Vitorlázás

Jazz és a bor fesztiválja 2021 Balatonboglár

2021. július 7-10. között a zamatos borok és a jazz-dallamok kapnak főszerepet Balatonbogláron, a  Jazz és a bor fesztiválja rendezvényen.

Levendula Fesztivál 2021 Tihany

2021. június 19-július 4. között számos, a levendulához kapcsolódó programmal várja az érdeklődőket tihanyi Levendula Fesztivál.

Balatoni Hal- és Borünnep 2021 Balatonfüred

2021. május 21-24. között színes programokat kínál – a legkisebbektől az éltesebb korúakig – a Balatoni Hal- és Borünnep.

Csókpadok várnak Hévízen
Valentin napi fotópontok várnak Hévízen, készítsd el te is a lufis, szívecskés padokon az összebújós szelfiteket! A szerelemnek a várható extra hideg sem állhatja útját!
Reklám
Valami készül: A Viharmadár 22-es binnenjolle
A www.klasszikushajok.hu-n már két korábbi írás jelent meg a Viharmadár nevű 22-es Binnenjollénak a történetéről.
Alsóörsön javában szervezik a nyári programokat
Az idei tél a szokásosnál is csendesebb a Balaton-parton a koronavírus-járvány miatt. November óta nem jöhetnek a tóhoz turisták, nem lehetnek nyitva vendéglátóhelyek, és legalább március 1-jéig ez így is marad. Pataki Júlia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere bizakodó a jövőt illetően.
Olvadó csokoládéfolyam a Balatonnál
Öntsd, rázd, szórd meg! Akár balatoni koktél is készülhetne így, de mi csokoládégyárban jártunk Keszthelyen! Videóink és képeink erős éhségérzetet és csokoládé utáni vágyat okozhatnak!
12 oltópont létesül Siófokon

A tömeges oltások megindulásával 12 oltóhelyet kell létesítenie a Siófoki Kórház-Rendelőintézetnek – derült ki a Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő által közzétett adatokból. Tegnap tette közzé a szakember az Országos Kórházi Főigazgatóság oltási tervét, melyből többek között az derül ki, hogy hány oltóhelyet alakítanak ki előbb az ütemezett, majd elegendő számú vakcina esetében a tömeges oltásokkor. […]

Nyitott partszakaszt alakítanak ki Balatonfüreden

Nyílt, mindenki számára elérhető partszakasz kialakításán munkálkodik Balatonfüred önkormányzata. Ha minden igaz látvány csónakkikötő, panoráma stég és egy csoda szép, új, közvetlen vízkapcsolatos park alkotják majd a területet. A beruházás elkészülését őszre jósolják – olvasható a balatonfured.hu-n. Az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány csónakkikötőt illetve kölcsönzőt. […]

Hajójával együtt süllyedt el a tulajdonos

Az 1902-ben épült Coral of Cowes Kréta szigetének közelében merült el, fedélzetén a 74 éves tulajdonossal, Hugh Robertscel, akinek a kutyája túlélte a balesetet. Sajtóértesülések szerint a Souda-öbölben szerencsétlenül járt hajó fedélzetén találták meg Roberts holttestét, amelyen a család kérésére boncolást végeztek. A Coral of Cowes eredetileg Bamba III névre hallgatott, 1923-ban keresztelték át, 1926-ban

Egy laza omlett a Rabbit Chef-fel a Kányavári-szigeten

Főzés a szabadban: tulajdonképpen ennyire egyszerű definiálni a Rabbit Chef tevékenységét. A kezdeményezés azonban már az ország rengeteg természeti pontján megforgatta a serpenyőjét a kemping gázpalack fölött az elmúlt két évben, és az Instagram követőinek száma is szépen gyarapszik. A Rabbit Chef fogásai pedig, ha nem is Michelin-csillagosak, de mindenképp prémium minőségűek akár a legzordabb […]

Hihetetlen, rohad a jég a Balatonon!
Turulás, rianás, gyertyásodó és megrohadó jég, hatalmas jégfalak mutatják be a 120 évvel ezelőtti téli Balatont. Öltözz melegen vagy csak kuckózz be a kanapén, és mi elviszünk a meghízott jégre!
Bittera Gyula a tihanyi levendula atyja 128 éve február 9-én született

A francia levendula meghonosításával világviszonylatban is elismert, kiváló minőségű terméket sikerült előállítania; a tihanyi levendula világhírűvé lett.

