Vitorlázás

Időjárás a Balatonon – Március 27-29.
Pénteken csökken a felhőzet, az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk. Visszatér a kellemes tavaszi idő: délután 14-19 fok valószínű. Szombaton és vasárnap a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de inkább csak vasárnap fordul elő zápor. Egyelőre marad a szép tavaszi idő 15 és 20 fok közötti maximumokkal. Forrás: koponyeg.hu
Nyitnak a balatoni vitorláskikötők, azonban a személyhajózási szolgáltatások szünetelnek

A szolgáltatást egyelőre – fokozott biztonsági intézkedések mellett – biztosítják, és felhívják a figyelmet, hogy aki teheti még maradjon otthon.

1000 dolgot csinálhatsz otthon - tippek, hogy NE őrülj meg
Mentálisan, szellemileg, érzelmileg és fizikálisan is tehetünk azért akár a négy fal között is, hogy átvészeljük ezt a nehéz időszakot. A likeBalaton.hu igyekszik minél színesebb skáláját felvonultatni azoknak a tevékenységeknek és lehetőségeknek, amelyek segítenek ebben. Szeretnénk bővíteni a listát, illetve rendszeresen friss ötletekkel előállni, ezért érdemes figyelni az oldalt!
A turizmusnak is nagy segítség az adókönnyítés - a Balatonnál bizakodóak
A Balatonnál abban bíznak, hogy a járvány júniusig lecseng, és utána beindul a szezon, sőt, azok, akik külföldre utaztak volna, talán inkább a belföldi utakat választják.
Reklám
Hazautaztak a vendégek Hévízről
Egy hét leforgása alatt szinte teljesen kiürültek Hévíz utcái, terei és szálláshelyei.
"Ha adok, többet kapok vissza" - egy pszichológus gondolatai a járványról
Szorongás, félelemérzet, stressz? Nem kell, hogy így legyen! Milyen pozitív gondolatokkal, lépésekkel könnyíthetjük meg ezt az időszakot? Lázár Gergely pszichológussal beszélgettünk arról, hogy hogyan fordíthatjuk a hasznunkra a jelenlegi helyzetet, s jöhetünk ki belőle a saját életünkre vonatkozóan nyertesként.
17 nap elteltével találtak koronavírust egy kiürített óceánjáró hajón

A Diamond Princess óceánjárót 2020. február 5-én vonták vesztegzár alá Jokohamánál.

A tavasz színei Csopakon, az olaszrizling fővárosában

A Veszprémet a Balatonnal összekötő Nosztori-völgy szájánál, a Balaton északi partján fekszik Csopak, a borkultúrájáról is ismert kedvelt üdülőhely.

ONLINE – Ákos – Karanténnapló
None
Lefoglalt balatoni szállás - lemondás, pénzvisszafizetés - mit kell tennem?
A járvány idején a hotelek, szállásadók a Balatonnál is bezárnak egy időre. Kérdés azonban, hogy mi lesz a lefoglalt szálláshelyekkel. Visszakapjuk a pénzünket? Mit tehetünk, ha nem fizetik vissza, vagy ha nem tudunk megegyezni a szállásadóval? Fogyasztóvédelmi kérdéseket jártunk körbe, hogy tudjátok, mit tegyetek és hová fordulhattok ilyen esetben.
KÉRDÉSEK, VÁLASZOK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT KIALAKULT HELYZETBEN
Teljesen felborította a sportéletben az idei forgatókönyveket az egész világon, így Magyarországon is terjedő koronavírus-járvány. A vészhelyzet vitorlássportot érintő legfontosabb kérdéseit és az arra adandó válaszokat gyűjtötte egy csokorba a szövetség titkársága.
ONLINE – Ákos – Karanténkoncertek
None
ONLINE – Coma & Chill – Digitális Carson Coma Koncert
None
Reklám
ONLINE – Ha hétfő, akkor Metallica!
None
Havazásra ébredtünk Siófokon, a hétvégére 20 fok várható
Sűrű hóesés lepte meg a siófokiakat március 25-én. A Somogy megyei Balaton-partot sok helyen tapadós hó lepte be, Siófokon reggel óta szakad, de gyorsan érkezik a radikális fordulat az időjárásban.
Vízre tették a legújabb expedíciós hajót

Az Ulstein vízre bocsátotta Sunstone Ships’ Infinity sorozatának harmadik darabját, Ocean Victory néven. A legújabb expedíciós hajót ünnepélyes keretek között március 16-án bocsátották vízre a CMHI Haimen hajógyárban. Ez a második expedíciós utasszállító hajó, ami ebben a gyárban készült. Az Ulstein Design & Solutions szállítja a projekthez a felszereléseket és a dizájnterveket. Noha – testvérek

