Vitorlázás

Június közepén nyit a Kultkikötő
Idén nyáron is lesz Kultkikötő, és már eldőlt, Neil Simon Furcsa pár című vígjátékával kezdődik az évad a Balaton egész nyáron nyitva tartó, zenei produkcióknak is helyet adó színházában.
Időkapszulák a Balaton partján
Ilyen volt, amikor még átláthatóan nyaraltunk.
Elhunyt Gömöry Pál olimpikon, tizenegyszeres magyar bajnok vitorlázó

Nyolcvanötödik születésnapja után két héttel érte a halál. Nyugodjék békében!

Büfékocsiban várja a vendégeket Ördög Nóra a Balatonnál
Ördög Nóra két forgatási időpont között a balatoni kisbolt költöztetésével van elfoglalva, miközben vészesen közeledik az üdülési szezon. A Nánási család addig is egy büfékocsiban várja a vendégeket.
Reklám
Újfajta vonatjegyet kínál online értékesítésben a MÁV-Start

Újfajta vonatjegyet lehet majd online vásárolni az intercity járatokra – közölte a MÁV-Start az MTI-vel csütörtökön. A menet- és helyjegyet tartalmazó okosjegyeket korlátozott számban, de a megszokottnál olcsóbban árulják. A kedvezmény a vásárlás időpontjától függően akár 40 százalék is lehet, vagyis minél előbb vásárol valaki, annál kevesebbet fizet – írták. A MÁV-applikáció, és az Elvira […]

Egy filmből lett nemzetközi folyóvédelmi projekt

Molnár Attila Dávid természetfilmes, a PET Kupa társalapítója osztja meg gondolatait a környezetvédelemről, a vadon élő állatok helyzetéről, valamint arról, miért olyan fontos, hogy a fiatal generációkat is komolyan vegyük. „Sokan úgy képzelik a természetfilmezést, hogy egy magányos ember csendben várakozik a leshelyén, hogy valami történjen. Pedig a természetfilmezés valójában írás, pályázás, megbeszélések, és csak

Fülledt nyári napokon a legjobb a nádasban cupizni
Az egyik első randevúnkon egy forró nyári napon a férjem a közeli nádasba vitt cupizni. Sosem csináltam még ilyet, de nem is láttam hasonlót; beakasztotta, kihúzta, beakasztotta, kihúzta... Mielőtt 18 éven felülieknek szóló tartalomra gondolnál, szólok, hogy a cikk pontyhorgászatról fog szólni.
Egyedülálló hazai vitorlás film született – itt a DREAM CREW
Látványos, romantikus, a Balatonról szól, ugyanakkor megismerhetjük, hogyan is vitorlázhatunk a legnagyobb tavunkon - írja a vitorlazzitthon.hu.
Meghalt Gömöry Pál
Európa bajnoki ötödik helyezett, tizenegyszeres magyar bajnok, a Tramontanával Kékszalag győztes volt.
Hétfőtől ismét lehetőség lesz személyes ügyintézésre!
Apró, kis lépésekkel, de szép lassan egyre több területen térhet vissza az élet a régi kerékvágásba
XXI. századi lehetőségeket kínál a Fertő tavon az új vitorlás központ
Egy beruházással évtizedeket repül előre az időben a Fertő tavi vitorlázás az új vitorlás központ megszületésével
XXI. századi lehetőségeket kínál a Fertő tavon az új vitorlás központ
Egy beruházással évtizedeket repül előre az időben a Fertő tavi vitorlázás az új vitorlás központ megszületésével
Vitorlás film - Dream Crew
A vitorlázás a szél a víz és a hajó élményén kívül a találkozásokról is szól. Sok fiatal fiú ábrándozik arról, hogy olyan társat talál aki partnere a vitorlázásban, és ha ő egy fiatal csinos lány, akkor ez álmai netovábbja. Mindez lehet véletlen is, de szerintem véletlenek nincsenek.
Reklám
Finn Gold Cup: Berecz Zsombor futamot nyert az első nap
A szombati kezdőnapon közepes szélben három futamot tartottak, sok volt az általános visszahívás, a fekete zászlós szigorított rajt. Ismerkedik a mezőny és a rendezőség… Berecz Zsombor mai 9.,11., és 1. helyével pillanatnyilag harmadik.
BYC - Kikötői beruházás tájékoztatás!!!
Kezdetét vette a kikötői beruházás a Balatonfüredi Yacht Club előtti vízterületen.
Május 14-én rajtol a Flexfleet Klasszikus Szóló Egykezes verseny mezőny Tihanyból
Az esemény több éves múltra tekint vissza, túraként már négyszer teljesítették lelkes vitorlázók a balatoni „nagy kört”.
10 fogast akart hazavinni a fonyódi vizekről a pecás, de lekapcsolták
A pandémia idején sem unatkoztak a halőrök. Áprilisban meglepően magas volt a szabálytalankodók száma. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai 55 alkalommal tettek feljelentést renitens horgászokkal szemben. Május 1-jén pedig az egyik horgász 10 fogassal akart partra szállni.
Filmbemutató: Álmaid legénysége

