Vitorlázás

123 szólóvitorlázó a Route du Rhumon

November 4-én vasárnap 14 órakor rajtol a legjelentősebb szólóvitorlás transzatlanti verseny. A történésekről rendszeresen beszámolunk majd.

Floridában Balatonfüredre szavaztak
Balatonfüred nyerte el a Word Sailing (A világ vitorlázása) jövő évi fejlesztési szimpóziumának rendezésének jogát, derült ki a World Sailing idei éves konferenciáján, a floridai Sarasotában.
Vadgázolás esetén mindig kérj rendőri helyszínelést!
A vadbaleset sokszor kivédhetetlen. Hiába vezetsz körültekintően, az állatok sokszor hirtelen, féktávon belül kerülnek az autó elé.
Vége a szezonális viharjelzésnek a Balatonon
Október 31-én éjjel véget ért az idei szezonális viharjelző szolgáltatás a tavakon. A Balatonon a következő viharjelző szezonra bővítést, korszerűsítést hajtanak végre a rendszeren, amelynek része lesz három, teljesen új technológián alapuló, a vízben felállított állomás is.
Reklám
Anya és lánya egy színpadon
Ha rálelsz az előadás előtt egy hajlott szögre, szerencséd lesz – ezt tartja a színházi babona. Rost Andreáék találtak is egyet a kocsijuk gumijában Veszprém felé félúton, így a defekt miatt háromnegyed órás késéssel kezdődött családi koncertjük a Hangvillában. Viszont Fortuna velük tartott, s kiderült: anya és lánya valóban két különböző lélek.
Tengeren kettesben 3. rész
Indulás visszafelé. Reggel korán még felszaladunk a skradini erődbe, egy búcsú pillantás a városra. A napfelkelte elmarad, a felhők vészesen rohannak, de mi még bízunk az előjelzett max. 20 csomós Délkeletiben, a bőszeles nyugodt nem túl hosszú vitorlázásban. Nem kapkodunk, lazán, pulóveresen motorozzuk végig a Krka medrét.
Születésnapi meglepetések Siófokon
Novemberben is változatos programokkal várja a látogatókat a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok. Ezek közül is kiemelkedik a Márton-naphoz kapcsolódó Libadalom. Az ingyenes programsorozat több koncert is lesz. November végén pedig a város születésnapi partiját is megtartják az egész éves jubileumi programsorozat betetőzéseként.
Kultúra, zene, humor – őrületes balatoni programok
Hétvégén sem fog unatkozni, aki ellátogat a Balaton-partra. A novemberi napos őszben a kinti programok mellett vérpezsdítő esti programokat is kínálnak a szervezők.
Már csak két napig látogathatók a dínók!
Az időszakos földtörténeti kiállítás, Magyarország legnagyobb dinoszaurusz parkja november 4-ig, vasárnapig tekinthető meg a Veszprémi Állatkertben.
Ötcsillagos szállások – Jurták a Balaton-parton
Balatongyörök szőlőhegyén, Becehegyen egy különleges szálláshelyre bukkantunk. Jurták várják a domboldalon a pihenni vágyókat.
Jövőre Füreden lesz a WS szimpóziuma
Az első sportdiplomácai "meccset" behúzta a magyar küldöttség a World Sailing idei éves konferenciáján a floridai Sarasotában: Balatonfüred nyerte el a a jövő évi fejlesztési szimpozium rendezésének jogát.
Két könnyű panoráma- ősszel is remek célpontok!
Hűvös, borongós, kevésbé tiszta időben is nagyszerű élmény, amikor kitárul a világ. A rövid sétával felkereshető kilátópontok gyakori látogatásával lehet rádöbbenni, hogy nincs két egyforma balatoni nap és nincs két egyforma színű Balaton, mert a tó minden áldott nap más arcát mutatja csodálóinak.
E-bike – bringa motorral, nem csak lustáknak
Feltekerni a hegytetőre stabil huszonöt kilométeres tempóban különösebb megerőltetés nélkül? Egy jó pedelec kerékpárral nem probléma, és még a tájban is szabadon gyönyörködhetünk.
Reklám
Szólóvitorlázás Varga Lajos szemszögéből
Szólóvitorlázás Varga Lajos szemszögéből
Vitorlázó Sportdiplomácia: Kettőből az egyik már zsebben!
Vitorlázó Sportdiplomácia: Kettőből az egyik már zsebben!
