Vitorlázás

2020-ban az ősz lehet a balatoni esküvők igazi szezonja
A szakemberek szerint az ősz lesz idén az esküvők igazi szezonja és a Balaton különösen alkalmas lesz e jelentős nap megünneplésére. Mutatjuk a szervezők, vendéglátók és esküvői ruhaszalonok működtetőinek jóslatait.
A fenyőliget között megbúvó vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna

A hét arkangyal egyike, Szent Mihály nevét viseli a Vonyarcvashegy fölé magasodó Szent-Mihály domb, illetve a tetején álló kápolna.

Indul a B- terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #6 - Nagy István
A jelenlegi járványhelyzet segítheti a Balaton négy évszakossá válását. Nagy István optimistán tekint a jövőbe, bízik abban, hogy a törzsvendégek mellett egyre többen jönnek majd Badacsonyba az őszi-téli időszakban is.
Több balatoni település fenntartja a szigorúbb korlátozásokat

A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet szerint az önkormányzatok fenntarthatják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések zömét.

Reklám
Íme, a CIA kémműholdjának felvételei a ’60-as évek Balatonjáról

Elérhetővé váltak az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének térképpé szerkesztett képei. A CIA “Corona” nevű műholdja 1960-ban készítette a felvételeket. A CIA hat évtizeddel ezelőtt végigfotózta az űrből a szocialista Magyarországot, a felvételeket egységes térképi változatát 1995-ig titkosították – tájékoztatott a balatontelevizio.hu. Az Interspect Kutatócsoport 2016-ban készítette el és a napokban ingyenesen böngészhetővé tette az […]

Környezetkímélőbbek lehetnek a hajók

Egyetértési nyilatkozatot írt alá az ABB és a Hydrogène de France: közösen fejlesztenek majd hidrogénhajtású óceánjáró hajókat. A hidrogénhajtás nem újdonság, az autózásban lassan elkezd terjedni, és több gyártó is ezt várja hosszabb távon befutónak a hagyományos belsőégésű motorok után, az elektromos hajtás helyett. Csakhogy egyetlen konténerszállító hajó több millió autó környezetszennyezését okozza. Globálisan az

Ördög Nóra és Nánási Pál Balatonakarattyára költöztek és kisboltot nyitnak: Videó
Nánási Pál és Ördög Nóra kisboltot nyitnak Balatonakarattyán.
Egy csendes fürdőváros bűnös titkai #4 - betörtek az adóhivatalba és diplomát is loptak Keszthelyen
Szélhámos a kastélyban! Hova tűnt a herceg télikabátja? Iski Szilvia, a keszthelyi Helikon Kastély történész-muzeológusa korabeli bűnügyi tudósítások segítségével vezet át bennünket a fürdőváros sötét oldalára!
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt?
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt?
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt
A nagy utánpótlás nevelő klubok mindegyike alkalmazkodik a koronavírus miatti veszélyhelyzethez és jobb híján elektronikus úton folytatják a felkészülést a majdani versenyszezonra – aminek indulásáról egyelőre nem lehet tudni semmi közelebbit.
Napi pozitív gondolat #9 - Berkes Olivér
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Berkes Olivért kérdeztük.
Partra vetett ifjúsági vitorlázók

Görög, indiai, román, portugál, spanyol, svájci, ausztrál, olasz tanítványok és három magyar edző. Avagy miként kerül egy magyar irányítású edzőközpont a Gran Canariára? És hogyan készül a vitorlázó karantén idején? Tóth Mátyás, a Sailing Academy Gran Canaria erőnléti edzője most nem személyesen, hanem különféle internetes csatornákon tartja a kapcsolatot tanítványaival. Elküldi nekik az edzésmunkát, ellenőrzi

Ősi gyökereket idéző hely: a Mágustanya Paloznakon
Az ősi gyökerek tisztelete, szándék az igaz értékek közvetítésére, kőkemény munka és rendíthetetlen hit - ezekből született meg a Mágustanya eszménye, majd indult el a megvalósulás útján. Csurgay Csaba és Csurgay-Varga Andrea olyan helyet hoztak létre, aminek minden zugát saját kezűleg formálták meg, és minden fűszálába maguk leheltek életet teljes szívvel. Ezt tükrözi is ez a varázslatos pihenőhely, ahol valami nagyon mély otthonérzésre lelhetünk.
Reklám
Újra kölcsönözhetők a HeBi kerékpárok Hévízen

A járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett Hévíz önkormányzata engedélyezte a HeBi kerékpárok bérlését az üdülővárosban.

Rendhagyó országimázs-film, benne a Balatonnal
A csodaszép videó hangsúlyozza, hogy vigyázzunk egymásra, és közösen sikerül majd megbirkózni a nehéz helyzettel. A Bagossy Brothers Company zenél a dalban.
Turul-szobor Fonyód

Fonyódon állították fel Magyarországon az első Turul-szobrot a rendszerváltás óta, melyet 2010. június 4-én avattak fel a vasútállomás melletti parkban.

