Vitorlázás

A hétvégén elindult a MÁV nyári menetrendje

Szombaton indult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje: a Balaton könnyebb elérhetősége miatt több járat közlekedik majd a térségbe – mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Homolya Róbert hozzátette, az elmúlt 10 évben csaknem 300 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre a Balaton környékén, ezeknek köszönhetően Kelenföld és Balatonszentgyörgy, valamint Fonyód és Kaposvár között is megújult a pályaszakasz. A […]

Újra meghódíthatod a Szigligeti várat!
Már messziről látszik, hogy megújult a Szigligeti vár, az új várfalakról varázslatos kilátás tárul elénk!
Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre

Az idei átevezés elővigyázatosságból nem júliusban, hanem augusztus 16-án kerül sor Fonyód és Badacsony között. Kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető majd a közel 10 kilométeres táv a vitorlásokból álló vízi folyosón keresztül, amely a déli partról vezet át Badacsonyba és vissza. Tavaly több mint 700 egységben 2000 résztvevő evezett. A rajt

Már lehet nevezni az augusztusi Balaton-átevezésre

Már lehet nevezni az idei Balaton-átevezésre, amelyre a koronavírus-járvány miatt elővigyázatosságból ezúttal nem júliusban, hanem augusztus 16-án kerül sor Fonyód és Badacsony között. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapjának híre szerint kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető majd a közel 10 kilométeres táv a vitorlásokból álló vízi folyosón keresztül, amely a déli partról […]

Reklám
Érdi Mária a Balatonon tér vissza
Az olimpiai kvótás vitorlázó, Érdi Mária most hétvégén, a Balatonon tér vissza a versenyzéshez.
Nem feminizmus, lehetőség
A vitorlázás világában egyre fontosabb téma a nők részvételi arányának növelése. Az elmúlt években számos, kifejezetten a nők számára szervezett vitorlás program jött létre, és sorra alakulnak a vitorlázó nőket segítő szervezetek, közösségek.
Remek első nap a Rooster-Monautix BYC Kupán: Érdi Mári vezet
Szerbiából és Csehországból is érkeztek versenyzők az idei Rooster-Monautix BYC Kupára, amelynek első versenynapján az Optimist hajóosztályban két, míg a többi hajóosztályban három futamot sikerült lebonyolítania a versenyrendezőségnek.
Átalakulnak a tengeri hajóutak

A hajózási iparnak három évébe telt talpra állni a 2008-as gazdasági válság után, most azonban ennél sokkal hosszabb kilábalásra számítanak a szakértők A hajóutak piacára eredetileg 32 millió utazót és 71 milliárd dolláros forgalmat vártak 2020-ra – ezek a számok mára felére estek. A Norwegian Cruise Line Holdings, a Carnival és a Royal Caribbean fedi

Ezer forintért egy kilométert úszott, túlteljesítette a Balaton-kört
Kapás Bogi, úszóklasszisunk érem helyett ezúttal rászoruló gyerekekért szelte a habokat.
Mobilapplikációval vehetünk jegyet a zalakarosi fürdőbe
Az új fürdőigazgató, Podlovics Péter első tervei között szerepel a mobilapplikációs jegyvásárlás kidolgozása és a törzsvendégek számára kialakított kedvezményrendszer bevezetése a Zalakarosi Fürdőben.
Méghogy nincs süllő a Balatonban! Ők több mint húszat fogtak egyszerre!
2020. június 20-án délután a balatonfenyvesi kikötőben három férfinél összesen 23 darab süllőt találtak a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei. A megfogott mennyiséggel az a probléma, hogy 20 süllőt illegálisan próbáltak eltulajdonítani, ugyanis összesen három darabot könyveltek el a fogási naplójukban.
Ma indul az új balatoni vonatközlekedés, számos, szuper újdonsággal
A Balaton könnyebb elérhetősége miatt több járat közlekedik majd a térségbe, lesz büfékocsi, nem csak a Déliből mehetünk a tóhoz és jönnek az új, kedvezőbb jegytípusok is. Mutatjuk a részleteket!
Nagy Feró a Balatonnál törte fel a koncertkarantént
A koronavírus-járvány miatt március eleje óta nem állhatott színpadra, ami Nagy Ferót is megviselte. Talán nem meglepő, hogy igent mondott az első lehetőségre. A napokban a likeBalaton.hu-nak nagyinterjút adott zenész a Balatonnál zenélt.
Reklám
Cukiság két keréken: a világjáró macska a Balatonnál bringázik
Nala a bosnyák cica és gazdája, az ír Dean Nicholson már a tizedik országban róják kettesben a kilométereket. A Balatont sem hagyták ki.
Ismét változott a kompmenetrend