A vitorlázás a szél, a víz és a hajó élményén kívül a találkozásokról is szól. Magyar gyártású film vitorlázásról és álmokról. Sok fiatal fiú ábrándozik arról, hogy olyan társat talál, aki partnere a vitorlázásban. Az álmok netovábbja, ha ez a partner fiatal, csinos lány. Mindez lehet véletlen is, de véletlenek nincsenek – bár ez nézőpont

Hihetetlenül fura halat fogtak ki a Kis-Balatonból
135 centiméter hosszú, 54 kilós busát fogott ki egy ikervári horgász a Kis-Balatonból. Nemcsak a mérete miatt csodálták meg sokan a zsákmányt, hanem a színe miatt is: ilyen piros halat még sosem láttak horogra akadni.
A Balatonhoz menne a fél ország nyaralni
Ha tovább csökken a koronavírus terjedése, több hónapos bezártságot követően szabadulhatnak ki otthonukból az emberek a nyáron. A tavaszi felmérések szerint a lehetőségre a harmadik hullám alatt mindvégig optimistán tekintettek a magyarok, és ennek megfelelően most már sokan elkezdték tervezni a nyaralásuk részleteit is.
Nyitnak a balatoni kempingek
None
Kerékpáros zarándokutak és táborok a Balaton-felvidéken
Fiatalokat és kisgyermekes családokat célzó eseményeket szervez a Balaton-felvidéken, a tó körül és a Bakonyban a Veszprém Egyházmegyei Ifjúságpasztorációja és a Mária Út Egyesület.
Reklám
?Ez az időszak most talán a legkeményebb? ? Nehéz hetek várnak Ördög Nóráékra
Még folyamatban van az új balatoni bisztró megnyitása, viszont már egy büfékocsiban várja a vendégeket Ördög Nóra és Nánási Pál. Mindeközben a Nóri új műsort is kapott, így egyáltalán nem unatkozik a házaspár.
8 családbarát bemutatóhely a Balaton körül, amit feltétlenül nézz meg

A Balaton számtalan csodájával, természeti és történelmi örökségeivel ismerkedhetünk meg a tó mentén kialakított bemutatóhelyeken.

Kapkodnak a balatoni nyaralók után
Tovább drágult a tóparti települések ingatlanpiaca, amely már az előszezonban is extra erős kereslettel, a tavalyinál is magasabb fordulatszámon pörög. Szezon előtti körkép.
West of Balaton: 20% kedvezmény két új helyszínen

Idén tavasztól már a Hévízi Tófürdőben és az új Kis-Balaton látogatóközpontban is érvényes lesz az egész éves kedvezmény.

Május 17-én életbe lép az előszezoni menetrend

A MÁV-START már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatok indulását: május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között. Az előszezonban a Siófok és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben állnak meg vonatok – közölte a MÁV kedden az MTI-vel. […]

Európa Kulturális Fővárosa – A helyi lakosok bevonásával tervezik a közösségi terek felújítását Veszprémben

A lakosok megkérdezésével tervezik a közösségi terek felújítását Veszprémben, a Jutasi úti lakótelepen; az ott élők online kérdőívben fejthetik ki véleményüket a megvalósítandó fejlesztésekről – hangzott el a csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben.     A kultúra a közösségteremtés egyik eszköze, mely hozzájárul a veszprémi öntudat erősödéséhez is – fogalmazott a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos. Navracsics Tibor […]

Úton a normális élet felé

Öröm volt látni az újraéledő településeket, ahogy fokozatosan visszatérhetünk a normális kerékvágásba. Országszerte megteltek a teraszok, az éttermeket vendégek töltötték meg, újra nézők előtt játszhattak a csapatok, és a családok is számos programlehetőség közül választhattak. A mostani hétvégével visszakaptunk egy fontos részt a szabadságunkból – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, aki a

Történelmi séták Balatonfüreden - kétnapos ajánló
Az északi part fővárosában annyi a látnivaló, hogy felsorolni is nehéz lenne. Ha van egy hétvégénk, amit szívesen töltünk városnézéssel, megismerve a fürdőváros szépségeit, akkor bőven van miből válogatni, és a végén elégedetten távozunk. Két lehetséges körutat mutatunk a bóklászni vágyóknak.
Az utolsó Finn dingi világbajnokság olimpiai hajóosztályként

A World Sailing újabb döntésével végképp elmeszelte annak esélyét, hogy a finnes méretű, nehézsúlyú férfi vitorlázóknak maradjon lehetősége Olimpián vitorlázni.

