Vitorlázás

Gourmet & Sörfesztivál – Zamárdi
None
Zöldszalag regatta 2020
None
Jubileumi verseny a Fertő tavon

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség július 24–26. között rendezi meg a Fertő Bajnokságot. Az idei megmérettetés különlegességét az adja, hogy ez lesz a jubileumi 60. verseny. Hatvan év elteltével a Kalóz hajóosztály jelenti az állandóságot a tavon, míg a Finndingi kisebb megszakításokkal, de mind a mai napig jelen van a bajnokság rajtvonalán. A Fertő Bajnokság

Július 2-tól ismét fizetni kell a parkolásért a Balatonnál

2020. április 6-tól a kormány díjmentessé tette a parkolást, azonban július 1. éjféltől ismét díjköteles a közterületi parkírozás.

Reklám
Jazza Fiesta Balatongyörök - Nyitónap
None
Játsszon velünk és nyerjen balatoni hajózást!
None
Dream Beach strandszezon záró
None
VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató
None
Szent István Ünnepe Gyenesdiáson
None
Festetics-vágta
None
Amatőr autocross futam
None
Balatonfűzfőn töltötte a nyarakat a világbajnok kajakozó
Nem voltak kötöttségek, csak a szabad ég és a természet – ez fogta meg a kajakozásban a tavasztól őszig Balatonfűzfőn élő Nagy Lászlót, az 1954-es maconi világbajnokság aranyérmesét, aki óriások árnyékában versenyzett.
Éjszaka a Disási Játékstrandon
None
Reklám
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Gyenesdiási Boros Sétány
None
Újra GyenesdiásON: zenés esték a Piacon
None
Újra miénk a tér! 2020 Balatonfüred

2020. július 5-én 18 órától a Kisfaludy Színpadon a balatonfüredi és az ajkai fúvósok szórakoztatják majd a szabadtéri koncert közönségét.

Remeteként élt lélekvesztőjében a Balatonon is vitorlázó férfi - VIDEÓ!
Egy apró vitorlással szelte az óceánokat, s mindvégig egyedül volt a végtelen vizeken. Tavaly tíz éve, hogy hazaérkezett Föld körüli útjáról. A magyar vitorlások szerint Méder Áron teljesítménye elképesztő. A vitorlázó természetesen a Balatont is szereti: gyakran tölti itt a teljes szezont.
Keszthelyi Sörnapok 2020

2020. július 15-19. között rendezik meg a Keszthelyi Sörnapokat a Balaton egyik legszebb parti részén, a Móló melletti sétányon.

Alsóörsi Sörnapok 2020

2020. július 8-12. között várják nem csak a malátarajongókat Alsóörsre, a Sörfesztiválra, ahol több mint 100 féle sört kóstolhatnak a fesztiválozók.

Szelíd Balaton tematikus túrák - Tihany
None
Szelíd Balaton tematikus túrák - Balatonfüred
None
Reklám
Szelíd Balaton tematikus túrák - Balatonalmádi
None
Lövölde tér – Kern András estje
None
Varsói Melódia / Kisfaludy Színházi Esték
None
Községházi esték 2020 Gyenesdiás

Neves előadók könnyed nyári ingyenes koncertjei várják a zeneszerető közönséget a gyenesdiási Községházán 2020 nyarán is.

Kedves, néhol inkább vicces - Mutatjuk, mit is írt a CNN a Balatonról
Szinte minden magyar médium lehozta, hogy lám, még a CNN utazás rovatában is jó hosszú cikket szántak a Balaton felmagasztalására. Valljuk be, azért fantasztikus érzés a mi magyar tengerünkről olvasni egy külföldi oldalon, ráadásul átfogóan és pozitívan, amiből átsüt a cikk írójának alapossága és bizony a tó iránti tisztelete is. Mutatjuk, hogyan is lett szerintük a Balaton kommunista riviérából Európa legnépszerűbb nyaralóhelye.
Tragikus buszbaleset Balatonszentgyörgynél, 20 halott – így látták a katasztrófavédők
Meglett férfiemberek, sokat látott, rutinos tűzoltók. Mégis a torkukat szorítja ma is, amikor a zarándokok szerencsétlenségéről beszélnek, amiben húszan haltak meg 2002. július elsején a Balatonnál.
Családi delikát nyílik Szigligeten!

Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betöltenek egy régóta tátongó űrt. Mégpedig azt, hogy a Keszthely-Balatonfüred tengelyen csak a vasárnapi tóti piac elégíti ki azok vágyát, akik helyben szeretnének minőségi hozzávalókat, fűszereket, termelői finomságokat vásárolni. A most nyíló szigligeti Kisbolt kötelező gasztro-megálló lesz a nyaralós beszerzőkörúton, de […]

Az óceánba veszett a paralimpikon

Angela Madsen hat Guinness-rekordot tartott, a hetedik az lett volna, hogy ő lesz az első, deréktól lefelé béna (egyben a legidősebb nő) sportoló, aki keresztülevez a Csendes-óceánon. Kísérlete fájdalmas kudarcba fulladt. Élettársa, Debra június 21-én, vasárnap vesztette el vele a kapcsolatot: „Amikor ránéztem a nyomkövetőre, az sokkal inkább sodródást, semmint haladást mutatott. Tudtam, hogy a

Szeretne megjelenni a likeBalaton.hu-n?
Ahhoz, hogy az ön szolgáltatása, programja megjelenjen a likeBalaton.hu oldalon, ki sem kell lépni az irodájából. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot.
Grillpartyval veszi be a Balatont a Zing Burger

Ez a nyár bizony a grillezésről, és a Balatonon töltött hétvégékről fog szólni, tudja ezt jól a Zing Burger is, aki óriási nyilvános grillpartyval ünnepli a hetedik szülinapját!7 év után most újra a két alapító fogja nekünk sütni a hamburgert Aszófőn, és bárkit szívesen látnak a közös grillezésre, ahol amellett, hogy a sütögetés összes fortélyát […]

Losta – A “magyar Atlantisz” nyomában

Regék és legendák mellett több hiteles történelmi forrás is említést tesz egy balatoni szigetről Tihany szomszédságában. Nem kevés fejtörést okozott a történészek számára a Losta (néhány helyen Lustak) néven említett földnyelv. A feltételezett sziget egy római kori fürdő mellett állítólag még egy komplett halászfalu otthonául is szolgálhatott. Tihany környéki szigetekről 1024-ből származik az első feljegyzés, […]

Új mentőautót adományoztak a vízimentőknek

2020. június 25-én, a balatonfüredi Vitorlás téren tartott sajtótájékoztatót a Gattyán Alapítvány, valamint az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport, melynek keretében egy – a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt – mentőautót adományoztak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának. A támogatás célja, hogy a Balaton, mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval. A sajtótájékoztatón részt […]

Ezt tudtad? - Hemzsegnek a vérszívó piócák a Balatonban
Könnyen előfordulhat, hogy fürdőzés közben rád akaszkodik egy pióca. Ennek az élősködőnek több faja is él a Balatonban. Csak kellemetlenség, amúgy ártalmatlanok.
BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny
A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében, szombaton (2020.07.04.) kerül megrendezésre a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség a vitorlázóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhatnak, akik egyszerűen csak szeretnék kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen.
Összehangolt ellenőrzéseket végeztek a Balaton északi partján
A balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Veszprém megyei rendőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai.
Megdöbbentő! Talán ő volt eddig a legfiatalabb sofőr az M7 autópályán
Egy nap alatt négyen is belefutottak a siófoki rendőrökbe. Alig pár óra leforgása alatt egy körözött személyt, valamint három olyan férfit fogtak el, akiket már eltiltottak a járművezetéstől. Köztük egy fiatalt, akit már két másik megyében is lekapcsoltak.
Júniusi hírek a Garda-tóról
A Circolo Vela Gargnano elnöke, Lorenzo Tonini küldött friss híreket a járvány utáni olasz vitorlázás helyzetéről - többek közt a 70. Centomiglia megrendezésének lehetőségeiről.
Az év balatonfüredi borásza: Szabó Gergő
Szabó Gergő, a Szabó és Fia Borpince képviseletében nyerte el az év balatonfüredi borásza címet, derült ki a 29. borverseny díjátadón Balatonfüreden, a Danubius Hotel Annabellában vasárnap.
Hat hajóosztály mérte össze erejét a Balatonon

A F. W. Raiffeisen regattán, a One Design Trophy 2. fordulójában hat hajóosztály több mint 150 vitorlázója versenyzett a két pályán, így mindenkinek jutott hely a kibontakozásra. Szombaton négy gyenge szeles futamra került sor, majd a partra érkezést követően a támogató jóvoltából fogadást tartott a klub. Vasárnap azonban csak egy futamkísérletre futotta, mert teljesen elállt

Beköltözött Molnár Piroska a Víg matrózba - minden megváltozott
Számos szakmai díj, állami kitüntetések és díszpolgári cím tulajdonosa Molnár Piroska, a Nemzet Színésze. Talán nincs is olyan elismerés hazánkban, amelynek nem örülhetett még. Mégis azt éli meg az egyik legnagyobb jutalomnak, ha szakíthat egy kis időt pihenésre a balatoni nyaralójában.
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Újabb felkészülési lehetőség a Kékszalagra
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Újabb felkészülési lehetőség a Kékszalagra
Érdi Mária vezet az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária vezet az MVM Flottabajnokságon!
Korzó estek 2020 Gyenesdiás

2020. augusztus 6-8. között még forróbb lesz a nyár, hiszen szuper koncertekkel fokozzák a hangulatot Gyenesdiáson a Kárpáti korzón.

MASTAFF Special and Club Show kutyakiállítás 2020 Gyenesdiás

A Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Fajtagondozó Egyesület szervezésében kutyakiállításnak ad otthont Gyenesdiás.

Reklám