Vitorlázás

A jövő hétvégén lép életbe a MÁV-Start nyári balatoni menetrendje

Jövő szombaton lép életbe a MÁV-Start nyári, balatoni menetrendje – közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint június 20. és augusztus 30. között emelt kínálatú és szolgáltatási színvonalú nyári menetrend lesz érvényben, így minden korábbinál több, 51 InterCity kocsi fog közlekedni a Balatonhoz minden nap. Kitértek arra is, hogy tavaly a nyári szezonban 1,65 millióan […]

2 évig is elhúzódhat a balatonalmádi hotel felújítása

A balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort felújításra kerül, a munkálatok a hotel teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak – tudtuk meg a szálloda sajtüközleményéből. Értesüléseink szerint a felújítás 1,5 – 2 évet fog igénybe venni. Jelenleg még folyik a hotel rendszerében lévő foglalások átszervezése a Hunguest Hotel Pelion szállodába.

Hamarosan életbe lép a nyári vasúti menetrend a Balatonon
A nyári turisztikai szezonban megszokott utazási igényekhez igazodva június 20. és augusztus 30. között emelt kínálatú és szolgáltatási színvonalú nyári menetrendet vezet be a MÁV-Start. A szolgáltatásokat az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a vasúttársaság, ennek hatására a balatoni utasforgalom évek óta növekszik.
A Levendulás Kajszibarack nyerte a Balaton Fagyija 2020 címet
A zsűri döntése szerint a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó érdemelte ki idén a Balaton fagyija címet Levendulás Kajszibarack elnevezésű hűs édességükkel. Balatonszemesi, veszprémi és balatonboglári különdíjak születtek még. A versenyre idén is 13 cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a tó körül.
Reklám
Egyre több a kalóztámadás az Ádeni-öbölben

A legutóbbi támadás a Stolt Apal nevű tanker felfegyverzett biztonsági őrsége verte vissza. Mintegy 75 tengeri mérföldre Jemen partjaitól Stolt Apalhoz két motorcsónak közeledett. A biztonsági csapat figyelmeztető lövéseket adott le, amire válaszul a kalózok tüzet nyitottak a hajóra – mondta a hajót üzemeltető Stolt Tankers a Reutersnek. A biztonsági csapat ezután célzott lövéseket adott

Hévíz-Balaton Airport: újra fogadnak charterjáratokat, ez jót tesz a turizmusnak is
A reptér fejlesztése is a turizmust szolgálja, s a sármelléki légikikötő megadja a módját a régen várt szezonkezdésnek. Mutatjuk a fejlesztéseket.
Egy hét múlva beindul a nyári menetrend a Balaton felé
A nemzetközi járatok törlése miatt majdnem kétszer annyi IC kocsi közlekedik majd a Balaton felé, mint tavaly.
Tihany és Zalakaros is erős nyárra számít - ezt mondják a polgármesterek
Az elmaradó osztálykirándulások vendégei mindenhonnan hiányoznak, ennek ellenére erős nyárban bizakodnak a turistaparadicsomok. Tihany és Zalakaros is megszólal a témában.
Túra az Öreg Levendulásba
None
2,7 milliárd forintból 67 balatoni strand újul meg 2020-ban

Az elmúlt években több mint tízmilliárd forintot fordítottak országosan a strandok fejlesztésére, bővítésére, rehabilitációjára.

Másfél milliárdból éled újjá a szántódpusztai majorság
Másfél milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból fejleszthetik és alakíthatják látogatóközponttá a dél-balatoni szántódpusztai majorságot - tájékoztatta az üzemeltető Helikon Kastélymúzeum az MTI-t.
Újjáéled az Europa Nostra díjas, dél-balatoni szántódpusztai majorság

A fejlesztések fő célja a páratlan kulturális örökség hosszú távú megvédése és újabb attrakciók létrehozása a dél-balatoni térségben.

Több mint másfél milliárd forintból újul meg a sümegi vár

Az 1 milliárd 65 millió forintos beruházás révén helyreállítják a keleti épületrészt és a korabeli váréletet idéző kiállítást alakítanak ki.

Reklám
Mégsem lesznek fizetősek a fonyódi szabadstrandok
None
Balatonlellén megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz
Július 1-jén újra Balatonlellére érkezik az ország legnagyobb utazócirkusza. A művészeket hosszú kihagyás után újra élőben láthatja a közönség. Az egzotikus állatok, elefántok és zsiráfok egyelőre Szadán maradnak, itt ugyanis nagy sikernek örvend a társulat új találmánya, a Szafari Park. A hagyományos Cirkuszok Éjszakája rendezvény egyelőre még kérdéses.
SAIID // frissTerasz
None
Bérczesi Róbert – Én meg az Ének // frissTerasz
None
Shabby Blues Acoustic zenekar 2020 Vonyarcvashegy

2020. június 13-án a Shabby Blues Acoustic zenekar lép fel Vonyarcvashegyen, a Panoráma Kertmoziban.

