Vitorlázás

Hévíz házhoz viszi a programokat
Házhoz hozza a hévízi Festetics György Művelődési Központ a programjait, nekünk nincs más dolgunk, mint követni a közösségi oldalukat! Hallgathatunk mesét, zenét, lesz múzeumi séta, tornázhatunk, jógázhatunk és kertészeti tippeket is kapunk tőlük.
Szünetel a balatoni személyhajózás

A koronavírus-járvány miatt kialakult vészhelyzetre való tekintettel a Bahartnál március 24-től módosul az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak. Szántódrév kikötőből az első járat 7-kor, az utolsó 19 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor. Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15-kor, az utolsó 19.15-kor indul, a köztes időszakban 60

Már csak óránként járnak a balatoni kompok, gyalogosokat nem szállítanak
A koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) március 24-től átmenetileg változtatott kompszolgáltatás feltételein.
Balatoni borászok az 50 legjobb között
Március 6-án tartották a Borkonferenciát, ahol kihirdették Magyarország 50 legjobb borászának listáját. Számos balatoni termelő is elnyerte ezt a kitüntetést. Másnap a listázottak belső, szakmai kóstolót tartottak, ami alapján majd a Borászok Borászát választják meg maguk közül. A sajtóközlemény szerint a szavazási mechanizmus egyszerű és letisztult: az elmúlt évek győztesei, vagyis a Borászok Borászai összegyűlnek, […]
Reklám
Védőmaszkokkal, tisztálkodószerekkel segítenek az önkormányzatok
Zalaegerszegen az önkormányzat 27 millió forintért 60 ezer mosható, többször felhasználható orvosi szájmaszkot rendelt, hogy minden városlakót ellássanak, a szállítmány a következő hetekben ütemezetten érkezik – közölte Balaicz Zoltán polgármester hétfőn a közösségi oldalán.Siófokon fertőtlenítő- és tisztálkodószerekből, valamint szórólapos tájékoztatókból álló egységcsomagokat állíttatott össze az önkormányzat hajléktalanoknak a koronavírus-járvány miatt.
Különleges szív alakú kivilágítás jelezte az összetartást Füreden
A turizmusra van a legerősebb kihatással a koronavírus. A szállodák támogatják egymást, kitartást kívánnak egymásnak, ezt jelképezve különleges szív alakú kivilágítást kapott a füredi Hotel Marina szombat este. Vászolyi Judit, a Hotel Annabella és Hotel Marina igazgatója a Füred TV-nek nyilatkozva elmondta, a balatonfüredi Danubius szállodák is együtt éreznek minden turizmusban dolgozóval, hiszen a koronavírus […]
Házhoz megy a keszthelyi kastély
Bár március 17-től a keszthelyi Festetics-kastély sem fogad vendégeket, virtuálisan továbbra is elérhetők, sőt, szinte minden nap megosztanak közösségi oldalukon egy-egy izgalmas történetet. Ismerd meg te is a kis herceget és Bagoly Bonifácot is!
Szórják ám a követ!
Méghozzá a tó kellős közepébe! Borzalom, tragédia, botrány, természetrombolás, valamint a hajózási útvonal „zátonyosítása”, a vitorlázók károsítása, hajóik és testi épségük felelőtlen veszélyeztetése. Vagy mégsem? Nézzük csak a tényeket.
Ingyen ad egészségügyiseknek szájmaszkot egy házaspár Keszthelyen
Krokker Mónika és férje, Krokker Gábor szerda délután tették közzé a közösségi oldalon felajánlásukat, s csütörtök reggelig már több mint hatszáz maszkra jelezték is igényüket a városból és a térségből.
Laposa Live-Otthoni kóstolók Laposa Zsófival
Program neve:  Laposa Live-Otthoni kóstolók Laposa ZsófivalA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 25. 20:00 – 20:30Részvétel / Belépés: ingyenes Folytatjuk online borkóstolóinkat a Facebookon! Neked nincs más dolgod, mint hogy beszerezd az aktuális bort, és leülj „Zsófival szemben” a nappalidba. Szerdánként és szombatonként egy-egy tétel kerül a középpontba, de ha nincs otthon éppen […]
Maradj Otthon! fesztivál
Program neve:  Maradj Otthon! fesztiválA program helyszíne: Otthon A program időtartama:  Március 22. 20:00 – Április 5. 0:00 Részvétel / Belépés: ingyenes LEÍRÁS: A MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL szervezői:A38 Hajó, Agárdi Popstrand, Akvárium Klub, Alterába Fesztivál, B.my.Lake, Balaton Sound, Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor, Bánkitó Fesztivál, Barba Negra, Barlang Szentendre, BME Egyetemi Napok, Bridge Hallgatói Klub, Budai […]
Nem indul el áprilisban a balatoni hajózási szezon
Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.
Jeges reggel köszöntötte a Meteorológiai Világnapot a Balatonnál

