Vitorlázás

A következő négy év táncrendje – IMOCA

Augusztus végén megtartotta évi rendes gyűlését az IMOCA osztály – igaz, ezúttal videókonferencián. A résztvevők döntöttek néhány, az osztályt érintő szabálymódosításról, illetve meghatározták a 2021–25-ös időszak menetrendjét. Ebben a ciklusban 18 versenyt terveznek (köztük két föld kerülő regattával), miközben 14 országot érintenek. Persze ezek nem mind szólóregatták, van köztük négykezes (azaz kétszemélyes) és teljes csapattal

Szombaton éjfélig vár a Szent György-hegy
Idén elmaradt a Szent György-hegy hajnalig rendezvény júniusban, helyette három kisebb találkozó, amolyan pincetúra vár ránk szeptemberben.
Ősz a Völgyben - kisebb, de varázslatos Völgyhétvégék
Más és mégis valahol mégis ugyanaz, lassabb, de egyben néha pörgős is, de mindenképpen művészettel, kultúrával, koncertekkel és élményekkel teli a kapolcsi Völgyhétvégék sorozata, melyet a járványhelyzet miatt elmaradt Művészetek Völgye helyett szerveztek.
A nyitás napján bezárták a southamptoni hajókiállítást

Két hajókiállítás nyitotta volna kapuit, amelyekre közel húszezer látogatót vártak

Reklám
Mennyei termékek a Tihanyi Apátság szerzeteseitől
A Tihanyi Apátságnak számos csodája van, és az egyik ilyen a szerzetesek által készített termékek, amelyeket az apátsági boltokban lehet megvásárolni. Ehető, iható és orrot simogató gyönyörűségek kerülnek ki a falak közül, amelyek testet-lelket táplálnak, némelyik csak kívülről, de néhány belülről is.
Irány a Balaton – a hétvégén is strandidő lesz

Bár a reggeli ködfátyol azt bizonyítja, hogy megérkezett az ősz, de a napközbeni meleg idő a nyarat idézi.

XVII. Mesefesztivál
None
Valós veszély, hogy posvánnyá válik a Balaton
Már nem a műtrágya, hanem a horgászcsali terheli foszforral a vizet.
Ha Balaton, akkor Hajózás!
Ősszel is kapcsolódjon ki sétahajóink fedélzetén vagy kiránduljon menetrendi hajóinkkal, hisz az élményhez HAJÓ visz!
Sikeresek a MÁV balatoni napijegyei
Szeptember 30-ig még megvásárolhatók és felhasználhatók a 24 és 72 óráig érvényes balatoni napijegyek.
A legjobb naplementenéző helyek a Balaton-felvidéktől Zemplénig
A horizont alá bukó napkorong színei mindenhol jó érzéssel töltik el az embert. Abban a pillanatban, mikor minden arany és narancssárga, vagy éppen lilás és rózsaszínű fényt ölt, az egész táj olyan, mintha énekelne ? ezt a képzettársítást legalábbis már sok jó film dokumentálta. Persze, mi is megörökíthetjük ezt a jelenséget, és nemcsak azokon a budapesti helyszíneken, amiket korábban már emlegettünk, hanem legszebb túraútvonalaink mentén: a Balaton körül, a Balaton-felvidéki falvak dűlői fölött elnézve, vagy a Zempléni-hegységben sétálva.
Érdi Mári a Kieler Wochén versenyez

A legjobb magyar vitorlázónő az első versenynap után a 3. helyen áll a patinás regattán

Az egész élete a mentésről szól, de a halottat is vissza kell adnia a hozzátartozóknak
Több mint 20 éve tevékenykedik egy civil szervezet a Balatonnál. Ők a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). Munkájuk, segítségük felbecsülhetetlen, amiről a bajba jutottak hosszan tudnának mesélni. Bagyó Sándort, a VMSZ elnökét interjúra kértük, hiszen mint mondja, életének legfőbb mozgatórugója az életmentés, amihez hozzátartozik a szervezet működéséért való csatározás, és sajnos, a Balaton mélyén lévő holttestek felkutatása is.
Reklám
Zöld jelzést kapott a Bermuda Gold Cup

Sok hónapnyi alapos előkészítést és gondos mérlegelést követően a Royal Bermuda Yacht Club bejelentette, hogy megtartják a VII. Edward királyról elnevezett trófeáért zajló, immár hetvenedik Bermuda Gold Cupot. Az eredetileg májusra tervezett eseményt a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzet miatt halasztották el. Most nekifutnak a megrendezésnek, az új dátum október 26–30. – hacsak a második hullám

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kű-völgy, Dörgicse

Az északi part felett elnyúló, hosszas erdősávban bújik meg Dörgicse a hasonszőrű, többnyire borászatra berendezkedett szomszédaival egyetemben. Három középkori romtemploma mellett a település legnagyobb büszkeségei közé tartoznak a Kű-völgy mohafedte sziklaformációi is. A völgyet az alsódörgicsei romtemplom felől érdemes megközelíteni, itt parkolót is találnak a kocsival érkezők. A piros jelzésű útnak vágunk neki a templom […]

Strandfejlesztések kezdődtek Keszthelyen

Teljes átalakítás előtt áll a Városi Strand Keszthelyen. Az ősz folyamán grandiózus fejlesztés veszi kezdetét, hogy a 2021-es turisztikai szezont már megújult külsővel fogadhassa a fürdőhely – mondta Nagy Bálint, polgármester a projekt sajtótájékoztatóján. A több mint 3 hektáros napozó zöldterülettel  rendelkező Városi Strand számos kikapcsolódást,sokféle szolgáltatást kínál. Keszthely központi strandja már az 1800-as években […]

