Vitorlázás

Ezért lettek drágák a céges reklámpólók

Manapság egyre nehezebb minőségi alapruházathoz jutni a tengerentúlon, ráadásul az árak is feljebb mentek. Az ok tulajdonképpen egyszerű, a megfejtés a konténerekben és a hurrikánokban rejlik. Kína március elejére kifogyott a szabad konténerekből, márpedig így nem lehet a gyárakból elszállítani és hajóra tenni a késztermékeket. Seattle, Oakland, Los Angeles és társaik a koronavírus-járvány nyomán bevezetett

A hideg sem volt akadály! Hatalmas pontyok akadtak horogra a Balatonon
Szélvihar és hóesés is tarkította Szoják Benedek pecázását, mégis sikerült több halat is horogra akasztania Balatongyöröknél. A legnagyobb ponty súlya 21,65 kg volt. Szántódnál pedig Sebestyén András fogott ki egy 20,02 kg-os példányt.
Orbán Viktor bejelentette: kinyithatnak az éttermek, kávézók teraszai jövő héten

a következő héten, szerda-csütörtök környékén elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, így kinyithatnak a teraszok.

A siófoki PLÁZS készen áll a nyárra!
A Siófoki Nagystrand homokos „tengerpartja”, a Plázs Siófok idén is úgy készül, hogy fix pontja legyen a balatoni nyárnak.
Reklám
Nagy László brutál tempóban fut - így edz az egykori veszprémi kézis
A maratoni táv teljesítése után egyelőre nincsenek konkrét céljai Nagy László korábbi válogatott kézilabdázónak, aki továbbra is szívesen húz futócipőt, de lassított a tempón.
Hévíz friss arculattal, új kommunikációs stratégiával várja a nyitást

Hévíz az új megjelenés mellett a város teljes marketingstratégiáját is friss elemekkel bővítette.

Egyéni csúcs született az országos ultrafutó bajnokságon Almádiban
A szigorúbb korlátozások és a nehezebb rendezési körülmények mellett a hétvégén sikeresen megrendezték a 100 kilométeres és 24 órás ultrafutó országos bajnokságot Balatonalmádiban. Száz kilométeren Erős Tibor megvédte bajnoki címét és még egyéni csúcsot is futott.
Balatoni fesztiválok, balatoni fesztiválszervezők #3: Valde Orsolya - Paloznaki Jazzpiknik
Imádjuk a balatoni fesztiválokat, de vajon ki áll mögöttük? Milyen arc a főszervező? Mit csinál szabadidejében és hogyan szervezi a kedvenc fesztiválodat? Sorozatunkban a balatoni fesztiválszervezőket mutatjuk be. Ezúttal a Paloznaki Jazzpiknik alapító-fesztiválgazgatójával, Valde Orsolyával beszélgettünk.
Titanic mesék – Késlekedés és egy csaknem ütközés

109 éve április 15-én süllyedt el a Titanic. Az óriás utasszállító építése a testvérhajó Olympic balesete miatt lelassult így az első útja halasztást szenvedett. Indulásakor pedig egy alig elkerült ütközés változtathatott volna a sorsán.

Üveg zajvédőfalat próbálnak ki az M7-esen

Az M7-es autópálya mentén üveg zajvédőfalat tesztelnek Velence mellett. A kísérlet során egy 42 méteres szakaszon állították fel a zajárnyékolót. Amennyiben a tesztüzem beválik, a sztráda további területein valósulhat meg az átlátszó fal telepítése – adta közre az MTI. Az országos közútkezelő az ITM-mel egyeztetve folyamatosan vizsgálja a hazai közutakon és kerékpárutakon eredményesen hasznosítható korszerű […]

Ilyennek hatott a Balaton a régmúlt plakátjairól

A marketing elsődleges platformja manapság már az online tér. Voltak azonban olyan idők, amikor a plakátolás súlyozott jelentőséggel bírt egy-egy reklámkampány sikerességében. Most azokból a grafikákból csemegéztünk, amelyek a Kádár-korszak Balatonját hivatottak népszerűsíteni annak idején, vagy éppen fordítva: a Balatonon keresztül próbáltak egy adott márkát vonzóbbá tenni a lakosság körében. Kiemelt kép: friss.hu / Pinterest

Drágább lesz a balatoni nyaralás

Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából készített felmérést nyaralási terveikről a Tárki közvélemény-kutató intézet, amelyben olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt két évben részt vettek legalább egy alkalommal többnapos belföldi vagy külföldi utazáson. A válaszadók 71,7 százaléka tervez utazni 2021-ben a járvány visszaszorulása esetén, közülük 10,7 százalék külföldre, 40,2 százalék belföldre, 20,8 százalék pedig külföldre és

Ismét elszabadultak a négyzetméterárak a Balaton-parton

Hajmeresztő mértékben nőnek a balatoni ingatlanárak. Jelenleg Tihany és Zamárdi a két legdrágább település a tó körül, ahol már az egymilliós határt is átlépte a négyzetméterár a téglalakásokban – olvasható az infostart.hu-n. 2015-ben még átlagosan 200 ezer forintba került a balatoni ingatlanok négyzetmétere. Mára 500–600 ezer forintra nőtt a térségben mindez, igaz a vízparthoz közeli […]

Reklám
Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen
Vilamourában az előrejezés dacára ma sem fújt erősebb szél a tegnapinál.
Berecz Zsombor négy futam után a második a Finndingi-Eb-n
Az első nap után vezető Berecz Zsombor a második versenynap két futamát követően a második helyre került a portugáliai Finndingi Európa-bajnokságon.
Szent Donát-kápolna Rezi

Rezi Szent Donát-kápolnáját a szőlősgazdák építtették 1866-ban, neoromán stílusban.