Kávészünet koncert // frissTerasz
None
Kárpátia koncert 2020 Zalakaros

2020. szeptember 25-én Zalakaroson, a Kertmoziban lép színpadra a Kárpátia együttes.

Karos Fúvósegyüttes őszi térzene 2020 Zalakaros

2020. szeptember 25-én a Karos Fúvósegyüttes zenél Zalakaroson, a Gyógyfürdő téren.

Bor.Zene.Zala. – Light 2020

Isteni borok a Zalai dombokról, fenséges ételek és remek zenék a Bor.Zene.Zala. - Light hegyi pikniken 2020. augusztus 22-23-án.

Reklám
Nem vette el a járvány a nyaralási kedvet
Úgy tűnik, a járványhelyzet lazításával a nyaralási kedv hatványozottan tört elő belőlünk. Országszerte hatalmas az érdeklődés a szálláslehetőségek iránt, a somogyi és balatoni lehetőségek pedig ugyancsak kedveltek az idei nyáron. Gyorsan beteltek a legfrekventáltabb szállások a nyár elejére.
Egy éve emelték ki a Hableány hajóroncsát a Dunából

A TEK főigazgatója és kollégái a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartottak megemlékezést.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Monoszló

Végtelennek tetsző, erdős terek lankáin sorakoznak a bodros szőlőkarók. A háttérben álmos kőmacskaként nyújtózó hegydomborulatok rajzolódnak ki. Ez Monoszló. A napfény és a béke szigete. A mindössze két falut magába foglaló Monoszlói-medencét a Káli-medence egy keleti mellékmedencéjének tekintik. Magát a falut talán Zánka irányából a legpraktikusabb célba venni, de kissé kacskaringósan a 77-es főút felől […]

Automata drónok ellenőrzik a teherhajók tartályait

A technológia innovatív felhasználása megkönnyíti a legnehezebb és legveszélyesebb rutinfeladatok elvégzését, miközben csökkenti a tulajdonosok költségeit. A teszt során drónnal ellenőrizték egy átmeneti tároló- és kirakodó hajó tartályait. A műszaki vizsgálat során a drón által készített videót valós időben elemezte egy algoritmus, hogy feltárja a szerkezet repedéseit. A Scout Drone Inspection és a DNV GL

Új balatoni napijegyeket vezet be a MÁV

Új balatoni napijegyeket vezet be a MÁV annak érdekében, hogy a part menti települések turisztikai attrakciói, szórakozóhelyei könnyen és kényelmesen elérhetőek legyenek a vasút használatával.  Valamennyi napijegy jellegű ajánlat a meghirdetett balatoni állomásokon felül a kiemelt turisztikai jelentőséggel bíró Tapolca – Sümeg szakaszon és a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán is felhasználható korlátlan számú, 2. kocsiosztályon történő utazásra az […]

50 méterről zuhanhatsz a mélybe!
Ha valódi izgalmakra vágysz, akkor neked találták ki az 50 méter magas szabadesés tornyot és a Kis-Balaton felett száguldó hullámvasutat!
Aranyszőke lagúna
Az efféle verőfényes napot a Jóisten is túrázáshoz teremtette. Induljunk hát neki! Olyan területre hatolunk be, ahol még sohasem jártunk. Elővesszük a hajózási térképet, bekapcsoljuk a GPS berendezést, és uccu - neki fakereszt!
Anya kapitány – a nő, aki a gyerekeivel vitorlázza be a világot
Heather Richards kapitány minden reggel a hullámok hangjára ébred, ahogy otthona falát verdesik. Jelenleg egy 43 lábas vitorlás hajón él valahol Kalifornia partjainál. A legénység többi tagja is a Carodon nevű vitorláson alszik: Heather 16 éves lánya, Ava, és 14 és 4 éves fiai, Julius és Sawyer. Az utóbbi pár hónapban hajóztak le ide délre a kaliforniai Sausalitoból, hogy megtanulják, hogyan kell vacsorára halat fogni, és hónapokig túlélni a tengeren. A család éppen egy bemelegítő túrán vesz részt – így készülnek fel egy hosszabb, Föld körüli vitorlázásra.
7 balatoni helyszín, ahonnan álomszép a naplemente

A Balaton lenyűgöző természeti környezete különlegessé teszi a napnyugtákat: a varázslatos pillanatok látványa után biztos, hogy könnyű álmot hoz az éj.

Princess X95 – Olasz dizájn, brit technológia

A brit hajóépítő az új Princess X95-öst a tengerek luxus-SUV-jaként mutatta be. Az új X osztály első modellje az olasz Pininfarina és a brit Olesinski közös alkotása. A Princess Yachts bemutatta a legutóbbi tesztek alkalmával készült képeket, amelyek Plymouthban készültek. Az új X95-ös innovatív külső megjelenése klasszikus Princess vonalakat rejt, amelyek a teljes hajótesten felismerhetők.