Tájház Vörs

A vörsi Tájház a Kis-Balaton hagyományos halászati eszközeit, a táj népi építészetét, a lápból élő pákászok életmódját ismerteti meg.

Tűzoltó Múzeum Vörs

A vörsi Tűzoltó Múzeum az ország második legnagyobb gyűjteményével rendelkezik, amely 1983-ban nyílt a falu akkori Tűzoltó szertárában.

Szent Márton templom Vörs

Vörs legjelentősebb épített öröksége az 1720 körül felszentelt Szent Márton templom, melyet 100 évvel később bővítették, késő barokk stílusban átépítették.

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #5 Könnyid László
Az új koronavírus olyan károkat okozott a hazai turizmusban, amilyenre még soha nem volt példa. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerint nekünk, magyaroknak is nagy szerep jut a szektor talpra állításában, mégpedig úgy, hogy a vírushelyzet után elsődlegesen belföldi utazási célpontokat választunk. A hazai idegenforgalom újraindításában a Balatonra fontos feladat hárul.
Megújul a földvári kikötő előtere

Tegnap kritikus hangvételű Facebook bejegyzések láttak napvilágot, amelyekben a felhasználók a balatonföldvári kikötő fenyőinek kivágását nehezményezték. A témával kapcsolatban a hirbalaton.hu kereste meg a település vezetőségét, akik némiképp eloszlatták az aggodalmakat. Az önkormányzat tájékoztatása szerint: “Eltávolítják a kikötő előterében balesetveszélyessé vált fenyőfákat. Balatonföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a kikötő előterénél található – […]

Folytatódnak a balatoni fejlesztések

A koronavírus-járvány ellenére a fejlesztések nem állnak le, hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Balatonfüreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen pedig ingyenes B+R parkolót alakítanak ki. A balatoni fejlesztések során Balatonfenyvesen megújul a hét kilométer hosszú bicikliút, korszerűsítik a közúti és a gyalogos közlekedést, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandok fejlesztésére juttatott 100 millió

Reklám
Hangulatos présház a szőlőhegyen
A nagyváros zaja elől a Balaton-felvidéki egykori présházban lelt menedékre a fiatal pár, akiknek szenvedélyük az értékmentés.
‘Trust is earned’, azaz a bizalmat ki kell érdemelni
‘Trust is earned’, azaz a bizalmat ki kell érdemelni
Beneteau Oceanis Yacht 54 – A nagy teljesítményű túrahajók új generációja

A Beneteau tavasszal két új típussal jelentkezik. Az Oceanis Yacht 54 és az Oceanis 40.1 a francia hajógyár legfrissebb modelljei a közelmúltban megújult termékpalettán. A sorozatgyártású túrahajók építése minden kategóriában két fő trendet követ: minél nagyobb helykínálat és minél egyszerűbb kezelhetőség. A Beneteau újdonságai mindkettőben élen járnak. Első cikkünkben az Oceanis 40.1-est mutattuk be, most

Füredi srác öltözteti a hazai sztárokat - ismerd meg a balatoni sztárdizájnert
Még csak jövőre érettségizik, de már saját cégét igazgatja a magyar sztárdizájner. Szurma András még a 18. életévét be sem töltötte, amikor Majkának logót tervezett. Azóta dolgozott már együtt többek között Vastag Tamással, Dér Henivel, Kollányi Zsuzsival. Névjegykártyáját a hírességek és a tehetségkutatók felfedezettjei kézről kézre adják, és A Dal fellépőitől is számos megbízást tudhat a zsebében.
Júniusban rendeznék meg a 38. Balaton-átúszást

Optimisták a szervezők a hagyományosan Révfülöpről induló és a balatonboglári Platán strandra érkező Balaton-átuszással kapcsolatosan.

Tavaszi diéta, hogy bombaformában legyél a szobafogság után
Használd ki az évszak adta lehetőségeket, és készíts egészséges és finom fogásokat a friss, vitamindús zöldségektől. A vegyes saláták tökéletes szereplői a fogyókúrás étrendnek, s még a nyári formádat is megalapozhatod velük. A karanténnak egyszer vége lesz!
Húsvét után is maradnak a városi korlátozások Balatonfüreden

A húsvét előtt meghozott intézkedések elérték hatásukat, ezért Balatonfüred önkormányzata ezek fenntartásáról döntött.

Több mint 400 milliós beruházás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A fejlesztések érintik a balatonfüredi Lóczy-barlangot, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a Salföldi Majort és a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot.

