Vitorlázás

Fehér Mária-kápolna Buzsák

A 13. században épült buzsáki Fehér Mária-kápolna, amely a település legrégebbi műemléke, az Akts nevű, elpusztult középkori település plébániatemploma volt.

Újra nyitva a Zalakarosi Fürdő

Hivatalosan is zöldre váltott a lámpa Zalakaroson: 2020. május 29-től ismét csobbanhatunk a Zalakarosi Fürdő kültéri medencéiben.

Ezekkel a feltételekkel utazhatunk Horvátországba

Az Európai Unió meghatározott tagállamai (Csehország, Magyarország, Ausztria, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovénia, Németország és Szlovákia) állampolgárainak nem kell külön igazolniuk beutazásuk célját, hanem a járványt megelőző feltételek mellett utazhatnak be, azonban kötelesek betartani a Horvát Közegészségügyi Intézet által megfogalmazott járványügyi előírásokat. A beutazásakor – az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében – rögzítik az

Gyereknap az Állatparkban
None
Reklám
Frontálisan ütközött egy busz és egy teherautó, 5 ember meghalt
Csütörtök reggel frontálisan ütközött egy busz és egy teherautó a 710-es főúton Balatonkenesénél, 5-en meghaltak.
Millenniumi Szent Korona emlékmű Balatonvilágos

Balatonvilágoson, a Millennium parkban áll a 12 méter magas Millenniumi Szent Korona emlékmű.

Élmények a badacsonyörsi park százéves fái alatt
A járványhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozások után óriási élményt jelent, ha végre kiszabadulhatunk a négy fal közül a szabad levegőre, a természetbe, mutatunk egy fantasztikus kirándulási célpontot Badacsonyban!
Egy éve történt Magyarország legsúlyosabb hajóbalesete: elsüllyedt a Hableány

A 28 ember halálát követelő tömegszerencsétlenséget okozó vízi baleset áldozatairól ma több rendezvényen is megemlékeznek.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A Látrány-rádpusztai templomrom, Balatonlelle

A Balaton-part megdöbbentően gazdag történelmi látványosságokban is. Nyaralások, kirándulások alkalmával érdemes odafigyelni, mert könnyedén botolhat az ember a múlt gyökereivel átszőtt helyekbe. Erre tökéletes példa sorozatunk eheti témája is. A déli part látnivalóinak vesézgetését folytatjuk egy igazán különleges Árpád-kori rommal. A Szemes és Lelle között induló, a Republic együttes slágeréből is visszaköszönő 67-es úton közelíthető […]

2020-as balatoni strandbelépő árak

A tavalyi árakon strandolhatunk 2020-ban is a balatoni fürdőhelyek többségénél, melyek május végétől folyamatosan nyitják meg kapuikat.

A pünkösd meghozta az utazási kedvet

Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti cél. A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is exponenciálisan nő. Felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki egészségesen induljon útnak,

Így nyitják ma a balatonfüredi szezont

A balatoni szállodák azok előtt tisztelegnek vacsoráikkal, akik a  frontvonalban küzdöttek biztonságunk érdekében. A Balatonfüreden már pénteken megkezdődik az a  pünkösdi vacsorasorozat, amelynek érdekessége, hogy olyan orvosokat és nővéreket is hívtak az eseményre, akik a COVID 19 járvány tetőzése alatt az átlagnál többet dolgoztak és segítették a vírus elleni egészségügyi védekezést. Ők ingyenesen vehetnek részt a […]

Változik a Balatonnál a vasúti közlekedés a pünkösdi hosszú hétvégétől
Szombattól életbe lép a balatoni előszezoni menetrend, ugyanakkor a díjszabás is változik. Minden részlet a menetrendekről, az újításokról, valamint a díjszabásról a cikkben.
Reklám
Gyógyszermaradványokat találtak a Balatonban
A kutatás során kimutatott anyagok csak csekély mennyiségben vannak jelen a vízben, nem jelentenek egészségügyi kockázatot.
Biztató számok a Baharttól

A járványhelyzet miatt az idei kompforgalom az eredetileg tervezetthez képest jócskán alulmaradt, a vészforgatókönyvben valószínűsített számokat viszont elkezdték túlteljesíteni az elmúlt hetek. Az első négy hónapban a kompon – amely a járványhelyzet miatt egy ideig nem szállított gyalogost, biciklist és motorost – 66 százalékos volt az utas-, 45 százalékos a jármű- és 90 százalékos a

Rengetegen utaznak pihenni a pünkösdi hosszú hétvégén
Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti célok - közölte az online szállásfoglaló portál csütörtökön.
Szeptemberben tartják a keszthelyi pünkösdi futóünnepet
Tizenhárom éve a futók nagy örömére mindig pünkösdkor szervezték a Balaton egyik legnagyobb futóversenyét, a Keszthelyi Kilométereket.
Királykő Kapolcs

A Káli-medencében fekvő Kapolcs felett emelkedő Királykő bazaltoszlopai feltehetően egy 80×50 méteres földvárat, Attila várát határolták.