Kirándulás közben vigyázzunk az erdő állatvilágára is
Országos jelenséggé vált, hogy a jó idő beköszöntével, a pihenés egy formájaként egyre többen kirándulnak a természetbe, miután a koronavírus-járvány miatt a közösségi terek látogatása korlátozott. A kirándulóknak azonban tudniuk kell azt is, hogy ha nem viselkednek felelősen a természetben, akkor veszélyeztetik az élővilágot, a vadállományt, az okszerű és tervszerű vadgazdálkodást.
Magyarország első és egyetlen Teknős Parkjában hamarosan hemzsegnek a kis páncélosok
None
Varga Mihálytól kérik, hogy ne legyen a Balaton-part végig fizetős
Az Összefogás a Balatonért Egyesület nyílt levelet írt a pénzügyminiszternek és a Magyar Turisztikai Ügynökségnek.
Mikor nyaralsz idén a Balatonnál? Vajon mikor lesz jó idő?
Most, hogy végre kiszabadultunk a karanténból és a külföldi utazás még kockázatos, egyre többen terveznek hazai vakációt. Mutatjuk a legjobb időszakot a balatoni nyaralásra.
Kapás Boglárka körbeússza a Balatont
Nem kevesebb, mint 235 kilométer leúszására készül az úszóbajnok, Kapás Boglárka. Vállalása hátterében jótékony ügy húzódik, amely azt tűzte ki céljául, hogy 2030-ra a bolygó összes gyermekének jusson tiszta ivóvíz.
Paloznaki Falunapok és Szüret 2020

Gulyásfőző versenyre, tortaversenyre, zenei műsorokra, szüreti felvonulásra várják az érdeklődőket 2020. szeptember 25-27-én Paloznakra.

Német városokból érkeznek üdülőjáratok a Balatonra
Csaknem biztos, hogy augusztus 15-én megérkezik a Czech Airlines légitársaság első chartergépe Düsseldorfból a sármelléki repülőtérre ? értesült a Magyar Nemzet.
A nyár attrakciója: óriáskerék Keszthelyen
50 méter magas, 30 darab, egyenként 6 fős gondolákból álló óriáskerékről lehet megcsodálni a várost és a Balatont június közepétől szeptember végéig Keszthelyen.
Bakancslistás kirándulások #4 - Koloska-völgyi Vadaspark
Balatonfüred mellett kényelmesen nyújtózik el a Koloska-völgy, ami erdejével, ösvényeivel és tűzrakóhelyeivel kedvelt kirándulóhely a környéken. A völgyben megbúvó vadasparkot a Bakonyerdő Zrt. alakította ki 2013-ban, hogy a hazánkban leggyakrabban előforduló vadfajokat közelről szemlélhessék meg az erre járók.
“A színek számomra egyet jelentenek az élettel és az örömmel” – Valter Viktor interjú

Autodidaktaként csöppent a fotóművészet világába. Mára lélegzetelállító fényképei mellett a drónfotózásba is belekóstolt. Többek között a mi borítóképünk is neki köszönhető. Felvételeinél csak határtalan lelkesedése és optimizmusa lenyűgözőbb. Valter Viktor, fotóssal beszélgettünk. Mikor jött el az a pont, amikor úgy döntöttél, hogy komolyabban veszed ezt a hobbit? A fotózás gondolata talán még egészen kiskoromra vezethető […]

Olajkatasztrófa Szibériában

Húszezer tonna olaj ömlött a szibériai Norilszk közelében lévő folyórendszerbe egy olajtároló tartályból. A katasztrófa a város szélén fekvő hőerőműnél történt, és az üzemeltető Nornickel szerint a tartóoszlopok hirtelen összeomlása okozta a balesetet. A Nornickel a Rosprirodnadzor orosz környezetvédelmi ügynökséggel közösen a levegőből követi nyomon a szennyezést, az orosz Közlekedési Minisztérium pedig a helyszínre vezényelt

Időjárás a Balatonon – Június 12-14.

Pénteken a Dunántúlon naposabb lesz az idő. A maximum-hőmérséklet 21-28 fok között alakul. Szombaton sok napsütés várható. Nem lesz szél sem jellemző ezen a területen. A legmelegebb órákban megközelíthetjük a 30 fokot. Vasárnap és hétfőn egy hidegfront hatására újra több viharra kell készülni. Az északias szelet erős, zivatarok környezetében viharos széllökések kísérhetik. A csúcshőmérsékletek 22-28 fok körül alakulnak.

Papírtörölközőn napozás? Maszk a medencében? Kiderítettük, mi igaz mindebből!
Maszkot kell hordanunk a medencében? Papírtörölközőn kell napoznunk? Be kell jelentkeznünk az ebédhez? Hajmeresztő elképzelések, de mi igaz ebből mindebből? A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökét, Flesch Tamást kérdeztük arról is, hogy mi valósul meg ebből a Balatonnál.
Időjárás a Balatonon – Június 5-7. Copy

Pénteken az erős, viharos déli szél mellett többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Jégesővel, felhőszakadással kísért heves zivatarok is kialakulhatnak. Hajnalban 13-18 fok várható. Délután 19-28 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szombaton már sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak néhol fordulhat elő. A délies szél nyugaton megerősödik. Délután 22-27 fokra készülhetünk. Vasárnap a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan alakulhat […]

Reklám