Nagy balatoni bakancslista – amit biztosan látnod kell!
Itt a nagy balatoni bakancslista! Településenként mutatjuk, mit érdemes kipróbálnod a karantén után, ha arra jársz.
Feltuningolt luxuscsoda

A német Brabus a gyári Mercedeseket alakítja gyorsabbá, ám egy díjnyertes finn hajóépítő céggel, az Axopar Boatscal összefogva elkészült az első hajójuk. A Brabus Shadow 900 Black Ops Limited Edition kétféle kivitelben, tetővel és anélkül érkezik. A hajót két 4,6 literes V8-as erőforrás hajtja majd, amelyek összteljesítménye 2×450 lóerő. A belső térben a Brabus vörös

Tóparti színezők a tavaszi szünetre #9
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Badacsonytomaj blokád alatt

12 Badacsonytomajra vezető utat zártak le a hétvégén. A település a koronavírus elleni védekezés jegyében a külvilágtól való elszigetelődést választotta. Krisztin N. László polgármester még a húsvéti hétvége előtt rendeletet adott ki, amelyben péntek déltől hétfő éjfélig lezáratta a parkolókat és a strandokat, és a 6 és 22 óra közötti időszakra kitiltotta Badacsonytomaj közterületeiről az állandó lakóhellyel […]

Ötcsillagos hotel épül a Balatonnál

Szántódon épül a 15 ezer négyzetméteres, ötcsillagos szálloda. A Móricz Zsigmond utcában megépülő hotel a pince- és földszinten kívül négy emeletet kap, és összesen 15 660 négyzetméteres lesz. A szálloda magastetős kialakítással és karibi stílusú homlokzatképzéssel büszkélkedhet majd. A több mint 4100 négyzetméteres pinceszinten kap helyet a gépészet, a teremgarázs és a kiszolgálórészek, a közel

Százával kellett elküldeni a Balatont megrohamozó turistákat

A polgármesterek elrendelték a strandok és parkolók lezárását, de voltak, akik ennek ellenére a tó partján szerették volna tölteni a hétvégét. A Balatonlellei Polgárőrség a közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait. Mint írják: “igen jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan. Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban. (…) […]

Aki mindent tud Balatonmáriafürdőről - titkos infókkal!
Huszár Mihály, történész-muzeológus Balatonmáriafürdő történetének kiváló kutatója. E térség érdekes történeti mozzanatairól, a „balatoniságról”, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól beszélgetett vele Kovács Emőke.
Nem állnak le a balatoni fejlesztések
Folytatódnak a már megkezdett balatoni fejlesztések, és az ideieknek se látják akadályát a vállalkozások és a települési önkormányzatok. Hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Füreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen ingyenes B+R parkolót alakítanak ki ? összegzi a Magyar Nemzet.
Régi idők fotói: Korčula 100 évvel ezelőtt

Bár sokak szerint téves a feltételezés, de Horvátországnak ezt a szigetét a mai napig úgy tartják számon, mint Marco Polo szülőhelyét. Annyit nem tudunk visszautazni az időben, hogy eldöntsük a kérdést, de egy évszázadot igen. Aki kíváncsi rá, hogy festett Dalmácia egy szeglete a huszadik század elején, annak most a városi könyvtár digitális gyűjteménye teremt

A Margaret Island Fonyódon alkot a karantén idején - Napi pozitív gondolat #6
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. A Margaret Isand mesélt arról, hogy hogyan élik meg együtt az önkéntes karantént Fonyódon. A gyakorlatilah balatoni zenekarnak nevezhető csapat most az alkotói folyamatra és a pihenésre koncentrál a tó mellett.
A konyhánkba jön a Gasztrohegy, receptet is hoz #3
Minden családnak van saját lecsó receptje, ez Badacsonyban sincs másképp. A Borbarátok ratatouille fogását most te is elkészítheted, mutatjuk a hozzávalókat!
Hiába a korlátozások, rendőröknek kellett intézkedniük a Balatonon
Óriási tömeg gyűlt össze a Balaton partjain a kijárási korlátozások ellenére. A strandok és a parkolók is le voltak zárva, ez sem tartotta vissza turistákat.
Kijárási korlátozás?! A Balatonon mégis locsolkodtak
A koronavírus-válság idején is lehet locsolkodni! Ezt bizonyította be a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE csapata. A szakszolgálat lányait egy drón kereste fel otthonaik ajtajában és a speciális mentőmunkát végző eszközről szólt a kedves, nem mindennapi locsolóvers.
Több száz embert kellett hazazavarni a Balatonról
Sokan képtelenek felfogni, miért kell az otthonainkban maradni. A polgárőrök szomorú tapasztalatról számoltak be.
Egy csendes fürdőváros bűnös titkai #5 - rendbontók a keszthelyi korzón
Rendbontók a városi korzón, az elkövetők szabadlábon! Iski Szilvia, a keszthelyi Helikon Kastély történész-muzeológusa korabeli bűnügyi tudósítások segítségével vezet át bennünket a fürdőváros sötét oldalára!
Tóparti színezők a tavaszi szünetre #8
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Reklám