Finn dingi EB: 4 futam után Berecz a második helyen áll
Vilamourában az előrejezés dacára ma sem fújt erősebb szél a tegnapinál, a facebook videók tanulsága szerint 5-10 csomós délies szélben, döghullámos vízen került sor az Európa-bajnokság harmadik és negyedik futamára.
Megvédik a Horvátországban nyaralókat

Horvátországban mint egy 70 ezer turisztikai dolgozó beoltását kezdik meg április közepén. Az állandó munkavállalók mellett az idénymunkások is bekerülnek az elsőbbséggel oltandók körébe. Nikolina Brnjac turisztikai és sportminiszter a horvát közegészségügyi intézet képviselőivel tartott egyeztetést, amelynek két kiemelt témája volt: a turisztikai dolgozók oltásának megkezdése és az üdülőhelyeken a turisták tesztelésére szolgáló további tesztállomások

Finn EB: Berecz Zsombor a második helyen

De már ő az egyetlen a mezőnyben, aki mind a négy futamon az első tízben végzett

Vádat emeltek egy figyelmetlen bobozóval szemben
None
Rövidül a tavasz és az ősz, eltolódnak az évszakok
Magyar kutatók az elmúlt öt évtizedet vizsgálva megállapították, hogy az ősz jelentősen, a tavasz mérsékelten rövidült hazánkban. A nyár viszont ötven nappal hosszabb lett, mint a hetvenes években volt. A klímaváltozás a Balatonnál is megfigyelhető.
A kiskörei kikötőben 19 méteres kilátó épült négy lábasházzal a Tisza-tó partján

Néhány hét, és megnyitja kapuit Kisköre új látványossága a kikötőben, a csónak formájú kilátó, melyről a Tisza-tó látványa tárul a látogatók elé.

Reklám
Szent Donát-kápolna Badacsony

A szőlőhegyek oltalmazója, arezzói Szent Donát tiszteletére szentelték fel a badacsonyi kápolnát.

Százmilliárdos per lehet a Szuezi-csatornán történt Ever Given balesetéből

Minden idők egyik legösszetettebb közös hajókár követelésévé válhat az Ever Given konténerszállító hajóbalesete.

Már most érdemes lefoglalni a gyerektáborokat - ha a COVID közbeszól, a pénz visszajár
Várhatóan szabad nyarunk lesz, mégis kevesen foglalták le a táborhelyeket a gyereküknek a nyárra, holott a kínálat igencsak széles a vakációs lehetőségekből. A kivárás taktikája nem lesz kifizetődő a szülőknek, valamint a táboroztatók részére sem. Félő, hogy utóbbiak közül sokan lehúzhatják a rolót, ha még egy visszafogott nyár vár rájuk.
Négy szálloda képviseli a Balatont Az év hotele versenyben
Már lehet szavazni a legjobban tartott szálláshelyre. Tizennégy hotel van versenyben Az év hotele szavazás döntőjében.
Súlyos balesetet okozott egy nő a balatoni bobpályán
Súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 34 éves nő ellen, aki súlyos balesetet okozott egy balatoni bobpályán. A balesetben egy férfinek eltörött az állkapcsa.
Mádai Vivien a válás után az egész nyarat a Balatonon tölti?
Mivel Vivien a nyár nagy részét gyerekkorától a Balatonon tölti, hiszen a szülei is a magyar tengernél élnek, ez minden bizonnyal idén sem lesz másképp.
Különleges kék kerámia a tóti piacon
Lengyel Zsuzsa környezetében évtizedek óta jelen volt a víz és annak kék színe, akarva-akaratlanul is. A művészet, az alkotás nemkülönben, de hogy azt is észrevegye, kellett egy kis rásegítés. Ha most azt mondjuk a Káli-medencében vagy a tóti piacon, hogy kék kerámia, az ő neve ugrik be mindenkinek határon innenről és túlról.
Újra zúgnak Badacsonytördemic harangjai

Vasárnap, a szentmise után Szakács Péter atya szentelte fel a katolikus templom felújított harangjait Badacsonytördemicen, melyeket tavaly ősszel sújtott villám. A badacsonytördemici plébániatemplomnak két harangja van, a nagy 418 kilogrammos, alsó átmérője több, mint 90 centiméter. 1928-ban szentelték fel. A kicsi 134,5 kilogramm, alsó átmérője kétharmada a nagyénak. Mindkét harangot Szlezák László harangöntő készítette 1926-ban […]