Csobáncközi templomrom, Rossztemplom Csobánc

A csobánci Rossztemplom egyhajós, félköríves szentélyű kőépület volt, déli oldalán félköríves kis ablakokkal, nyugati homlokzatán pedig kapunyílással.

A Nyaralóhajó Program felkészült a nyári időszakra

A pénteki szezonindító és vasárnapi tokaji kikötőátadás után hatalmas a belföldi érdeklődés a hajók bérlésére. A bejelentés után két nap alatt több mint kétszáz ajánlatkérés érkezett a nyári időszakra. Július elsején így az első bérlők kihajózhatnak a tokaji vagy kiskörei kikötőkből. A Nyaralóhajó Program május 1-jei kezdéssel indult volna, de a vírus miatt a szezonkezdést

Gyermeknapok a régmúlt tükrében
Több mint 200 éve ünnepeljük a gyermekeket, nem az idei az első rendhagyó gyermeknap a Balatonnál! Tragédiák és boldog pillanatok szövik át időutazásunkat! Hercegi játékok, önfeledt nyaralások, egy hajókatasztrófa és az úttörőváros átadása is felbukkan cikkünkben.
Pünkösdi programok a Festetics-kastélyban

Változatos programokkal várják az érdeklődőket a keszthelyi Festetics-kastély parkjába 2020. május 30. és június 1. között.

Reklám
Öt halott, négy életveszélyes sérült Balatonkenesén
Téglaszállító kamion és egy kisbusz karambolozott.
Júniusban ismét jönnek a Levendulahetek

A levendulaszüret idén is június közepén veszi kezdetét a tihanyi bekötőút mellett. A gödrösi Levendulahetek 2020 programjáról a weboldalán tájékoztatott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A Levendula Ház Látogatóközpont egész hónapban szervez programokat a levendula jegyében, így lesz könyvbemutató, kézművesfoglalkozás, borkóstoló és vezetett gyalogóstúra. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak részletesebben: Forrás és kép: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Horvátországban készül a magyar világbajnok

A Finndingi hajóosztályban világbajnok Berecz Zsombor Horvátországban készül tovább a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára. A vitorlázó reményei szerint egy-másfél héten belül el tud utazni Splitbe, ahol horvát edzőpartnere klubjában készül majd várhatóan két, két és fél hetet. „Ezt követően remélem, hogy vissza tudunk menni Mallorcára, ahol minden versenyfelszerelésünk van. Ott folytatnánk a felkészülést az

Időjárás a Balatonon – Május 29-31.

A napos időszakokat szombaton és vasárnap elsősorban gomolyfelhők zavarhatják meg, hétfőn viszont már többfelé találkozhatunk erősen felhős tájakkal. Előfordulhat pár helyen átmenetileg kisebb eső, futó zápor, néhol zivatar viszont vasárnap és hétfőn már csak kevés helyen számíthatunk némi csapadékra.

Ezt a mázlit! Kifogta a Balaton legnagyobb pontyát, pedig csak bedobott két szem kukoricát!
Takács Edvárd nem gondolta volna, hogy ekkora szerencséje lesz és egy sima bedobós horgászat végén kifogja a Balaton egyik legnagyobb óriását. 2020. május 25-én a horgára akadt az a gyönyörű ponty, amellyel megdönthette volna a hivatalos rekordot. Egy nem hivatalos mérlegelés során 30,5 kg-ot mutatott a mérőműszer.
Levendula hétvégék a Szent Balázs hegyen
None
Vissza a kerékvágásba
Nem tudom milyen lehetett ostrom után kijönni az óvóhelyről, de az tuti, hogy a háborús népek nem ott folytatták, ahol békeidőben abbahagyták. Sántít a hasonlat, mert az otthoni karantén mégis csak egy komfortzónán belüli állapot, a romeltakarítás csak átvitt értelemben vezet vissza a megszokott rutinba, de vajon átvezet-e?
Pünkösd a Festetics-kastély parkjában
None
Túra a históriás ösvényeken
None
Bogár Tali Gyenesdiás
None
Egy vitorlázó csinált hírverést a Balatonnak

A kiváló vitorlázó, Király Zsolt elsőként beszélt arról, hogy a balatoni turizmus szereplői optimistán néznek a nyári szezon elé. Nyilatkozatát nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi sajtó is felkapta, így világszerte jelentek meg hírek a Balatonról és a vitorlázásról. Király Zsolt, aki csapatával, a Raffica Sailing Teammel tavaly megnyerte a Centomigliát, szerint az emberek gondolkodásmódja

100%, hogy Hévíz téged is vár!
Geges, vidám vendégváró film készült, amellyel a turizmus helyi fontos személyiségei azt üzenik: a város biztonságos, felkészült és nagyon várja a vendégeket.
Dráma Veszprémben: öngyilkos lett a férfi, a völgyhídról vetette magát a mélybe
Meghalt a férfit, aki leugrott a veszprémi völgyhídról. Részletek a cikkben.
Összefogtak a horgászok, felújították a csónakkikötőt
A Vonyarcvashegyi Arany Híd Horgászegyesület önkéntes munkával újította fel a közel száz férőhelyes csónakkikötőjét.
Vihar előtti csend a Csobáncon

A 770 év alatt megszámlálhatatlan alkalommal gyűltek viharfelhők Csobánc vára fölé: hol a természet erejéből, hol - átvitt értelemben - az ostromok miatt.