Reklám
Moonbeam III – A legszebb klasszikus jacht

William Fife egyik remekműve, a Moonbeam of Fife, más néven a Moonbeam III. A skót hajótervező 1890 és 1944 között több mint 500 hajó tervét vetette papírra, mindegyiknek az elején megtalálható a híres, nyelvét nyújtó sárga sárkány, a tervező egyedi védjegye. A Moonbeam III-at 1903-ban bocsátották először vízre, és egyike lett a világ legszebb és

Odakint tombolnak a mínuszok? A téli és a tavaszi dekor keveredhet a lakásban, jól mutat!
A téli dekoráció még mindig aktuális a lakásban, s egy kis leleményességgel akár az ünnepekről maradt díszek egy részét is átalakíthatjuk.
Németh Lajos: El kell napolni a balatoni korcsolyázást a következő télre
Befagyhat a Velencei-tó és a Balaton is, de nem lesz biztonságos.
Újabb sztárfellépők a 9. Paloznaki Jazzpikniken
Július 29-31. között három felejthetetlen nap vár a jazz, a funk és a soul szerelmeseire. Az eddig bejelentett headlinerek listája – Level 42, Caro Emerald, Kraak&Smaak – a szaxofon-istennő Candy Dulferrel, a soul koronázatlan királyával, Mario Biondival, az MF Robots-szal és a De Phazz-zal bővül.
Rabul ejtő kápolnák a balatoni tanúhegyek ölelésében, a Szent György-hegynél

Gyönyörűségek tobzódnak a Balaton-felvidéken: a természet ezernyi szépsége között, mint ékkövek, tündökölnek az épített örökségek.

Ha majd egyszer újra utazunk, menjünk Európába autóval
Hirdetés - Még mindig rettentő sok a kérdőjel és a kiszámíthatatlanság az idei szabadidős utazásokkal kapcsolatban. Mikortól lehet menni, hányan és hova.
Tudta a titkot - 128 éve született a tihanyi levendula atyja
1893. február 9-én született a tihanyi levendula meghonosítója, Dr. Bittera Gyula gyógynövénykutató, vegyészmérnök, az első magyar illóolajgyáros.
80 éves vitorlázó szóló földkerülő útján a tengerek szennyezettségét is vizsgálta

Január 31-én érkezett haza szóló földkerülő vitorlás útjáról az ausztráliai Fremantle-be a 80 éves Jon Sanders, aki három óceánról hozott fontos vízmintákat a kutatók számára

Három napon át a romantika lengi körbe Hévízt

A február az érzelmek hónapja, nincs ez másképp Hévízen sem, ahol február 12-14. között - romantikus ajándékokért - fotós játékot hirdetnek.

Reklám
Mivel töltötték idejüket az Aranycsapat tagjai a Balatonnál?
Legendás focistáink, az egykori Aranycsapat tagjai is a Balatonra jártak lazulni. Horgásztak, jókat ettek, és persze fociztak is. Puskás Öcsi Balatonfüredhez kötődött, Kocsis Sándor pedig Balatonlellére ugrott le gyakran. Egy kis balatoni nosztalgia a legnagyobbakról.
Magasan áll a Balaton az erős szél miatt

Tizenkét nappal ezelőtt kezdték meg a vízeresztést a Balatonból a Sió-zsilipen keresztül, de a vízállás továbbra is meghaladja az ilyenkor aktuális üzemi vízszint-maximumot – a vizugy.hu adatai szerint. A szél a hétvégén komoly vízkiöntéseket okozott a tó nyugati felében, Keszthelyen 144 centiméteres vízállást is rögzített az automata.  A Sión, ahol zajlik a zsilip átépítése, február […]

Országos felmérés indult az állatvédelem helyzetéről

Online kérdőívet indított útjára a kormány, melynek elsődleges témája az hazai állatvédelem – jelentette be Nagy István agrárminiszter vasárnap a NOÉ Állatotthonban. A digitális űrlapot egy hónapig lehet kitölteni az allatvedelem.kormany.hu oldalon. A tárcavezető ismertette: az Agrárminisztérium (AM) törekszik arra, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítse az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését […]

