Vitorlázás

HANS SPITZAUER OSZTRÁK SPORTLEGENDA IS VÍZRE SZÁLLT AZ IDEI 54.KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJON

...Mint a Candidate nevű LAGO26 osztályú hajó taktikusa. Az abszolút 25. helyen, az egytestűek között a 12. helyen végzett a tókerülőn ez a meglehetősen kicsi, mindössze 26 lábas, piros színű hajó. A kormányossal, Dieter Schneiderrel ültem le beszélgetni, és néhány perc múlva meglepő részletek derültek ki a hajóról, a mögötte álló szellemi és gazdasági erőtérről – és arról a programról is, amelynek a nevét a hajó viseli.

437 hajó ért célba eddig hivatalosan

Három óra után már 437 beérkezője volt az 54. Kékszalag Raiffeisen nagydíjnak. 15:07-kor a Zefír futott be, a teljes lista itt található.

Csodálatos telihold a Balaton felett
Csodálatos látványban volt részük mindazoknak, akik szerda este 9 óra körül kilátogattak a szigligeti kikötőbe.
Le a kalappal a versenyzők előtt! Köszönetet küldött az autizmussal élőket támogató alapítány

Az 54. Kékszalag  Raiffeisen Nagydíjon a vitorlázók megmutatták, ha segítséget kell nyújtani a rászorulóknak, akkor számítani lehet rájuk. 

Reklám
Brecsán Ábel: Nehezednek a körülmények

A szövetségi kapitány szerint Füredről is látszik, hogy nehezednek a körülmények a még vízen lévő hajók számára az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Brecsán Ábel a Samsung stúdió élő Facebook-közvetítésében elmondta, hogy 4-5 csomósra lassult a szél, és irányt váltott, kicsit északiasabb lett. 10-15 csomós ráfújásokra számíthatnak még a kinn lévők.

Elkezdődött az Audi Speed Challenge

Az esemény élőben követhető a Kékszalag Facebook oldalán:

SOS diéta nyaralás előtt: 4 tipp a gyors és kíméletes fogyásért!
A nyár az az időszak, amikor mindenki SOS diétás trükköket keres, hogy vajon pár hét alatt mitől nézhetne ki még jobban a kiszemelt bikinijében. Nos, ha te is az utolsó percekre hagytad a fogyókúrát, akkor érdemes elolvasnod tippjeinket!
Az Audi Speed Challenge előtt nyilatkoztak a Kékszalag nyertesei

"0,6% volt a vitorlázás, a többi a munka"- ezt nyiltakozta a győztes és rekorddöntő Raiffeisen Fifty-Fifty kormányosa, Józsa Márton a Samsung Stúdióban. Vele, a 3. helyezett Prospex-Delta kormányosával, Kaiser Kristóffal, valamint a leggyorsabb egytestűt, a Rafficát képviselő Király Zsolttal az Audi Speed Challenge apropóján tartottak élő kerekasztal-beszélgetést. Kaiser Kristóf azért az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra visszatekintve elárulta, hogy  ez volt a 7. versenye, de a legnehezebb mind közül.  A code zeróval több problémájuk volt, az antitorziós kábel is elszakadt, de ezek az intermezzók végül nem vetették vissza nagyon a csapatot. Király Zsolt a Principessával folytatott különcsatájukat sokáig szorosnak látta, de a keszthelyi fordulónál jobban el tudott jönni a Raffica, és végül ez döntött a két hajó között. Az Audi Speed Challenge előtt megegyeztek abban, hogy bár nincs nagy szél, de attól még látványos lesz a verseny, főleg a Kékpántlikán résztvevő gyerekek számára, akik ezúttal ott lesznek ezeknek a hajóknak a fedélzetén.

A Kékszalag rekord szürke eminenciása
A vitorlás világban nemzetközi szinten és Magyarországon is sikeres, de rendkívül szerény hajótervező és hajóépítő zseni Paulovits Dénes
A Raiffeisen Fifty-Fifty új időrekordot ért el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon
Rekordot hozott az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, az első helyen befutó Raffeisen nevű katamarán 7 óra 13 perc 21 másodperc alatt teljesítette a távot
Irány a füredi part: kicsik beszállnak a nagymenőkhöz

A Kékszalag nemcsak egy vitorlásverseny, hanem egyrészt egy többnapos parti és vízi programokat felvonultató fesztivál, másrészt - bár a fő attrakciója az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj -, de több vitorlásverseny csatlakozik hozzá.