Előnyári menetrend szerint közlekedhetünk a Balatonon. A balatoni kompok Szántódrévből 6.40-től 22 óráig, Tihanyrévből pedig 7 órától 22.20-ig 40 percenként indulnak. A Bahart a kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűríti. A kompok egész évben üzemelnek, csak szélsőséges időjárás és kedvezőtlen jégviszonyok esetén nem indulnak. A járvány miatt a kompokon következő intézkedések érvényesek: a hajók

Ma nyitja meg újra kapuit a Szigligeti vár

2020. június 20-án 10 hónap után ismét látogatható lesz a „Balaton vára” Reggel 9 órakor kinyílnak a vár kapui a látogatók elött. A fejlesztés anyagi fedezete a GINOP-7.1.6-16-2017-00004 számú, a „Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése” című projekt keretében megvalósításra kerülő „Szigligeti vár részleges rekonstrukciója, új fedett terek kialakítása” elnevezésű projektelem megvalósítására 470 […]

Idén ő a csúcstartó, 190 km/h-val repesztett a Balatonnál
Nem ez az első eset, de most mindenen túltett a gyorshajtó.
Megindult az idei vitorlás szezon a Balatonon
A balatonberényi községi strandon a Piarista Vitorlázó Egyesület nyitotta meg a hagyományos táborát kedden, az iskolai nyári szünet első napján. A tanító szerzetesrend táboraiban több mint ezer diák tanul meg vitorlázni.
Hogyan alszanak a szólóvitorlázók?

A világ minden részéről 1977 óta minden páratlan évben Franciaországban gyűlnek össze azok az elvetemültek, akik 6,5 méter hosszú hajóikkal szelik át az Atlanti-óceánt. De miként lehet kibírni egy három-négy hetes versenyt, ha csak húsz perceket lehet aludni? Persze nem a Mini Transat az egyetlen verseny, ahol szólóvitorlázók küzdenek egymással hosszú időn át (elég csak

Tippek padlóválasztáshoz
Hirdetés - Építkezésnél vagy vásárlásnál az ember mindig szeret tervezni. Nem elég azonban csak elképzelni a lehetséges befejezéseket, szükség van a pontos munkafolyamatok elindítására. A magyarországi jelenlegi helyzetet alapul véve, sok helyre már hónapokkal előre le kell foglalni a szakembert.
Hétvégén rendezi első viadalát a Balatonfüredi Yacht Club
Több Európa- és világkupának, Európa- és világbajnokságnak is házigazdája lett volna a Balatonfüredi Yacht Club (BYC), azonban a pandémia miatt minden nemzetközi megmérettetést töröltek vagy elhalasztottak. A három hónapos kényszerszünet után a hétvégi V4 Olimpiai Reménységek versenye már a helyzet normalizálódását jelzi.
Ez a férfi vállalta a lehetetlent, hogy láthassa idős szüleit
None
Reklám
A vízimentők előbb megmentették, utána megbüntették a fiatalokat
Túlterhelt vitorláscsónakban próbálták átszelni a Balatonboglárról a fiatalok. A kötelező felszereléseket mellőzve próbálták meg mindezt, fürdőruhában a csónakban vacogtak, mikor a vízirendőrök rájuk találtak.
Badacsonyban június 28. az új május elseje!
None
Akár két napig is bírhatják a tihanyi ultrafutóverseny legjobbjai
Második alkalommal rendezik meg a One Way Ticket Run elnevezésű speciális ultrafutóversenyt a településen. A megmérettetés pénteken kezdődik, és az előrejelzések szerint a legjobbak akár két napon át is a kijelölt pályán lehetnek.
Kombájn: maga a megtestesült hatalmasság
Hirdetés - Akár csak egy hatalmas elefánt, olyan, mikor országúton szembe találjuk magunkat egy-egy ilyen monstrummal. Szemből még jó is a helyzet, legalább, ha szűkösen is, de elhaladunk mellette, és minket is lát a vezető.
Június 20-tól indul a MÁV nyári, balatoni, étkezőkocsis menetrendje

Már a Kökiből és a Keleti pályaudvarról is elérhető a Balaton, és bevezetik a 24 és 72 órás balatoni korlátlan jegyeket.