Hatalmas utazási kedvre számít a turisztikai szektor

A kijárási korlátozások fokozatos oldásával a hazai vendéglátóipar legerősebb nyarára készülnek a szakma képviselői. A magyarok több, mint 70%-a tervez nyaralást idén, amennyiben ez lehetségessé válik és a többségük belföldi úti célban gondolkozik – derül ki egy friss felmérésből, melyet a hvg.hu tett közzé. Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából a TÁRKI által végzett kutatásban […]

Hogyan ellenőrizhetjük az elvégzett festő munka minőségét?
Hirdetés - Számos esetben előfordulhat, hogy a festést egy alapvetően nagyon egyszerű dolognak fogjuk fel, amit bárki meg tud csinálni, így akár önerőből is nekifogunk a konyhánk, nappalink vagy éppen hálószobánk felújításának.
Fülöp herceg, a vitorlázó emlékére

Kilencvenkilenc éves korában elhunyt Philip Mountbatten, Edinburgh hercege, a brit uralkodó férje. A halálhír bejelentése után Nagy-Britannia összes középületén félárbócra eresztették a brit lobogót. Görög és dán királyi hercegként született Görögországban, de a családját csecsemőkorában elűzték. Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában végzett tanulmányai után 1939-ben, 18 éves korában belépett a Brit Királyi Haditengerészetbe. A második világháború

Augusztusra költözik és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest

Az elhúzódó koronavírus járvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21 között rendezik a VeszprémFestet. Tom Jones, a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic előadóinak koncertje biztosra vehető, Jamie Cullum azonban idén nem, csak jövő nyáron lép színpadra. A három helyszínen zajló, öt napos prémium zenei fesztivál szervezői május 1-ig bejelentik a teljes programot, […]

Alapítók, mecénások, reformerek – híres történelmi családok a Balaton vidékén
A Festetics család Keszthely és vidékét érintő szerteágazó tevékenységéről vagy a Szentgyörgyi-Horváth család balatonfüredi teremtő évtizedeiről már korábbi cikkekben szóltunk, most jelen írásunkban azt vesszük szemügyre, hogy a magyar, neves történelmi családok miképpen írták be nevüket tetteikkel a Balaton vidékének XIX-XX. századi történetébe.
109 éve süllyedt el a Titanic

1912 április 15-én a hajó helyi ideje szerint hajnali 2 óra 20 perckor süllyedt el a legendás Titanic, több mint 1500 embert magával ragadva

Berecz remekül kezdett, vezett a Finn dingi Európa-Bajnokságon
Berecz Zsombor címvédőként érkezett a portugáliai Vilamourába, a Finn dingi osztály Európa-bajnokságára. Az erős, 29 nemzet 49 finnesét felvonultató mezőnyben a hétfői első és második futamban a negyedik és az ötödik helyen futott be, ezzel pillanatnyilag vezet.
Berecz Zsombor vezet a Finn dingi EB-n
Az erős, 29 nemzet 49 finnesét felvonultató mezőnyben a hétfői első és második futamban a negyedik és az ötödik helyen futott be, ezzel pillanatnyilag vezet.
Jól kezdődik az EB – Berecz az élen

A Finn dingi Európa-bajnokság nyitónapján rendezett két futam utáni összetett eredménylistán a címvédő Berecz Zsombor az első

Rabszolga-kereskedőnek álcázta magát a kalózvezér

Rhode Island-i gyümölcsöskertben talált fémpénzek oldhatják meg a XVII. század legkeresettebb bűnözője egyik életszakaszának rejtélyét. Henry Every kapitány az után vált igazán hírhedté, hogy kifosztotta Mekkából hazafelé tartó indiai zarándokok hajóját. Az 1695. szeptember 7-én elkövetett bűntett a világ egyik legjövedelmezőbb, ugyanakkor legszörnyűbb gazságaként vonult be a történelembe. A fedélzeten ugyanis az utasokon túl hatszázezer

Megyünk idén nyaralni vagy sem?
A hosszan tartó bezártság után óriási lesz az utazási kedv, a megtakarításaikat felhalmozó magyarok pedig hajlandóak lesznek többet is költeni a belföldi utazásuk során.
Molyhos tölgy pihenőterasz Szántód

A Szántód melletti erdőben épült panoráma kilátóterasz, amely a Szántódpusztai Majortól vezető földútról közelíthető meg.

A tavalyinál is mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ha balatoni nyaralást tervezünk
None
Augusztusban lesz a VeszprémFest - Tom Jones mellett csak hazai előadók lépnek fel
Tom Jones mellett idén kizárólag hazai művészek lépnek színpadra. Új időpontban, augusztus 17-21. között rendezik a VeszprémFestet. Mutatjuk a részleteket.
Szépülnek a déli part vasútállomásai
Több helyszínen is megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai; átjárók, zajárnyékoló falak, parkolók épülnek.
King of SUP Balaton Crossing – Pünkösdi 15. Balaton Átevezés

Háromnapos SUP versenyre várják a sportolókat 2021. május 22 és 24. között.

Reklám