Tablet, az informatika hordozható jövője
Hirdetés - Napjainkban a mobilitás az egyik legfontosabb szempont, ha számítástechnikai eszközökről van szó. A tabletek jól jelképezik ezeket a törekvéseket.
Építészeti remek: mentőtutajból kényelmes túrahajó

Nem vitorlás hajó, de a hagyományos motorosoktól is távol áll, napelemek segítségével termel magának energiát, tágas lakhelye két embernek és egy kutyának. Guylee Simmonds és David Schnabel építészeti tanulmányaik során ismerkedtek meg, és bár a családi hátterük eltérő, a Stödig-projektről hasonlóan gondolkodtak. Így vált egy kiszolgált mentőtutajból csodálatos beltérrel megáldott túrahajó. Schnabel életében a vízi

A Balaton-part beépítése helyett a természetnek adna teret egy építésziroda

Teljes gőzzel zajlik a Balaton-part beépítése, amit azonban az érintett települések lakossága és a nyaralóközösség sem fogad egyöntetű lelkesedéssel. Szerencsére akadnak viszont olyan építészek, akik a környezettudatosság javára priorizálnak – számolt be a 444.hu. A Magyar Művészeti Akadémia építőművészeti tagozata tavaly ősszel írt ki ötletpályázatot Keszthely partmenti központjának fejlesztésére. Mint a pályázatban írták, Keszthely városa a […]

Osztálybeszámolók 2020: NACRA 17
A 2020-as év nem volt könnyű a pandémia miatt, talán a legnehezebb helyzete a Nacra 17-nek volt a hazai olimpiai hajóosztályok közül. Itthon továbbra is egyedül a Virág Flóra, Molnár Dávid páros versenyzik ebben a hajóosztályban. Téli felkészülésük remekül sikerült.
Az Egykezes’21 – más lesz, mint a többi
5 évvel ezelőtt találtuk ki a Folkboat osztályban, hogy jó lenne egy olyan szóló tókerülő verseny, ahol a hozzánk hasonló elhivatott emberek mérhetik össze képességeiket, kitartásukat. Most a 6. eseményre készülünk, ami tényleg más lesz.
Osztálybeszámolók 2020: Nacra 17
A 2020-as év nem volt könnyű a pandémia miatt, talán a legnehezebb helyzete a Nacra 17-nek volt a hazai olimpiai hajóosztályok közül.
Turistahajón adják be a vakcinát

Oltópontot rendeztek be a Boden-tó partján fekvő három svájci város több ezer lakója számára egy 89 éves, a koronavírus-járvány miatt üzemen kívül lévő utasszállító hajón. Az 500 fő befogadóképességű MS Thurgau rendszerint turistákat és ingázókat szállít Európa harmadik legnagyobb taván német és svájci városok között, és a következő hetekben Romanshorn, Arbon, valamint Kreuzlingen lakosainak úszó

18 évesen már modellkarriert épít a Doktor Balaton sztárjának, Fésűs Nellynek a lánya
Fésűs Nelly lánya nem bánja, hogy nem kell bejárnia az iskolába. Jobban élvezi az online oktatást.
Panoráma stég és látvány csónakkikötő is épül Balatonfüreden

Egy eddig elzárt vízparti területet nyit meg Balatonfüred, a várhatóan őszre elkészülő beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra.

Épülnek a nyári balatoni újdonságok, mint az üvegfalú medence és a panorámalift
Az emberek már nagyon várják, hogy kikapcsolódhassanak, addig is a zalakarosi Mendan Hotel minden percet kihasznál a fejlesztésre, felújításra. Tavasztól panorámalift, üvegfalú medence és új napozóterasz teszi kényelmesebbé a pihenést.
Szent Balázs-templomrom: a Nivegy-völgy egykori falvának utolsó épített tanúja

A Balaton-felvidék rejtett, mesébe illő völgye, a Nivegy-völgy, öt kis település, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon otthonául szolgál.