Völgyhétvégék #4
None
Völgyhétvégék #3
None
Völgyhétvégék #2
None
Völgyhétvégék #1
None
Szombattól a nyári menetrend szerint járnak a vonatok
Szombaton indul a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje: a Balaton könnyebb elérhetősége miatt több járat közlekedik majd a térségbe.
Szombaton indul a MÁV nyári menetrendje
Már a Kökiből és a Keleti pályaudvarról is elérhető a Balaton, és bevezetik a 24 és 72 órás balatoni korlátlan jegyeket.
A keszthelyi belvárosi korzó édes-bús történetei
None
Öt szuper családi program Hévízen

Hévíz és környéke minden évszakban számos programlehetőséget kínál, nem csak az idősebb korosztálynak, hanem a kisgyermekekkel érkező családoknak is.

Öt szuper családi program Hévízen

Hévíz és környéke minden évszakban számos programlehetőséget kínál, nem csak az idősebb korosztálynak, hanem a kisgyermekekkel érkező családoknak is.

Grand Tour az Amazon Házban
None
Összeállt a Paloznaki Jazzpiknik idei programja!
Idén augusztus 20. és 22. között rendezik meg a fesztivált, és a nemzetközi sztárok mellett több mint 40 magyar fellépő várja a közönséget.
Miért fogyasszunk vitaminokat?
Hirdetés - William Fletcher nevéhez köthető, hogy bizonyos összetevők hiányában betegségek lépnek fel a szervezetben. Ezt a nagy igazságot az angol tudós az 1900-as évek kezdetén fedezte fel, amihez csak 12 év kellett, hogy egy másik lengyel tudós kimondja a vitamin szót.
Gyenesdiási Gyógyító Gyöngy 2020

2020. június 26-28. között második alkalommal rendezik meg Gyenesdiáson a Gyenesdiási Gyógyító Gyöngy rendezvényt.

Levendulaszüret 2020 Balatonakali

2020. június 20-án 15 órakor kezdődik a levendulaszüret Balatonakaliban, a Szabadtéri színpad levendulásában.

Te mivel szeled át a Balatont? Már lehet jelentkezni az átevezésre!
A Balatonon egy átlagos napon nem lehet kézzel hajtott sporteszközzel átkelni, ezért is várják az evezősök minden évben a hivatalos Balaton-átevezést. Ilyenkor vitorlások sorfala között teljesíthető a Fonyód-Badacsony-Fonyód táv.
Sivananda Jóga Balatonrendesen a Pálköve Strandon
None
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kéthely

Somogy megye mindig is szelíd lankáiról volt híres. Ebbe a tájba tökéletesen illeszkedik a Balatontól mindössze tíz percre fekvő Kéthely is, ami jámbor bájával vonzza magához a kirándulók figyelmét. A település Balatonkeresztúrtól délre található, amelyet a 68-as főút szel ketté.Egy 14. századi pápai tizedjegyzék említi először a falut, amely évszázadokig nemesi családok kezén forgott, egészen […]

Mától forog Keszthelyen az 50 méteres óriáskerék, árak és információk

Nem csak Keszthely városa, hanem a Balaton nyugati medencéje, a Balaton-felvidék hegyes-völgyes tájéka is elénk tárul az óriáskerék gondoláiból.

A Zalakarosi Fürdő megnyitja beltéri részlegét is, így már az időjárás sem akadály

2020. március 16-án zárta be kapuit a Zalakarosi Fürdő a koronavírus-járvány miatt, szombati naptól a fürdő teljes területe használható.

Reklám