Vitorlázás

Balatonfüred turizmusa dacol a Covid-járvánnyal
Példátlan volt tavaly a város turisztikai szolgáltatóinak összefogása, többségük már a járvány első hulláma alatt alkalmazkodott a nehéz helyzethez – hangsúlyozta évértékelőjében Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke.
Búvárok készítettek kivételes videót a Hévízi-tó forrásbarlangjában

A Hévízi-tó átlagos mélysége kettő-öt méter, de ott, ahol a forrásbarlang található, mintegy 40 méterre kell merülni.

700 milliós turisztikai fejlesztés indul Tihanyban

A turisztikai beruházás részeként új tanösvényt alakítanak ki a Csokonai ligetben, megújulnak a teraszkertek, valamint az apátsági lépcső.

Merülj velünk az egyedülálló Hévízi-tó mélyére

A Hévízi-tó átlagos mélysége kettő-öt méter, de ott, ahol a forrásbarlang található, mintegy 40 méterre kell merülni.

Reklám
Káli Feszt 2021

2021. május 8-án rendezik meg a Káli Fesztet, az ökobarát fesztivált, melynek célja, hogy az érdeklődők megismerjék a Káli-medencét és a helyi népszokásokat.

Örvényeshegy Piknik 2021 Zalacsány

Zalacsányban 2021. május 28-30. között rendezik meg az összművészeti fesztivált, az Örvényeshegy Pikniket.

Január 9-től kötelező a maszkviselés a keszthelyi Balaton-parton

A veszélyhelyzet idején minden hétvégén, péntek 14 órától vasárnap este 20 óráig maszkot kell viselni Keszthelyen, a Balaton-parton.

Dr. Haán András – 1946–2021

Két sportágban is volt olimpikon, majd az egyik legjobb magyar szívsebész a már életében legendává lett vitorlázó

A Festetics-kastély a Minecraft világba költözött - kattints és játssz!
A játékban sétálhatsz a kastélyparkban, a pálmaházban, megnézheted a hintómúzeumot, az északi szárny impozáns lakosztályait vagy a főúri könyvtárat, kinyílnak előtted a titkos ajtók és tovább is építheted a birodalmad!De hogyan került a keszthelyi kastély a virtuális térbe?
Nagy fejlesztéseken esett át a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Ambivalens érzésekkel zárta a tavalyi évét a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága. A vírus elleni védekezés miatt ugyanis több látogatóközpontjukat kényszerültek bezárni. Mindennek dacára azonban mégis jelentős fejlesztések valósulhattak meg a 2020-as esztendőben, melyekről az igazgató, Puskás Zoltán adott számot a Balatoni Futárnak. “A járvány igazgatóságunkat is rosszul érintette, hiszen egyik napról a másikra át kellett […]

A turizmust illetően nincs más megoldás, mint a védőoltás
A Balatonért tevékenykedő véleményvezérek szerint a koronavírus elleni vakcina beadatása nem lehet kérdés. Ahhoz, hogy visszakapjuk a régi életünket, hogy tehermentesítsük az egészségügyet, és megvédjük szeretteinket, minél több embernek védettséget kell szereznie. Ketten a balatoniak közül már túl is vannak az oltás első fordulóján. És szeretnék elmondani, hogy semmi bajuk.
A vegán étrend is hasznára vált az Ultrabalaton bajnokának

Tavaly két versenye is elmaradt ugyan a járványhelyzetből kifolyólag az Ultrabalaton győztes Bódis Tamásnak, de a futó mégsem elégedetlenkedik. A 2020-as évben a felkészülésé volt a főszerep, a jövőbeli tervekről pedig a csupasport.hu-nak nyilatkozott a sportoló. Alkalmazkodni, improvizálni – ez kapott főszerepet Bódis Tamás 2020-as évében, hiszen (ahogy a sportban és az életben egyaránt jellemző […]

Ingyenes a beutazás a Maldív-szigetekre

A Maldív-szigetek kormányzata december 28-án kihirdetett döntése eltörli a 15 méternél rövidebb bérelt vagy magánhajók belépési díját az ország felségvizeire. Eredetileg minden vízi jármű köteles volt 5000 maldív rúfiát (körülbelül 93 ezer forint) fizetni, amit később lecsökkentettek 500, illetve 2000 rúfiára (akkor már meghúzták a 15 méteres határt), most pedig bekövetkezett az a törlés, amit

