Vitorlázás

5 milliárd forint támogatást nyújt, balatoni kempingek fejlesztésére a kormány

A Kisfaludy Programot Magyarország Kormánya 2017-ben indította útjára, most új szakaszába lép a szálláshely fejlesztés.

Bujtor István Filmfesztivál 2020 Balatonszemes

2020. augusztus 17-20. között rendezik meg tizenegyedik alkalommal Balatonszemesen a Bujtor István Filmfesztivált.

Már több mint 30 filmet neveztek a Bujtor István Filmfesztiválra

A Balázs Béla-díjas művész életművére fókuszáló eseményt augusztus 17-től 20-ig rendezik meg Balatonszemesen, nevezni még május 31-ig lehet.

Hol és hogyan fogunk idén nyaralni? - Out of the Box – virtuális találkozások
Virtuális rendezvényünk, az Out of the Box mai részében Csordás Imrét, Dittel Gábort, Erdei Bálintot és Flesch Tamást kérdezzük a turizmusról. A 14 órakor induló élő streamben a jelenlegi helyzet kihívásairól és az ezekre adható válaszokról lesz szó- hogy mekkora visszaeséssel számolhatunk, és például lesz-e más, mint belföldi turizmus.
Reklám
Ezüst szalag - éjszakai verseny nem csak romantikus vitorlázóknak
Idén harmadszor rendezi meg június 6-7-én a Spartacus Vitorlás Egylet a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár éjszakai túraversenyt: az Ezüst szalag az év első hazai vitorlásversenye lesz.
Tihanyban is elindult a turisztikai szezon

Biztonságos a nyaralás a tó partján – Tihany a településen kihelyezett fertőtlenítő-állomásokkal és a maszkviselést népszerűsítő kampánnyal készült a vendégek fogadására. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó kedvezőtlen előzmények ellenére jól alakulhat a most induló turisztikai szezon a Balatonnál, a korábbinál is nagyobb tömegek dönthetnek ugyanis az itthoni nyaralás mellett biztonsági megfontolásból. A települések és a szolgáltatók megtették […]

Kutatás az óceán legmélyebb pontján

Lemerült a Mariana-árok fenekére a Vityjaz-D orosz, személyzet nélküli, automatizált mélytengeri merülőkészülék. Ez a világ első teljesen önálló, személyzet nélküli készüléke, amely elérte az óceán legmélyebb pontját. A térképészeti felvételek készítésére és mintavételre alkalmazható Vityjaz az árok fenekén három órán át tartózkodott. A műszerei 10 028 méter mélységet jeleztek. A tudományos célokra szánt mélytengeri készülék

A Balatonról is jelentkezik majd a virtuális zenei országjárás

Egyedi kezdeményezést indít útjára a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Be Massive Horizon csapatával együttműködve: a kedvelt hazai úti célok látnivalóiról készült videókat a magyar elektronikus zene különleges hangzásával ötvözi, hazánk rejtett kincseinek felfedezésére biztatva, melyeknek egyik állomása Keszthely lesz. A virtuális elektronikus zenei országjárás most az otthonunkba hozza el a szabadtéri fesztiválok és koncertek élményét. A cél az, hogy a […]

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #3 - Túrák földön, vízen, levegőben és a föld alatt
A tavon és a környékén számos lehetőség nyílik túrázni, sportolni, szórakozni vagy adrenalin növelő izgalmakban részesülni. Összegyűjtöttük, hogy a strandolás és isteni borok kóstolása mellett mi mindennel lehet a pihenős napokat tölteni a Balatonnál.
Visszaszámlálás indul! Jöjjön a nyár! Még 14 nap, de már fürdenek a Balatonban
Siófokon 17 fokos a Balaton, de a part menti pár centis víz ennél jóval melegebb. A fizetős strandok még nem nyitottak ki a városban, de a szabadstrandi partszakaszokon többen is megmártóztak. Kedden még melegebb idő várható.
November 8-án rajtol a Vendée Globe