A délig befutó 364 hajó hivatalos eredménye

Péntek délig 364 hajó ért be a balatonfüredi célba az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Itt az eredménylista. A kerek 300. helyen az Anna futott be, 323. lett a Fun Thomas, 364. pedig a Zephir.pp

A hullámokkal teli hajnal után Balatonboglárnál próbál zárkózni a Prosecco

Szombati Anettéket elértük telefonon, akik kissé fáradtan, de annál lelkesebben próbálnak felérni a többiekre. Hajnali fél 4-től fél 11-ig hatalmasat harcolt az elemekkel és a hullámokkal az 5 fős lánycsapat a Keszthelyi-öböl és Badacsony környékén. A Prosecco jelenleg a déli parton, Balatonboglár magasságában halad.

Reklám
Megkezdődött a tegnap elsüllyedt vitorlás kiemelése

Hajtogatott vagy tekercses papír kéztörlő? Melyiket válasszuk?

Nagy dilemma sokaknak, hogy a hajtogatott vagy tekercses papír kéztörlőt válasszák. Nem véletlen, hogy sokan a mai napig is ezek mellett teszik le a voksukat, ugyanis ennél gyorsabb kézszárítási mód aligha létezik. Ebben a cikkben a papír kéztörlő típusok közötti választást próbáljuk meg megkönnyíteni. Tehát akkor lesznek igazán hasznosak a lentiek, ha már eldőlt, hogy […]

Mitől érezhetsz egy fürdőszobát harmonikusnak?

Legyen az akár egy apró, vagy egy monumentális fürdőszoba, mindig kinézhet úgy, hogy belépve jó érzéssel tölti el az embert. Nem szoktunk sok időt a fürdőszobában tölteni, inkább az jellemző rá, hogy sokszor kevesebb ideig időzünk el ott, de akkor is fontos, hogy azt milyen atmoszférában tesszük, szívesen járunk-e be oda. Mindez kizárólag csak az […]

Ragyogó "gombócok" a Balatonon

A félgömbalakú vagy akár gombócalakú hátszélvitorlák különleges látványt nyújtanak. 

Az első 285 befutó hivatalos eredménye

-kéntMár elérhető az első 285 hajó eredménye ide kattintva.

Táncház? Akkor irány Lovas!
A Táncház-akadémia projekt nyitott alkalmaira bárki, bármikor becsatlakozhat.
Már a világ legtávolabbi pontja is műanyaggal szennyezett

Sajnos egyre több aggasztó hírt hallhatunk a bolygónk szennyezettségéről és az emberiség okozta mérhetetlen károkról, melyek jóvátétele évszázadok alatt is nehéz feladat. A Kutyabarát Magazin hírei között is olvashatunk megannyi érdekes és sajnos szomorú híradást a környezetvédelem témájában. Többek között a magazin is beszámolt arról, hogy első alkalommal jelent meg a mikroműanyag frissen hullott hóban, […]

Napvitorla, a tökéletes nyári árnyékoló

Így június közepén kezdjük érezni, hogy itt a nyár, és bizony a hőség csak fokozódik. Amikor 30 fok feletti hőmérsékletről beszélünk, nem éppen kellemes a tűző napon tartózkodni. Szerencsére nem is kell, hiszen számos hasznos árnyékoló közül választhatunk. A következő pár sorban most megtudhatod, hogy miért is olyan jó, ha van a háznál napvitorla, és […]

Friss időjárás előrejelzés

A gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) északias (ÉNy, É, ÉK) szelet többfelé élénk (25-35 km/h), időnként egy-egy helyen erős (40-45 km/h) széllökések kísérik. A déli, kora délutáni órákra az erős széllökések tartósabban elmaradhatnak és az élénk lökések is ritkulnak, átmenetileg akár délnyugati irányba is fordulhat a szél. A délután második felében északias irányból újabb szélélénkülés (25-35 km/h) érintheti a Balatont. Zápor környezetében kora este erős (50-55 km/h) széllökések is kialakulhatnak.

Reklám
A Discovery is elérte Keszthelyt

Áthaladt a keszthelyi bóján a Dr. Tretter László kormányozta Discovery és a Prevento után nyomult. A két hajó között jelenleg légvonalban kb. 6km  lehet a távolság.

Az assósok ranglistája

Az Ou Sali nevű Asso fejezte be leggyorsabban a versenyt ebben (Asso 99) kategóriában Csury Zoltán kormányzásával. 

Feltámadt a szél Vonyarcvashegynél

A Prevento kormányosa, Erdélyi Dániel Vonyarcvashegy magasságából jelentette, hogy feltámadt a Keszthelynél még elég pörgős szél, most húzzák fel a bő szeles vitorlát, és terveik szerint éjszaka be is érkeznek Füredre.

Retró vonatok közlekednek a Balatonnál július 16-17-én

Elsősorban a hazai gyártású vontatójárművek gördülnek majd a Balaton menti síneken, de eddig nem látott típusok is megjelennek.