Reklám
Kulcsár Krisztián: Senkit nem akarunk ökrös szekérrel Tokióba vontatni
150-160 fős magyar küldöttségre számít a Magyar Olimpiai Bizottság az egy évvel későbbre halasztott tokiói olimpián – jelentette ki a DIGI Sport híradójának Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke. Jelenleg 84 kvótája van a magyar csapatnak, ezek közül a legtöbbet a tradicionális sportágak hozták, de a sportvezető meglepetésérmekben is reménykedik. Egyúttal elmondta, az olimpián senkinek nem kötelező indulnia, ha az oltás alapfeltétel lesz, akkor minden olimpikonnak be kell oltatnia magát.
A sztároknak sem könnyű az élete

A luxusapartmanok tulajdonosai nem fogadják az Australian Openre érkező sportolókat. Az ausztrál szövetség és a kormány szervezésében a versenyre érkező játékosok a Westin Melbourne luxushotelben töltötték volna a 14 napos kötelező karantént, de a szállodában lévő apartmanok tulajdonosai panaszt tettek, hogy velük nem egyeztettek, ezért jogi útra terelik az ügyet. A hotel ezt követően közleményben

A köd alatt szunnyadó Keszthely is gyönyörű
Csütörtök reggelre köd telepedett megannyi balatoni városra, így Keszthelyre is. A Festetics kastély és a kastélypark, mintha álomba merült volna. Ritkán fotózott, megkapó felvételek a januári Balatonról.
10 emlék az elmúlt évek jeges-havas Balatonjáról

Még a nyárimádók is epekedve várnak arra, hogy fehérre fesse a Balaton környékét a puha hópaplan, és befagyjon a nagy tó vize.

Ez pörgött 2020 tavaszán - TOP 5 cikk
Készítettünk egy 2020-as toplistát a legolvasottabb cikkekből. Évszakonként mutatjuk, mit szerettetek a legjobban. Jöjjön 2020 tavasza. Ezernyi tulipán, rejtélyes bűneset, covid, fürdőzés a Balatonnál.
Nyereményjáték 1. szabályzat teszt
A Soós-hegy, ahonnan beláthatod a Balaton egész keleti medencéjét

A Tihanyi-félsziget is belekúszik a Balaton északkeleti csücskében, a balatonkenesei Magasparton álló kilátó látómezejébe.

Horvátország – Paradicsomi környezet, kulináris élvezetek

Déli szomszédunknál, a turizmussal lépést tartva, a gasztronómia is rohamléptékben fejlődik. Minden igényt kielégítő luxuskörülmények, fantasztikus ízek és élmények várják mindazokat, akik akár hajón, akár szárazföldön töltenék el a szabadságukat Horvátországban. Tájékozódni itt is érdemes: https://croatia.hr/hu-HU/elmenyek/hajozas Az ország kincseinek száma végeláthatatlan, ahogy a tengerpart is, amelynek mentén végighaladva számtalan szépség tárulkozik az ember szeme elé.

Horvátország – Paradicsomi környezet, kulináris élvezetek

Déli szomszédunknál, a turizmussal lépést tartva, a gasztronómia is rohamléptékben fejlődik. Minden igényt kielégítő luxuskörülmények, fantasztikus ízek és élmények várják mindazokat, akik akár hajón, akár szárazföldön töltenék el a szabadságukat Horvátországban. Tájékozódni itt is érdemes: https://croatia.hr/hu-HU/elmenyek/hajozas Az ország kincseinek száma végeláthatatlan, ahogy a tengerpart is, amelynek mentén végighaladva számtalan szépség tárulkozik az ember szeme elé.