Kazán-lazán, avagy az internetes kazán vásárlás előnyei
Hirdetés - Vannak háztartásunkban elengedhetetlen eszközök, amik egytől egyig a kényelmünket szolgálják. A tiszta ruhákat, a főtt ételt, a melegvizet a fürdéshez… Különböző eszközök, különböző céllal, egy azonban közös: mindegyik alapos választást és időnkénti cserét igényel.
Extraszűz olívaolaj a Balaton partjáról
Merész gazda lenne, aki arra vállalkozna, hogy jelentősebb mennyiségben palackozzon és piacra dobjon a mediterrán térségre jellemző fafajta terméséből készült extraszűz olívaolajat a Balaton melletti ültetvényekről – tartja a Szent György-hegyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa. Török Csaba már egy ideje próbálkozik a főként Dél-Európát jellemző nedű előállításával a magyar tenger mellett, ám egyelőre azzal is beéri, hogy vendégeit a helyi termésből készült olaj felhasználásával készült borkorcsolyával kínálja.
Vajon mi vette rá ebben a korban? 77 éves bácsi lopta el az asszony pénztárcáját
Biztonsági kamera leplezte le a lopást Balatonlellén. A rendőrök a sértett férjének segítségével fogták el a gyanúsítottakat.
Program indult a magyar falvak kisboltjaiért

A Magyar falu program keretein belül indított kezdeményezést az állam a falusi kisboltok megmentése érdekében – adta közre Gyopáros Alpár, kormánybiztos szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban. Gyopáros a sajtótájékoztatón elmondta, az eddigi három alprogram, a falusi csok, a mellékúthálózat-felújítást célzó és a falusiéletminőség-javító pályázatok kiírásai heteken belül megjelennek, és csatlakozik hozzájuk a kisboltok megmentését célzó, […]

Tiéd lehet James Bond villája a francia Riviérán

Akár nyaralót keresel a környéken, akár odaköltöznél állandó jelleggel, az alábbi lista segíthet abban, hogy rábukkanj álmaid ingatlanára. Vigyázat: sokkoló árak! Villa Le Roc FleuriKorábban Sean Connery birtokában állt, és olyan kilátás nyílik belőle Nizzára, hogy elképesztő. 1920-ban épült, 5 hálószobás, teraszosan tagolt kertje gondosan ápolt fél hektár. Fő attrakciója a kör alakú. sós vízzel

Brutális széllökésekkel és mínusz 20 fokkal támad a szibériai fagy a héten

Nem sokáig tart már az enyhe tél – vetíti előre a metkep.hu. Minden valószínűséggel az eddigi év legdrasztikusabb meteorológiai változása vár ránk a hét második felében. A Szibériából eredeztethető légáramlat havat és akár 110 km/h-ás szelet is hozhat majd magával. Szerdán ér el minket a változást elősegítő ciklon. Ennek eleinte előoldalán leszünk, így az északi […]

Csend és tél a Tihanyi Apátságban - de már jön a lelki tavasz
"Valóban nagyobb a csend mostanában. Amikor felébredek és kinézek az ablakomon, látom a túlparton a fényeket. Dereng, hajnalodik Zamárdi mögött az ég. Kihunynak a lámpák, feljön a Nap. Minden nap új lehetőség." Dr. Korzenszky Richárd atyával az Apátság korábbi perjelével beszélgettünk.
Hangolódjunk egy romantikus főzőesttel és borkóstolóval Valentin-napra

Indulnak a farsangi jelmezversenyek és a Valentin-napi programok sem maradhatnak el ezen a héten, de részt vehetünk egy izgalmas szabadulószoba bajnokságban is akár nyereményekkel. A Balaton.hu ajánlja: Február 13. – III. Online Valentin napi Főzőest és BorkóstolóFebruár 13-14. – Itt a farsang ONLINE bál Február 8. (Hétfő)Online élményfestésHétfői 1 órás dinamikus jógagyakorlás onlineNKSK online farsangi […]

Megdöbbentő: Papnak állt Curtis! - Pár hete még a Balatonnál romantikázott a barátnőjével
Vajon mi történhetett, hogy Curtis inkább a cölibátust választotta gyönyörű barátnője helyett?
Senki sem láthatja a Titanic távíróját

Bizonytalan időre elnapolta a Titanic távírójának kiemelésének és kiállításának terveit a luxushajó ezüstneműit, porcelánjait és aranyérméit már korábban felszínre hozó RMS Titanic vállalat, a járványra hivatkozva. Az atlantai székhelyű cég a nemzetközi közlekedéssel és az expedíció anyagi-technikai feltételeinek biztosításával kapcsolatos fokozódó nehézségekkel, valamint a résztvevők egészségének megóvásával indokolta döntését. Az RMS Titanic Inc. csaknem egy

Reklám