Látványosságok a tókerülő bringaút mentén
A balatoni kerékpárút, amely körbefonja a tavat, az 1990-es évek közepe táján kezdett szakaszosan kiépülni, és 2002-re volt elmondható, hogy nagyjából összeértek a szálak. Ha bringázni indulsz, állj meg néha és nézz körül! Csodás látvány vár.
Idén sem lesz tél – decemberben is buli lesz a Balaton
Novemberben is kellemes késő őszi napsütésre számíthatunk, de aztán mintha megfeledkezne a természet arról, hogy milyen évszaknak kellene következnie.
Szenvedélyem a vadászat – Interjú Szabó Nikolettel, a zalai vadászlánnyal
Sokak számára a vadászat idegen dolognak tűnhet, nem gondolják, hogy milyen fontos szereppel bír a vadállomány szabályozásában. Bemutatunk egy zalai lányt, akinek mindene a vadászat.
Az 5 leggyakoribb (és könnyen megelőzhető) vitorlaprobléma
A vitorlák életciklusának természetes része, hogy ahogy múlik felettük az idő, egyre gyakrabban kell őket javítgatni. Viszont sok olyan vitorla landol Loftunkban, amik sérülése könnyen megelőzhető lett volna.
Véget ért a szezonális viharjelzés
Október 31-én éjjel véget ért az idei szezonális viharjelző szolgáltatás a tavakon. A Balatonon a következő viharjelző szezonra bővítést, korszerűsítést hajtanak végre a rendszeren, amelynek része lesz három, teljesen új technológián alapuló, a vízben felállított állomás is - számolt be róla a likebalaton.hu.
Egy régi temető templomrommal és szép panorámával
Érdemes a hétvégén meglátogatni a balatonfüredi régi katolikus temetőt, amit Balatonszőlős felé a Régitemető utca felől érhetünk el. A temető felső részét szépen rendbe tették, parkosították, a régi sírok közé fiatal fákat ültettek. Tökéletes helyszín egy elmélyült sétára. Ha a temetőből a Balaton felé nézünk, észrevesszük a Papsoka templomromot is, mely a még parkosításra váró, de már a tereprendezett régi temető alsó felén található. A sírkövek között van olyan, amin még olvasható a felirat, de vannak már erősen erodált kövek is, olvashatatlan feliratokkal.
Tengeren kettesben 2. rész
Ott hagytuk abba, hogy el sem indultunk, mert ijesztő időjárás előrejelzés fékezte a lelkesedésünket. Hétfő estére október 29-re 60 csomós 11 Bft orkánt jósoltak amit ép ésszel nem lehet megvitorlázni. Ráadásul mi Dél felé terveztük az utunkat hullámokkal, széllel szemben, egy viszonylag kicsi, de öreg hajóval.
Reklám
Gyorsan fejlődik a balatoni hajózás
Tízéves csúcsot döntött a balatoni hajókkal utazók száma az idén – derült ki a BAHART Zrt. tájékoztatójából. Nem csak többen utaztak a személyhajókon: a szolgáltatás megítélése is javult.
Kőszívek, díszsírhelyek, különleges síremlékek
A tó környéki temetőkben számos orvos, tudós, fürdőigazgató, egyetemi tanár, pedagógus, újságíró, színész, sportoló találta meg örök nyugalmát, s több helyütt láthatunk 1848-as honvédsíremléket, világháborús mementókat. Sokan nem is e föld szülöttei voltak, mégis – a tájhoz való szoros kötődésük miatt – végső megnyugvást e tó mellett találtak.
Új ponty tórekord a Balatonon!
Soha nem történt még akkora, hitelesített pontyfogás a Balatonon, mint ami október utolsó napján délelőtt akadt horogra az északi parton.
Elképesztő dolgok, amiket a szállodában hagyunk
Megszokott dolog, hogy időnként otthon felejtünk valamit, de a nyaralóhelyeken, szállodákban hagyott tárgyak listája finoman szólva is megdöbbentő. Listánk nemzetközi és persze Balaton-parti hotelek szobáiban maradt dolgok összeállítása.
Top 6 szuper hétvégi program gyerekeknek
Ezen a hétvégén is rengeteg meglepetéssel várják a gyerekeket a Balaton-parton, legyen szó koncertről, sportról, madárlesről, de természetesen a tökös programok sem maradhatnak ki a felsorolásból.
Október 31-én leáll a viharjelzők működése