Reklám
Vízkeresztkor Balatonlellén megszentelték a Balatont
Első alkalommal tartottak Balaton-szentelést a déli parti városban vízkereszt estéjén. A kikötő mólóján közel százan imádkoztak és énekeltek, a sötétben sokan lámpásokkal, fáklyákkal világítottak. A megszentelt Balaton vizét kis üvegekben vitték haza a hívek az otthonukba.
Vasárnapra a havazás is megérkezik

Péntekre egy mediterrán ciklon hozhat havat, havas esőt, esőt. Napos időszakok nem igazán lesznek. Hajnalban -6, +1, napközben 0-5 fokra van kilátás. Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A fagyos hajnalt követően napközben 0-5 fokot mérhetünk. Vasárnapra dél felől beborul az ég, egyre nagyobb területen havazhat. Az északi-északkeleti szél többfelé feltámadhat. Napközben -1, +3 fok között alakul […]

Balatonakarattyán érnek majd össze az épülő bicikliutak

Folytatódik a Budapest-Balaton kerékpáros összeköttetés kiépítése, valamint a Balatoni Bringakör korszerűsítése is 2021-ben. A két nagyobb fejlesztés Balatonakarattyán kapcsolódik egymáshoz majd – olvasható az ITM közleményében. A főváros és a Balaton közötti kerékpárút kivitelezése ebben az évben 2,9 milliárd forintból folytatódik. A tervek szerint 2021 második felében átadják a teljes Budapest-Etyek szakaszt, a Székesfehérvár bevezetőt […]

A cigánycsuk lett 2021-ben az év madara

Lakossági szavazáson a cigánycsuk nyerte el az év madara címet – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A társaság 1979-ben alapította az “Év madara” titulust, hogy a természetvédelmi szempontból kiszolgáltatott fajokra összpontosítsák a társadalom figyelmét. A szavazáson győztes cigánycsuk a mezei verébnél kicsit kisebb méretű madár. A nászruhás hím feje, torka és háta […]

Srí Lankán már várják a turistákat

Srí Lanka január 22-től újra megnyitja a repülőtereket a kereskedelmi repülőjáratok előtt, ezzel újraindítva az ország turizmusát a járványügyi intézkedések betartásával. A repülőteret speciális egészségi felügyelet mellett nyitnák meg, miközben az ország gazdaságának élénkítésére összpontosítanak. Sudath Samaraweera, Srí Lanka járványügyi főorvosa elmondta: „A turizmus nagy szerepet játszik az ország gazdaságában, ezért sürgősen újra kell indítani.

Az új év első napjaiban sem érkezik meg az igazi tél Copy

Újév reggelén pénteken kevesebb felhő lesz az égen, de pára, köd kialakulhat. Napközben többfelé hosszabb időszakokra is kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A délies szél helyenként élénk lesz. Hajnalban -4, +4, napközben 4-9 fokra van kilátás. Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, majd késő délután elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat. A délkeleti […]

Hatalmas havazások bénították meg a balatoni közlekedést
Az még rendjén is lenne, hogy januárban hófúvások nehezítik az életünket, de a múlt század elején többször volt téli ítéletidő áprilisban is. Hihetetlen felvételeken mutatjuk meg a balatoni ítéletidőt!
Vágányzár az észak-balatoni vonalon
Január 9-től a Székesfehérvár – Balatonfüred és a Lepsény – Balatonfüred állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
A kikötőn kívül nincs számodra hely?
Építők, MKB, Zánka, Révfülöp... tovább is lesz mondjam még? Felkészül: Szövi, MAFC-UNI, Aliga, Fűzfő Laguna, de a Bahart kikötők nyugalmára sem tennék nagy tétet. És vannak kihasználatlanok, ahova csak a kiváltságosok juthatnak be: ugye tudnátok sorolni?
Meztelen hajózásra várják a pihenni vágyókat

A járvány kezdete óta a turistákat szállító üdülőhajók is leálltak, a Bare Necessities azonban máris nudista hajóutat tervez. A Bare Necessities nevű társaság már korábban is kibérelt nagy tengerjáró hajókat, hogy nudizmust kedvelő turistákat szállítson rajtuk egyhetes utakra. A járvány természetesen ezeket a járatokat is leállította, most azonban a cég – a nagy hajóeladási hullámot

Zalakaros a Balaton zöld tüdeje
A fürdőváros országos hírű gyógyászati központként mindig nagy figyelmet fordított zöldfelületei és parkjai állapotára, a környezettudatos nevelésre.
Rabul ejtő Balatonalmádi - egy fotós szemével
Heizer Mónika fotóművész 15 éves kora óta a fényképezés rabja, ahogy megkapta első 35 milliméteres filmes kameráját, onnantól kezdve ez jelentette az életét. A fotózás számára hivatás, szerelem és önkifejezés.
Milliárdokat szánnak idén a balatoni kerékpárutakra
A Budapest–Balaton bringaút összes szakaszán dolgoznak idén a kivitelezők, melyre 2,9 milliárd forintot fordítanak. Megkezdődnek a Bringakör első északi engedélyköteles szakaszainak munkálatai is Tihany-Örvényes és Balatonkenese-Balatonfűzfő között. Ősztől pedig a tókerülő kerékpárút még hiányzó egyetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat Balatonrendesen.
2,9 milliárd forintból folytatódik idén a Budapest-Balaton kerékpárút építése

Ezen kívül, a tervek szerint, a Balatoni Bringakör korszerűsítése is elkészül Balatonakarattyától Balatonlelléig.