Óriásit változott a balatoni vízszint

A hét elején viharos szél fújt a balatoni régióban, emiatt egyazon partszakaszon pár órán belül 28–36 centiméteres különbségek is kialakultak a vízszintben. Miközben az átlagos vízállás ötödik napja 121 centiméter, Balatonmáriafürdőn tegnap 13 órakor 110 centiméteres vízállást mértek a déli szél hatására, hét órával később pedig – az irányt váltó viharos szél hatására – már

Hétfőtől ismét lehetőség lesz a személyes ügyintézésre
Apró, kis lépésekkel, de szép lassan egyre több területen térhet vissza az élet a régi kerékvágásba. A nyitás egy újabb „állomása”, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség irodájában hétfőtől (2021.05.10.) ismét lehetőség lesz a személyes ügyintézésre is. Átvehetőek lesznek a versenyengedély kártyák, a szabálykönyvek, és természetesen egyéb ügyekben is várja az érdeklődőket az MVSZ Titkársága.
Kezdődik a Finn Gold Cup
A portugáliai Portoban május 8-tól öt napon át küzdenek meg egymással a világ legjobb finnesei a világbajnoki trófeáért, a világ egyik legkülönlegesebb és legértékesebb vándordíjáért, az idén 65 esztendős Finn Gold Cup-ért, azaz az Arany Kupáért. Ez az a serleg, amelyet 2018-ban olimpikon vitorlázónk, Berecz Zsombor emelt magasra a dobogóról. Először, de minden bizonnyal nem utoljára. Ez a díj ugyanis rendre megtalálja egymás után, sorozatban egy adott korszak legjobb vitorlázóit. Közöttük pedig ott van Zsombi, a néhány héttel ezelőtti Európa bajnokság győztese – nem csak szerintünk, hanem a nemzetközi szaksajtó értékelése szerint is.
Vadnai Benjamin: Előre megbeszéltük, hogy abból nem lehet gond, hogy egymás ellen versenyzünk
Bár közhelynek tűnik, de mégis nagy igazság: a sportban minden elképzelhető. Most, amikor a világ minden táján, minden országában azért küzdenek a versenyzők, hogy kvalifikációt szerezzenek a közelgő olimpiára, hogy megharcoljanak a még szabad kvalifikációs helyekért, akkor egész pályafutásokat, sőt életeket meghatározó pillanatokat élhetnek át a sportolók.
Megtelhetnek a szállodák pünkösdre
Megrohamozták a wellness-szállodákat a pünkösdre szállást foglalók, akiknek a védettségi igazolvány mellett a SZÉP-kártyákon parkoló hatalmas összeg is nagy mozgásteret ad.
Holdfénytúra a Csobáncon 2021 Gyulakeszi

Holdfény és lámpások kíséretében hódíthatod meg a különleges “lapos tetejű” Csobáncot? Ezt 2021. május 29-én megteheted.

Újjáépülnek a mólók és megújulnak a közforgalmú hajóállomások a Velencei-tavon

A kormány a szakmai és társadalmi igényeket figyelembe véve támogatta e két fejlesztési célt, amelyeket 2022 végéig kell megvalósítani.

Belgium védettség alá helyezi a part menti vizeiben lévő hajóroncsokat

A nyáron tárlaton fogják ismertetni a tengerfenéken nyugvó hajók történetét a hozzájuk tartozó események bemutatásával.

Május 7-én nyitnak a balatoni kempingek
A Balatontourist kempingjeiben a biztonságos pihenés feltételeinek a megteremtése a cél a 2021-es szezonban is. A népszerű nyaralóhelyek – melyekben számos fejlesztés is megvalósult a szezon előtt – május 7-én nyitnak.
Népszerűek a balatoni hajójáratok
Rekordszámú utast szolgált ki a Bahart az első májusi hétvégén.
Ingyen libegőzés az egészségügyi dolgozóknak a Kalandhegyen
A Mentők Napja alkalmából ingyenes libegőzéssel várják a Kalandhegyen az egészségügyi szakdolgozókat, valamint mentőautó bemutatóval kedveskednek minden vendégnek.
Nem lesz kötelező bicikliúton tekerni?
Eltörölhetik a bicikliutak kötelező használatát, ugyanis a gyakorlott kerékpárosok több helyen nagyobb veszélyben érzik magukat a keskeny, rossz minőségű kerékpárutakon, mint az autóúton haladva. Ám megoszlanak a témában a vélemények.
Újra várja a vendégeket a Veszprémi Állatkert
Közel hat hónapnyi kényszerpihenő után újra fogadhat vendégeket a Veszprémi Állatkert, ahol az alapítás óta eltelt hat évtizedben ilyen hosszú bezárásra még nem volt példa. Az elmúlt félévben sok minden megújult a népszerű zoo-ban, ahol szaporulatot is hozott a tavasz.
Okos zebrát helyeztek üzembe Balatonakarattyán

Korszerűsítette a balatonakarattyai önkormányzat a falut átszelő 71-es főút egyik legterheltebb zebráját. A gyalogátkelő modernizációját az indokolta, hogy nyaranta akár 1200 átkelő is megfordul rajta, a 8000 gépjárműről nem is beszélve. A SafeCross Okos Zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a […]

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Hetyei templomrom

A mai Ádánd település külterületén áll magányosan, a köznyelv által csak Törökhagyásként ismert templomrom. A somogyi lankák szántóföldjeinek ölelésében a műemlék valóságos oázis érzetét kelti. A falu elődje valaha egy Hetye nevű község volt, amelyről már a 11. században is keletkezett írásos adat. Egy 1343-ból származó dokumentum szerint a templom védőszentje Szent János volt. Ám […]

Reklám