Fel kell készülni a csalókra – Több helyen próbálkozott a vakcinát kínáló nő
Több vállalkozót is felhívott az a nő, akit az ügyészség indítványozására most letartóztattak. A 36 éves L. Zsuzsa a napokban koronavírus elleni vakcinát próbált eladni milliókért egy siófoki péküzem tulajdonosának, sőt az üzem bezárásával fenyegetőzött telefonon. A rendőrség figyelmeztet: csalók próbálnak hasznot húzni a koronavírus miatt kialakult helyzetből.
Újratervezésre készül az MVSZ

A sportolók és sportszakemberek egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért a Magyar Vitorlás Szövetség egyetért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, amelynek értelmében legkésőbb 2021-ig elhalasztják az olimpiai játékokat.  Holczhauser András főtitkár kijelentette: nem erre készültünk, de ebben a rendkívüli helyzetben a NOB és Japán részéről ez a felelős döntés. Az első a sportolók, a szakemberek, a

Karanténkomplexummá alakítják a balatongyöröki Kastély Hotelt
Hat éve állt üresen a kastélyszálló Balatongyörökön, de egy hete intenzív munkálatok indultak meg az épületben. Az ingatlan karanténné alakításának hétfőig kellett volna befejeződnie, de a folyamat még javában zajlik. Többek között erről is nyilatkozott Biró Róbert polgármester a hirbalaton.hu-nak. Balatongyörök pár éve állami segítséget kért a helyi védettséget élvező volt kormányüdülő, a Kastély Hotel […]
Tévhit, hogy a jó idő eltünteti a koronavírust
Roberto Burioni olasz virológus arról számolt be, hogy a népszerű hiedelemmel ellentétben a koronavírus nem fog eltűnni a nyári felmelegedéssel. A klímaaktivisták állítását cáfolva pedig hozzátette, a szmog nem járul hozzá a terjedéséhez.
Önvezető hajó fogja átszelni az Atlanti-óceánt, emléket állítva a Mayflower vitorlásnak

A legénység nélküli hajó a 400 éve Angliából Amerikába útnak indult vitorlásnak állít emléket.

Komoly kár az összeütközött vitorlásokon

Két hajó ütközése sosem vidám, és sok esetben komoly anyagi következményekkel jár. Fokozottan igaz ez akkor, ha két J osztályú jacht az érintett. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Superyacht Challenge Antigua verseny első futamának rajtja előtt a Svea és a Topaz elég rendesen „összeakadt”. Két ember szorult orvosi segítségre, egyiküknek néhány bordája tört. Az esemény

Reklám
Nem indul be áprilisban a balatoni hajózási szezon
Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon  a  koronavírus-járvány miatt  – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.A állami többségi tulajdonban lévő siófoki társaság törölte a 2020. június 6-7-re tervezett Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját is.
A dörgicsei Levendárium vibráló nyugalma
A levendulavirágzás gyönyörűségét érdemes minden évben megcsodálni, és most különösen bíznunk kell benne, hogy idén is mindenki megteheti. A Balaton-felvidéken van egy hely, amely rezgéseivel tökéletesen elvarázsolja az ide érkezőket. A Levendárium megálmodójával és megvalósítójával, dr. Demján Ildikóval beszélgettem a levendula szépségeiről.
Elhalasztják a Tokiói Olimpiát
Elhalasztják a Tokiói Olimpiát
Drónfotókon a tavasz első naplementéje Siófoknál

A csillagászati tavasz első estéjén drónfotókon örökítettük meg a napnyugtát Siófoknál, melynek parázsló színei mesés hátteret adtak a kikötőnek.

Gyermekpornó-felvételek százait foglalták le Balatonfüreden
Egy 48 éves balatonfüredi férfi közel 200 olyan felvételt töltött le, ami gyermekek szexuális kizsákmányolását tartalmazta. Részletek lentebb!
Közlekedési helyzet Horvátországban

Koronavírus mindenhol és földrengés Zágrábban. Összefoglaló a működő és nem működő szolgáltatásokról. A helyzet napról napra változik, ahogy a vírus terjed Európában, ezért az első és alapvető tanács: NE UTAZZUNK! Ha mégis muszáj, akkor az alábbiakkal fogunk szembesülni – egyre szigorodó feltételek mellett. A határokon a tranzitáru-szállítás megengedett:Bregana és Macelj (Szlovénia),Goričan és Duboševica (Magyarország),Nova Sela,

A Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalása az olimpiai játékok halasztásáról
A sportolók és sportszakemberek egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért a Magyar Vitorlás Szövetség egyetért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésével, amelynek értelmében legkésőbb 2021-ig elhalasztják az olimpiai játékokat.
Érdekes nevek Hévízen és környékén – Utánajártunk!

Hallottuk már azt, hogy Hetesház, Egregy, Öregharang, vagy akár Flavius Hévízzel kapcsolatban, most pedig kiderül, hogy honnan is kapták nevüket.

Megérkezett a márciusi hó, fehérbe borult Orfű és a Mecsek

A havazás, amire egész télen vártunk 2020. március 23-án érkezett meg, három nappal a tavasz beköszöntét követően.