A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzet nemcsak a jelen, de a jövő eseményeire is hatással van. Nehéz ugyanis úgy tervezni, hogy nem tudjuk, mi vár ránk nyáron vagy akár ősszel. A legutóbbi, nyolcadik kiírásban Armel Le Cléac’h győzött, rekordidővel, de odáig hosszú út vezetett, hiszen a felkészülés mindig évekkel korábban kezdődik. Ezért okoz komoly fejtörést a

Miért égett le a hévízi fürdő, hogy mentették meg a tavat?
Emlékszel? Hévízi SZOT üdülések, a rendőrkapitány dzsemborija, majd tűz a fürdőházban, tüntetés a nyirádi bauxitbányászat ellen, mert apadt a tó vize – megannyi történelmi emlék az üdülővárosról, immár könyvekbe szerkesztve.
Bakonybéli Tájház

Bakonybél Fő utcáján szembeötlő a barokkosan ívelt kapuval összekötött két épület, a jellegzetes bakonyi háztípust képviselő bakonybéli Tájház.

Reklám
Kézfogás Európa Szoborpark Balatonalmádi

2013-ban Szent István király ünnepén Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet ligetben adták át a „Kézfogás” nevet viselő Európa–szoborparkot.

Itt a friss hír! Elindul a balatoni hajózás!
Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon! Május 30-tól már a kiemelt menetrendi és sétahajójáratok is elérhetővé válnak a tavon.
Magtár Balatonalmádi

A 18. században épített háromszintes, csonkakontyos Magtár funkciója az évszázadok során többször változott.

Kiderült, mikortól és hogyan hajókázhatunk a Balatonon
None
Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a koronavírus-járvány miatt áprilisban arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza, most azonban a társaság bejelentette, hogy május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait.
T-rexet fotóztak a Balatonon
Azt eddig is tudtuk, hogy a Balatonon minden van, ami egy hihetetlen pihenéshez szükséges, de tyrannosaurust eddig még nem sikerült lencsevégre kapni a tavon!
Pünkösdkor elindulnak a hajók, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett, 2020. május 30-tól a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon.

Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a hajózási szezon

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett, 2020. május 30-tól a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon.

Irie Maffia / Bor.Zene.Zala
None
Reklám
70 éve a Klubban, 70 éve a Klubbért
70 éve a Klubban, 70 éve a Klubbért
Coronita AllStars Fesztivál a Vivierán
None
Summer Shutdown - Viviera Beach
None
Mulatós Retro a Viviera Beachen
None
Az éjszakai Ezüst szalag lesz az év első vitorlásversenye a Balatonon

A Spartacus Vitorlás Egylet szervezésében 2020. június 6-7-én kerül megrendezésre a verseny balatonföldvári rajttal.

Az éjszakai Ezüst szalag lesz év első vitorlásversenye a Balatonon

A Spartacus Vitorlás Egylet szervezésében 2020. június 6-7-én kerül megrendezésre a verseny balatonföldvári rajttal.

Privát Ultrabalaton: a vírus sem állítja meg az extrém futókat
A hétvégén első alkalommal rendezték meg a Privát Ultrabalatont, a verseny eredeti útvonalán, de a járványhelyzet miatt korántsem a megszokott formában.
Ezüstszalag éjszakai vitorlásverseny 2020

2020. június 6-7-én harmadik alkalommal rendezik meg a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, az Ezüstszalag éjszakai vitorlásversenyt.

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #2- Vízi sportok
Tengernyi élmény vár rád a Balatonnál! A strandolás mellett kipróbálhatod szinte az összes vízi sportot, mutatjuk a kedvenceinket! Járd körbe velünk a tavat!
10 település 10 kiállítóhelye a Múzeumok nemzetközi napja alkalmából

Május 18-án ünnepeljük a Múzeumok nemzetközi napját, mikor is komolyabb figyelem fordul a múltunk emlékeit bemutató és őrző intézmények felé.