Míg néhány nappal ezelőtt a kikelet kora nyári idővel ajándékozott meg bennünket, most újra szürkeség, hideg szél és hóesés telepedett a Balaton partjára.

Reklám
Örkény István-est a Várkert Bazárból - Udvaros Dorottyával
None
Online filmklub
None
Korlátozásokat vezettek be a kompközlekedésben a koronavírus miatt

A BAHART 2020.03.24-től átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a szolgáltatást a rendelkezések visszavonásáig.

Újra vízen a fatestű kalózhajó
Vízre került a Talizmán Siófokon. A hajóval kapcsolatos erőfeszítéseket komoly előkészületek, s egy alapos renoválás is megelőzte.
A koronavírus miatt kizárólag gépjárművel utazhatunk a balatoni kompon

A BAHART 2020.03.24-től átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a szolgáltatást a rendelkezések visszavonásáig.

A zene az kell
None
Egy fürdőváros anekdotái
None
Maradj Otthon Challenge - Majka mesél - live stream
None
Legyünk együtt online- Jóga
None
Reklám
Maradj Otthon! Fesztivál
None
Múzeumi séta Hévízen
None
Baltic 142 Canova – Szuperjacht foilerrel

Már ugyancsak hűvös szelek jártak a finn vidéken, amikor tavaly ősszel a Canova névre keresztelt szuperjacht elhagyta a Baltic Yachts gyár mólóját. A gyönyörű törtfehér test csendesen – és meglepően gyorsan – suhant a Botteni-öböl szürkéskék vizén. Ez persze nem meglepő, hisz vitorla nélkül a hajó haladásáról egy 420 kW-os elektromos motor gondoskodik, amely 14

Kiskertek gondozása
None
Félúton
None
Tornázz velünk
None
Balatoni legendák: a tihanyi visszhang és a kecskeköröm

Gyönyörű tündérlány, ősz hullámkirály, aranyszőrű nyáj a főszereplői a tihanyi visszhangról és a kecskekörmökről szóló mondáknak.

Quadoktól volt hangos a gyenesdiási offroad pálya
Mintegy 70 quados vett részt az I. Balaton Quad Fesztiválon. A gyenesdiási offroad pályán az ügyességüket is próbára tehették a sportolók, de gyorsasági versenyt is rendeztek a szervezők.
Mesekuckó és játékház
None
A vízimentők maszkokkal segítenek
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata orvosi maszkok beszerzésével veszi ki a részét a koronavírus visszaszorításáért folytatott küzdelemben. Kórházak, orvosi praxisok, gyógyszertárak és önkormányzatok, valamint cégek és magánszemélyek FFP2, FFP3 és N95 maszk rendeléseit regisztrálják. Egy héten belül érkezik az első 20.000 darab. FFP2, FFP3 és N95 maszkokat lehet előrendelni. A megbízható gyártóknál ezekre is sokat kell […]
Az óceánok legmélyebb pontjai