Derkó 2020 | Képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítása a Műcsarnokból
None
Papírok–rácsok–akkád | Major Kamill kiállítása a Műcsarnokból
None
Elhalasztják az olimpiát

Abe Sinzó miniszterelnök a nyári, tokiói olimpia egyéves halasztását javasolta Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, aki teljes mértékig egyetértett vele. A japán kormányfő szerint a halasztás elkerülhetetlen, ha nem lehet teljes olimpiát rendezni a világjárvány miatt. „Nagyjából egyéves halasztást javasoltam, és Thomas Bach elnök teljes mértékben egyetértett vele. Ez lehetővé tenné, hogy

Paolo Ventura - Velencei történet kiállítás a Műcsarnokból
None
Elhalasztják a tokiói olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Szinte biztos az Olimpia elhalasztása

A Nemzetközi Olimpia Bizottság elnöke Thomas Bach a végrehajtó bizottság március 22-i ülése után kiadott közleményre hivatkozva lehetségesnek tartotta a nyári Tokiói Olimpia elhalasztását

Árpád-kori templom Paloznak

A Paloznak központjában emelkedő dombon áll a falu első kőépítménye, az Árpád-kori templom, melyet a Millenniumi Park ölel körbe.

Kórházakká alakítják a luxushajókat

A világ legnagyobb tengerjáró luxushajóin betegeket gyógyíthatnak, megnövelve meg a kórházi ágyak számát. A Carnival Corporation tulajdonában vannak a világ legnagyobb luxus utasszállító hajói, csakhogy a járvány és az annak következtében leálló turizmus miatt a cég hajói sem járják a világ tengereit és óceánjait. A cégnél úgy határoztak, hogy a hajókból azokon a területeken, ahol

Az első balatoni település, amely Hild-díjat kapott: Paloznak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopak és Lovas között fekszik Paloznak, amely 1998-ban a hagyományos falukép megőrzéséért Hild-díjat nyert.

Online Jóga
Program neve: Online JógaA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 23. 17:40 – Március 30. 17:45 Részvétel / Belépés: ingyenes LEÍRÁS: online jógaóra Március 23 és Május 11 között. Hétfőn 17:45-19:00 Slow PowerSzerda 8:30-9:30 StesszoldásSzombaton 10:00-11:15 Slow power Bejelentekezés szükséges az órákra mert így tudtok online csatlakozni :-)!👇 https://www.motibro.com/operators/yoga-park-jogastudio Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/640105306826359/
I Love RETRO Online Fesztivál – Maradj otthon Te is!
Program neve: I Love RETRO Online Fesztivál – Maradj otthon Te is!A program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 28. 17:30 – 23:00 Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: ⭕️I LOVE RETRO ONLINE FESZTIVÁL⭕️2020.03.28.SZO – 17:30-23:00h – MARADJ OTTHON TE IS! #jótékonyság #gyűjtés #lélegeztetőgèp #maradjotthon Támogató jegy: https://jate.totaljegy.hu/esemeny/iloveretro/ ⭕️Eseményünk és jótékonysági gyűjtésünk az egész világot és […]
Activé Full Body Edzés – Home Edition-Élő edzés az otthonodban
Program neve: Activé Full Body Edzés – Home Edition-Élő edzés az otthonodbanA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 25. 17:30 – 18:15 Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: 45 perces teljes testet átmozgató edzés olyan gyakorlatokkal, amik az edzőteremből otthoni környezetbe is könnyedén átültethetőek néhány egyszerűen beszerezhető eszköz segítségével. Csatlakozz Te is az ingyenes, élő […]
Első Magyar Karantén-színház
Program neve: Első Magyar Karantén-színház – Jelenetek egy háztartásból I.A program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 24. 19:00 – 20:30 Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: Ingmar Bergman – Jelenetek egy házasságból című filmje alapján írták a szereplők. Egy kapcsolat véget ér. A férfi bejelenti, hogy elhagyja a családját. De karantén van, és kijárási tilalom. […]
TAKE A SEAT!-online Trafó estek
Program neve: TAKE A SEAT!-online Trafó estekA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 28. 20:00 – 22:00 Részvétel / Belépés: részben ingyenes LEÍRÁS: Te is álmodoztál arról, kezdés előtt a sorban várakozva, hogy legyen egy saját, számozott helyed a Trafó nézőterén? Hogy előre tudd, hányadik sorban és melyik székről fogod nézni az előadást? Most eljött […]
Online Kvízest
Program neve: Online KvízestA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 26. 20:00 – 21:00 Részvétel / Belépés: ingyenes LEÍRÁS: Biztos ti is nagyon unatkoztok már, ezért készítettünk nektek egy Online Kvízestet!A kvíz a Kahoot rendszeren keresztül fog történni. Egyénileg és csapatban is lehet játszani, nincs létszámmegkötés 😉 Minden csapatnak regisztrálnia kell egy csapatkapitány kiválasztásával ezen […]
Reklám