Modern üdülőközponttá alakul a balatonvilágosi Club Aliga
Megújítja a Club Aligát és minőségi szállodák építésében kezd az érdekeltségébe tartozó balatonfüredi kikötő területén az Appeninn Nyrt. – közölte kedden a tőzsdei ingatlanfejlesztő társaság a korábbi terveinek megfelelően.
Időjárás a Balatonon – Május 22-24. Copy

Pénteken sok napsütés ígérkezik kevés gomolyfelhővel, de ezekből csapadék sehol sem valószínű. Hűvösebbek lesznek a reggelek és a délutánok. A délutánokat mérsékelten meleg idő jellemzi 18-23 fokos maximumokkal. A következő hidegfront előreláthatólag vasárnap reggel éri el hazánkat esővel, záporokkal, viharossá fokozódó széllel.

Siófokon pünkösdkor megnyílik a turisztikai szezon – ingyen mehetünk a Plázsra
A koronavírus-járvány miatti bezártságtól búcsút intenek a nyár fővárosában. Nyitnak a szállodák, megnyitja kapuit a Nagystrand és a Plázs, ahová ezúttal ingyen léphet be mindenki. A vendéglátóhelyek is élettel telnek meg, a hajóállomás környékén pedig felpezsdül a forgalom.
Gyermekek hete online formában

A Pannon Egyetem hallgatói önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készült, ezúttal a gyermekeket és a gyermeket nevelő szülőket szólítják meg. Az új program Gyermekek Hete néven, még online formában, videókon keresztül került megrendezésre. 2020. május 25. és május 31. között. A program jeles nappal indult, és jeles nappal, […]

Hétvégén két hajójárat is újraindul

Május 30. és június 1. között újra közlekedik Budapest–Szentendre–Budapest között kirándulóhajó. Az utasok nem csupán Szentendre épületeiben gyönyörködhetnek, hanem a Kis-Duna-ág természeti szépségeit is megcsodálhatják útközben. A járat a dunakanyari kerékpárútvonal mellett közlekedik, ezért a hajójáratokon lehetőség van kerékpárszállításra, valamint büfé is üzemel. A pünkösdi hétvégén emellett újraindul a Duna corso városnéző sétahajójárat is. Az

Strandjárőrök figyelik majd a strandolók közelségét

Jelentős változásokkal kell számolnunk az idei strandolások alkalmával, ugyanis strandjárőrök bevetését tervezik majd a rend fenntartására, hogy a strandolók ne telepedjenek le túl közel egymáshoz a szabad partszakaszokon. Maszkot nem kell majd viselni a parton Míg Olaszországban plexifalakat és távolságtartó köröket terveznek a strandokon telepíteni és felrajzolni, úgy nálunk azért ennél kicsit barátságosabb megoldás bevezetését […]

Kezdi behozni magát a balatoni kompforgalom

A járványhelyzet miatt az idei kompforgalom az eredetileg tervezetthez képest jócskán alulmaradt, a vészforgatókönyvben valószínűsített számokat viszont elkezdték túlteljesíteni az elmúlt hetek. Kollár József elmondta az első négy hónapban a kompon – amely a járványhelyzet miatt egy ideig nem szállított gyalogost, biciklist és motorost – 66 százalékos volt az utas-, 45 százalékos a jármű- és […]

Teknősbékát főztek Keszthelyen
Teknősbéka pástétom, házi készítésű fagylalt, deszosszírozó gazdasszony és még számos meglepő gasztronómiai fogalom kerül a részletes receptek mellett terítékre cikkünkben. Iski Szilvia, a keszthelyi Helikon Kastély történész-muzeológusának segítségével pillantunk be a korabeli üdülőváros polgári konyháiba!
A Balaton és a Tejút találkozása

A tökéletes éjszaka – káprázatos fotókkal és videókkal a magyar tenger és az égbolt találkozásáról az idokep.hu-nak köszönhetően. A Tejút és a Balaton nagyon-nagyon ritkán (szinte soha) nem fotózható-videózható együtt – csak rendkívül különleges éjszakákon. Az ideokep.hu stábjának azonban a múlt héten sikerült a “lehetetlen” – színes fotókat és videókat készíteni arról, ahogy a magyar […]

Reklám