjátadót július elején tartják.     A versenyt szervező Balatoni Szövetség titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, hogy a versenyfelhívást a napokban kapják meg a hegyközségek, június első két napján pedig leadhatják a mintát a jelentkezők. Mint mondta, […]

A siófoki szálloda összes dolgozója beoltatta magát, így védik a vendégeket
Amennyire csak lehet, példát szeretnének mutatni, így természetes volt, hogy ha  vendégek csak védettségi igazolvánnyal érkezhetnek, akkor a dolgozók is beoltatják magukat.
Álláslehetőségek a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Két ökoturisztikai referensi állást hirdet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság. Az egyik esetben a munkavégzés hely Sarród-Lászlómajor. A kormányzati szolgálati jogviszony időtartama határozott, 2021. június 1.–2022. április 30. Az ökoturisztikai referens feladata a nemzeti park lászlómajori ajándékboltjának komplex irányítása. A pályázati kiírás teljes szövege és a részletek a nemzeti park honlapján, illetve ide kattintva megtalálhatók.

Napról napra többen foglalnak pünkösdre szállást a Balatonnál
A „beugró” a védettségi igazolvány, az utazni vágyók mozgásterét pedig növeli a SZÉP-kártyákon pihenő több mint 200 milliárd forint.
Megnyitották a vitorlás szezont Balatonfüreden
A hagyományos vitorlabontó ünnepség keretében nyitották meg a vitorlás szezont szombaton, Balatonfüreden. Elrajtolt a 878 Co. Nagydíj.
Rendhagyó volt a vitorlabontó ünnepség
A jelenlegi járványügyi szabályokat betartva, a koronavírus járvány miatti óvatosságból, az idei esztendőben csak nagyon szűk körű vitorlabontó ünnepséggel kezdődött a szezon a Balatonon. A Balaton megkoszorúzása előtt beszédet mondott dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, valamint Holczhauser András az MVSZ főtitkára is.
A tavalyi Kékszalag győztes RSM nyerte a Balatoni Évadnyitót!
Kevesebb, mint 2 óra 20 perc alatt teljesítette az idei Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat az RSM csapata.
Reklám