Százéves hajszárító a kézipoggyászban?
Szekrény méretű útiládák, hajvasaló és a laptoptartó őse is látható a múlt század utazási kellékeit bemutató tárlaton Keszthelyen.
Balaton-átúszás 2021

2021. július 31-én 39. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást Révfülöptől a balatonboglári Platán strandig.

Nemzeti Hét 2021 Balatongyörök

2021. július 7-11.között rendezik meg a Nemzeti Hét fesztivált a balatongyöröki móló melletti sétányon.

Március 15-i ünnepi megemlékezés 2021 Balatongyörök

2021. március 15-én 11 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés a Petőfi szobornál Balatongyörökön.

Badacsonyi borok nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

A badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje nyerte a Magyar Bor Nagydíjat fehérbor kategóriában, a vörösborok között pedig a Géza Pincészet csakugyan 2017-es Feketeleányka Selectionje söpörte be az elismerést. Tapasztalataik alapján a borszakírók ezekből a tételekből állították össze a tizenkét-tizenkét legjobbnak ítélt fehér-, illetve vörösbort tartalmazó, Super 12 elnevezésű listájukat – közölte a […]

Megkezdték a strandszezont, nem kellett hozzá jeget törni
Lelkesítő zenéről is gondoskodtak a partról Balatonszemesen, hogy páran megmártózzanak a 4 fokos Balatonban január 1-jén. A baráti társaság szerint nem lesz beteg az, aki ilyenkor csobban egyet a magyar tengerben.
MasterCraft Xstar – Csúcstechnológia és luxus

Az ikonikus, wakeboard teljesítményű hajónak kettős személyisége van, amely szörfözés közben is megmutatkozik. A hét méter hosszú, vésett stílusú hajótest a szemünket, míg a hihetetlenül sokféle wake- és szörfbeállítási lehetőség a sportolási élményt ragyogja be. A MasterCraft díjnyertes Gen2 Surf System fejlesztésének jóvoltából elérhető a világ legnagyobb, leginkább állítható szörfhulláma. A fiataltól az idősig, a

Jön a nagy lehűlés és havazás is várható

Erősen felhős és borult időre lehet számítani elsősorban a Dunántúlt illetően, de néhol azért előfordulhat szakadozás a felhőzetben. Ma valószínűleg már érkezik a nagy lehűlés, akár a fél országot is befedheti majd a hó. Hétvégén tovább csökken a hőmérséklet. Ami a csapadékot illeti, a friss modellfutások szerint szombat estétől egyre nagyobb területen havazás veheti kezdetét − írja az Időkép. […]

5+1 túraútvonal az északi part legjobbjaiból a téli időszakra is

Nagy nehezen csak véget ért ez a viszontagságos 2020-as év, de a korlátozások még egy ideig valószínűleg érvényben maradnak. Ez idő alatt talán a leghasznosabb tevékenység, amivel az ember elfoglalhatja magát a szabadidejében, az a kirándulás és kedvenc tájegységeink felfedezése gyalogszerrel. Ha van pozitívuma az elmúlt időszaknak, akkor az mindenképpen az, hogy kicsit jobban megismerhettük […]

A VHF-rádió titkai

A VHF-rádió a korszerű jacht legfontosabb és nélkülözhetetlen kommunikációs eszköze. Segítségével kapcsolatot lehet teremteni a parti rádióállomással, a kikötővel és más hajókkal. Időjárási előrejelzésekről, biztonsági közleményekről, egyéb hasznos információkról szintén a rádiótelefon segítségével szerezhetünk tudomást. Annak érdekében, hogy a rádióban mindenki jól érthetően, röviden és gyorsan el tudja mondani a közlendőjét, az IMO az egyszerű

Reklám