Az óceánok mélye számos csodát rejt, amelyekből csak keveset ismerünk. Ugyanúgy, mint a szárazföldön, a tengerek domborzata is változatos. Fennsíkok, völgyek, síkságok, hegyek és árkok szabdalják, amelyek mérete vetekszik, sőt bőven meghaladja szárazföldi társaiét. A tektonikus lemezek mozgása az óceánok mélyét is folyamatosan alakítja. Az óceánok átlagos mélysége 3,5 km. A 200 méternél mélyebb övezetet

Keszthelyen is érezni lehetett a földrengést
Az Index.hu értesülései szerint több dél-dunántúli olvasójuk számolt be nekik arról, hogy a Zágráb közeli epicentrumú, a Richter-skála szerint 5,3-as erősségű földrengést a Balaton közvetlen közelében is lehetett érezni több településen is, többek között Zalaegerszegen és Keszthelyen is.
Strandokat zártak be a tömeg miatt
Nagyon sokan leköltöztek balatoni nyaralójukba, miután bejelentették az iskolák zárva tartását, ezért néhány strandot be kellett zárni az érkező tömeg miatt. Ilyen például a balatonalmádi önkormányzati strand is, ahová minden évben szabadon le lehetett járni tavasszal, az érkező tömeg miatt viszont úgy döntöttek az illetékesek, hogy március 20-tól zárva tartják ezt is.Az elmúlt egy hét […]
Az idei vitorlásszezont lefújták, a vízen edzeni sem lehet
Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezont, erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége március 19-i ülésén.
Elmarad a 2020. évi Nemzeti Regatta
Elmarad a 2020. évi Nemzeti Regatta
Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét
Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét
Szájmaszkot és szendvicset visznek a siófoki kórház dolgozóinak a lakosok
Több siófoki szervezet is vállalta, hogy a helyi kórház dolgozóinak mindennapjait segíti a veszélyhelyzet idején. Van, aki szendvicset szállít a dolgozóknak, más pedig szájmaszkot gyárt az orvosoknak és ápolóknak.
WOW történetek - Fábián Mónika
9 éve vitorlázom. Barátok által kerültem kapcsolatba a vitorlázással - leginkább azért, mert nem vittek magukkal: "pasis" program volt számukra, így aztán fogtam magam, és megtanultam!
Virtuális tengeri tábor gyerekeknek

Tanulási lehetőség otthonról: a Seattle-ben található Oceanográfiai Kutatóintézet kollégáit is elérték a koronavírus járványhoz kapcsolódó intézkedések. Jelenleg a bezártságból próbálják folytatni munkájukat, online előadásokat szerveznek kisiskolásoknak. Erin Ashe, az intézet igazgatója Erin és Robb online gyerektábort indítottak, ahol játékos, interaktív formában beszélnek a tenger élővilágáról, a kutatásaik fókuszában levő tengeri emlősökről, a kardszárnyú delfinekről és

Hálóval, tiltott módon halászott a pécsi pár a Balatonnál
Meglepő módon nem egy egyedülálló pecás, hanem egy pár bukott le orvhalászat miatt, mert Baranyából a Balatonra ruccantak ki, de kevésbé romantikus tevékenységbe fogtak a tónál.
Zajlik a süllőnász a borókafészkekben
Háromezer süllőfészket helyeztek ki a napokban a Balatonba. A boróka ágakból készített helyek májusig maradnak a tóban, addig a süllők, balinok és a keszegfélék ivóhelyéül szolgálnak.
"Fogadjuk a vészhelyzetben is szeretettel a hozzánk érkezőket!" kéri a Balatoni KÖR
Legyünk felelősek, és fogadjuk a vészhelyzetben is szeretettel a hozzánk érkezőket, de mindnyájan tartsuk be azokat a szabályokat, amik a vírus elterjedését gátolják - kéri a Balatoni KÖR.
Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt
Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt
Hévíz megvár- egy időre bezárnak a hévízi hotelek
Ideiglenes üzemszünetre készülnek a hévízi gyógy- és wellness hotelek is.
Reklám