A 2018-as viharjelzési szezonban a viharjelzéseket a sokéves átlagához képest (2005–2017) rövidebb ideig kellett fenntartani.

Quimby: Az érzékek vonalán haladunk
Teátrum turnéval indítja az őszt a Quimby. A koncertsorozat egyik állomása november 10-én, Balatonbogláron lesz. Arról, hogy mit is jelent, ha a rock and roll a színházba költözik, Kiss Tibivel beszélgettünk.
Megválasztották az Év Vitorlázóit
A Saratosában rendezett World Sailing konferencia végén kiosztották a díjakat az év női és férfi vitorlázóinak és megnevezték az év hajóját is.
Kifogták az idei legnagyobb pontyot a Balatonból
Dávid 40 percig fárasztotta a kapitális példányt.
Átadták a Rolex World Sailors of the Year díjakat
Átadták a Rolex World Sailors of the Year díjakat
Megoldások a vitorlázás népszerűsítésére
Kulcsfontosságú a vitorlázás jövője szempontjából, hogy minél többen ismerjék meg és kezdjék el ezt a sportot. A Magyar Vitorlás Szövetség szerint erre több megoldás is van.
BAHART: Tízéves rekord dőlt
Tízéves csúcsot döntött a balatoni hajókkal utazók száma az idén – derült ki a BAHART Zrt. tájékoztatójából. Nem csak többen utaztak a személyhajókon: a szolgáltatás megítélése is javult.
29. Trafik Kupa beharangozó
Trafik kupa idén is, november 18-án, Budakalászon. Mindenkinek, aki elbír az Optimisttel - és akit az Optimist elbír!
Szia mia haramia!
Dicsőítették, átkozták és üldözték őket; a legendákkal ellentétben nem voltak mesebeli alakok, sokan közülük nyomorúságos életet éltek. Az utókor mégis egyfajta hősként tartja számon a kalózokat, falábbal, szemtakaróval és vállukon papagájjal képzelik el őket.
Halloween napja van, a cicád mit csinál?
A közösségi oldalakon óriási a sikere Aaron macskás videóinak. A cicus persze nem csak a halloweeni kalandokban vesz részt, de horgászni is szívesen megy.
Hétvégén itt a szezon “rájátszása”
Szeretne még hajózni a gyönyörű őszi Balatonon? Akkor ne hagyja ki a hétvégére ígért tavaszias időt! Ez lehet az idény utolsó "rájátszása".
IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét
IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét
Ki is valójában a “Veszélyember”?
Elég öltönyben parádézni és veszélyes kaszkadőrmutatványokat előadni egy vitorlás hajón ahhoz, hogy valaki híres legyen? Alex Thomson kétség kívül ezeknek a szponzori szerződésekkel alátámasztott showelemeknek köszönheti hírnevét – de a szerződéseket eredményeinek köszönheti. Legfrissebb lapszámunkban bemutatjuk a világ egyik leghíresebb, egyszersmind leginkább megosztó vitorlázóját.
Napos, meleg idő lesz a hosszú hétvégén
Akár melegrekordok is dőlhetnek a hosszú hétvégén, igaz a napsütés nem lesz zavartalan, némi csapadék is várható.
Fontos az utasok véleménye, ha a Balatoni Hajózásról van szó!
Fontos az utasok véleménye, ha a Balatoni Hajózásról van szó!
Ősszel kettesben és 3 napra utazunk
Egyre több magyar egyre hosszabb utazásokat választ ősszel, az idén ebben az időszakban a legtöbben kettesben, belföldre, három napra utaznak – derül ki az online kuponos kereskedelemmel foglalkozó Bónusz Brigád felmérése szerint.
Véget ért a hajózási szezon
Hivatalosan lezárult a 172. hajózási szezon, a személyhajókon utazók száma idén meghaladta a 750 ezer főt, erre utoljára 10 évvel korábban volt példa. Az idei elégedettségfelmérés eredményeiből kiderült, hogy az utasok milyennek ítélték a Bahart menetrendi- és sétahajóit, valamint a kompszolgáltatásokat. Az idei hajózási szezonban a személyhajók utasainak száma meghaladta a 750 ezer főt, a
Díjat kapott az alsóörsi marina
Az Év Balatoni Háza pályázat középület kategória nyertese az alsóörsi Marina kikötőépület és hotel lett. Egy megtartásra szánt „üzemi” építmény mellé, egy igen szűkös építési helyre kellett megálmodni a többfunkciós kikötőépületet, amely nem volt könnyű feladat az alkotók számára. A szándék egy part felé erősen kinyíló, környezetével, minden funkciójával és a meglévő műhellyel is egy
Elégedettek a Balatoni Hajózási Zrt. szolgáltatásaival az utasok

A válaszadók 80 - 90%-a válaszolta azt, hogy az ár összhangban van a kapott szolgáltatással és annak színvonalával.

Reklám