Egy teljesen másik sorrend, ahogy tetszik - képekben

A kommentár nélküli képregénysorozatunk folytatdódik. 

Pénteki parti programok Balatonfüreden

Július 15. péntek:

Gyönyörű nyári időben zajlott a Balatonon az 54. Kékszalag vitorlásverseny
None
40. Balaton-átúszás – várhatóan tízezren csobbannak vízbe július 23-án

A Balaton-átúszás egyedülálló esemény, mert ekkora tavat, egyszerre ennyien és ilyen szervezetten sehol máshol nem úsznak át a világon.

Az első 180 hajó hivatalos eredménylistája

Fél kilencig 181 hajó ért be a füredi célba. Ide kattintva elérhető.

VIDEÓ: Keszthelyi bója, csütörtök, 21-23 óráig

Talán a legszebb hangulatú videó eddig az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról. Ladányi Janó munkája.

A mezőny vége a keszthelyi bójánál

A mezőny vége a keszthelyi bójánál jár, a Prevento nemrég fordult, és indult el Füred felé.

Így szerepeltek a 70-esek

A Pajor Zsolt vezette Irokéz csapata lett az első a 70-es cirkálók osztályában, a legénység kevesebb mint 15 óra alatt ért körbe a verseny online hirdetőtábláján publikált lista - egyelőre nem hivatalos - szerint. 

Híd a generációk között: idén rendezik meg a 40. Lidl Balaton-átúszást
Több mint százéves történelme van a "magyar tengerben" megrendezett úszóversenynek, melyen amatőr és hivatásos sportolók, gyerekek és nagyszülők egymás mellett úszva szereznek maguknak életre szóló élményt.
256 hajó már célba ért

Tíz óráig 256 hajó teljesítette a távot, és ért be a füredi célba. 

Éjjelre is jutott dráma, felborult hajó legénységét kellett menteni a Kékszalagon
24 óra alatt több mint 200 egység teljesítette sikerrel a 155 kilométeres tókerülő-versenyt.
Tizenegyedik alkalommal rajtol el a Zöldszalag regatta
Az elektromos hajók minden évben megrendezett nagy versenyére az idén nagyjából 50 hajót várnak a rendezők.
Retró vonatokkal lehet utazni a Balatonra a hétvégén
Eddig nem látott típusok is megjelennek majd.
Visszatérnek a retró vonatok a hétvégén a Balaton partjára
Július 16-án és 17-én a korábbi évek sikere után, visszatérnek a retró vonatok a Balaton partjára - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.
Drámai részletek: Éjszaka vízbe borult egy hajó a Kékszalagon, telefonon kértek mentést
Péntek 1.30 óra körül a tihanyi kikötőnél felborult az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon szereplő Szamuráj Jack, az ötfős legénységet a vízimentők kimentették, senkinek sem esett baja.
Éjjel is felborult egy hajó a Kékszalagon, kimentették a legénységet
Péntek 1.30 óra körül a tihanyi kikötőnél felborult az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon szereplő Szamuráj Jack, az ötfős legénységet a vízimentők kimentették, senkinek sem esett baja.
Átléptük a 200-as határt!

Negyed 10-ig 214 hajó ért célba Balatonfürednél. Hivatalos eredmények később várhatók.

A VMSZ videója a Szamuráj Jack éjszakai mentéséről

Néhány perccel az eset után már beszámoltunk róla: péntek 1.30 óra körül a tihanyi kikötőnél felborult az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon szereplő Szamuráj Jack, az ötfős legénységet a vízimentők kimentették, senkinek sem esett baja. A tókerülő vitorlásverseny szervezőinek tájékoztatása szerint a vízbe borult hajóról telefonon kértek mentést. Azóta megkaptuk a videót is a mentésről Bagyó Sándortól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vezetőjétől. Íme:

Kékszalag – Elsüllyedt egy vitorlás Balatonalmádi előtt

Elsüllyedt egy vitorlás Balatonalmádinál az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon – közölték csütörtökön a szervezők a verseny honlapján. Az MTI értesülései szerint az elsüllyedt hajó a Yardstick III/1 csoportban induló Anibel, a négyfős legénység nem sérült meg.

24 órája kezdődött az 54. Raiffeisen Kékszalag Nagydíj

Pontosan 1 nappal ezelőtt reggel 9:00-kor eldördült a startpisztoly, és megkezdődött Magyarország legnagyobb tókerülő versenye. 516 hajó, 2520 fővel állt rajthoz, közülük 24 órán belül már közel 200 egység teljesítette a légvonalban mért 155 kilométeres távot.

Reklám