Hatalmas halak a balatoni horgokon

Az elmúlt időszakban megszaporodtak az óriás halfogásokról szóló beszámolók és fényképek. Az utóbbi napokban megszaporodtak a horgászok beszámolói a Balatoni Hal Facebook oldalon, ahová egyre-másra kerülnek ki a nagy fogásokról szóló hírek. 20 kilogramm alatti pikkelyesekről már ki sem tesznek fotókat a horgászok, akad viszont bőséggel 30 kilóhoz közelítő kapitális méretű hal. A Balatoni Halgazdálkodási […]

Komoly riválist kaphatnak a szállásközvetítők?

A franciák saját online platformot alakítanak ki a teljes idegenforgalmi ágazatukhoz. Franciaországban elhatározták, hogy saját online platformot alakítanak ki teljes idegenforgalmi ágazatukhoz, mert, mint mondták, az ágazatnak vissza kell nyernie az ügyfelekkel fennálló jó kapcsolatát, és vissza kell nyernie az utazók bizalmát. A terv szerint egy olyan közös platformot alakítanak ki, amellyel az amerikai online

A Balatonra is megérkezett az online ételkiszállítás

Merkezett a kifli.hu online szupermarket a Balatonra is! “Rendelj online élelmiszert a Balatonra, akár aznap kiszállítjuk pontosan azt, amit rendeltél!” – ígérik, és ha reggel 8-ig leadod rendelésed, akkor még aznap megkapod, ha 8 után rendelsz, akkor másnapra várhatod az élelmiszereket. A kifli.hu különleges online szupermarket büszkén jelentette be, hogy már a Balatonon is elérhető szolgáltatása, […]

Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - Strandok
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos énedet, a tó iránt érzett minden rajongásodat és az összes tudásodat! Sok sikert kívánunk!
Laura Dekker, a legfiatalabb világkerülő
A lány, aki 16 éves korára egyedül megkerülte a Földet, ma 24 éves. Laura Dekker-ről 2012 óta a legtöbb vitorlázással foglalkozó portál beszámolt, bátorságát és rátermettségét sokan dicsérik.
Jön az Ezüst szalag, az év első vitorlásversenye

A Spartacus Vitorlás Egylet június 6–7-én rendezi a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonföldvár éjszakai túraversenyt. Eddig minden évre jutott izgalom: 2018-ban viharos szél, 2019-ben nagyon gyenge szellő, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okozhatnak fejtörést a résztvevőknek. Egy azonban idén is biztos: az Ezüst szalag sportértékét, izgalmát és az esti, éjszakai hajnali

Egészségünket védik az illemszabályok - szállodai etikett
Fokozatosan újra nyitnak a szállodák, de nem tudod, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő viselkedés? Végig kötelező a szájmaszk használata? Mit kell tenned, hogy védd az egészséged? Az illemszabályok betartásával is hozzájárulhatsz mindehhez. Mutatjuk a részleteket.
Tudtad, hogy a Zala-folyó táplálja a Balatont, A Sió-csatornán keresztül pedig a felesleges vízmennyiséget engedik le a Dunába
Tudtad, hogy már a római korban is szabályozták a Balaton vízszintjét. Mai formáját azonban a 19. század vasúti töltéseinek kialakításakor nyerte el
Tudtad, hogy a Balaton vize két évente teljesen kicserélődik, így az iszapos talaj ellenére Európában is kiemelkedően jó a tó vízminősége
Tudtad, hogy a rómaiak “Lacus Pelsonak” nevezték a Balatont, ami “sekélyes tavat” jelent
Tudtad, hogy 594 négyzetkilométerével a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava
Futurisztikus külsőt kap a BAHART új hajóflottája

Megérkeztek a BAHART új hajóflottájának prototípus tervei, elkészült a műszaki dokumentáció, és láthatjuk, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a BAHART zászlóshajója. A nagyívű, 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy a BAHART európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni. Akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az […]

Igazán menő kompok, hajók jönnek a Balatonra - mutatjuk!
Megérkeztek a Balatoni Hajózási Zrt. új hajóflottájának prototípustervei, elkészült a műszaki dokumentáció, és azt is megmutatták, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a cég új zászlóshajója.
Reklám