Nagyszámú női résztvevő, WOW kategória győzelem – beszámoló a 2020-as Zöldszalag Regattáról
Minden korábbinál nagyobb flotta vágott neki a 2020. augusztus 20-22. között rendezett 9. Zöldszalag Regattának, melyre a Women On Water Hungary is meghívást kapott. Remek alkalom volt ez arra, hogy tagjaink számára egy újabb lehetőséget teremtsünk a hajózásra - ezúttal vitorlás helyett elektromos hajókon.
Már most megdőlt két rekord a Vendée Globe-on

Bár a szóló földkerülő vitorlásverseny rajtjáig még majdnem két hónap hátra van, az érdeklődés már most csúcsokat döntött. Szeptember 1-jéig lehetett regisztrálni a november 8-án rajtoló regattára, ezt hivatalosan 33 szkipper tette meg (rekord egy), köztük hat hölgy (rekord kettő). Plusz érdekes adat, hogy majdnem ugyanannyi újonc van, mint visszatérő. Az ősz eleji határidőig a

Átadták a Ságvár és Som közötti kerékpárutat
Átadták szerdán a Somogy megyei Ságvár és Som közötti kerékpárutat, épül a Budapest-Balaton kerékpárút, mindez a lehető legzöldebb formában. Friss bringás Balatoni hírekkel jövünk.
Oktoberfest Hévízen
None
204 km/h-val vágtázott a Balatonhoz – jó lesz a fotó, amikor eladja a kocsit
Szeptember van, de még ilyenkor is sokan sietősen haladnak a Balaton felé. A 67-es főúton, Somogybabodnál mérték be a rendőrök a gyorshajtót. A sofőr fotóval bizonyíthatja majd, milyen gyorsan tud menni az autó, ha eladásra kerülne.
Oktoberfest 2020 Hévíz

202. szeptember 19-től október 3-ig tizenharmadik alkalommal kerül sor az Oktoberfestre Hévízen.

Reklám
Szezonzáró strandparty - Sportnap Almádiban
None
Az ördögök építette Ság-hegy, az utolsó balatoni tanúhegy

A Balaton-felvidéki vulkánsor legnyugatibb tagja a Ság-hegy, amely lebányászott bazaltsapkái révén 5 millió év titkait fedi fel.

Vízimentő nap 2020 Alsóörs

2020. szeptember 12-én Alsóörsön rendezik meg a Vízimentő napot a Nagyparkolóban és a Sirály parkban.

Egészség hét 2020 Balatonkenese

2020. szeptember 17-22. között a balatonkenesei  Kultúra Háza ad otthont az Egészség hét rendezvénynek a mobilitás jegyében.

20 éves a város 2020 Balatonfűzfő

2020. október 2-3. között ünneplik Balatonfűzfő város 20. születésnapját.

Ősz kavalkád light 2020 Balatonkenese

2020. szeptember 25-26. között Balatonkenesén, a Kultúra Háza előtt gyermekprogramok, koncertek, kiállítás és hadijáték várja az érdeklődőket.

Ember a hang mögött - Moser Károly szinkronszínész otthon van a Balatonon
A filmekből és sorozatokból ismerős szinkronhangokhoz nem mindig tudunk arcot is kötni. Moser Károly többek között ezt is szereti a szakmájában, hogy láthatatlan tud maradni, miközben olyan hivatást választott, ahol megmutatja magát - legalábbis a hangját. Ez szabadságot ad neki, és ha teheti, ideje nagy részét a Balatonnál tölti. Siófokon beszélgettünk szinkronról, nyárról, szerepekről és emlékekről.
Esküvői nyílt nap 2020 Keszthely

2020. október 25-én kilencedik alkalommal rendezik meg a keszthelyi Festetics-kastélyban az Esküvői nyílt napot.

Festetics Trófeaszemle 2020 Keszthely

2020. szeptember 12-én rendezik meg a IX. Festetics Trófeaszemlét Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában.

Ars Sacra fesztivál 2020 Balatonalmádi

Második alkalommal rendezik meg 2020. szeptember 13-19. között Balatonalmádiban az Ars Sacra fesztivált.

Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen
Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen
Még marad a szeptemberi nyár

Pénteken marad a napos idő, csak kevés felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Hajnalban 8-15, napközben 25-30 fokra készülhetünk. Szombaton is kellemes szeptemberi idő ígérkezik. A napsütést csak délután zavarhatják meg a fátyolfelhők. Eső, zápor továbbra sem valószínű. A délkeletire forduló szél néhol megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között alakul. Vasárnap túlnyomóan derült lesz az ég, […]

Békés demonstrációt szerveznek a turisztikai dolgozók

“Mentsük meg a turizmust!” címmel szervez békés tüntetést szeptember 11-ére az augusztus végén alapult Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete Facebook-csoport a bajba jutott szakma megmentésének céljából. A vendéglátóipar minden területéről várják a résztvevőket – számolt be a Turizmus Online. Az akcióval a turizmus nehéz helyzetére, a turisztikai munkahelyek megtartásának fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet a szervezők, […]

Gyémántot és bombát találtak a Balatonban a holland kincsvadászok
Pénzérmék, gyűrűk, nyakláncok. Egy átlagos napon többnyire ezeket az ajándékokat rejti a Balaton a kincsvadászoknak. Ha ritkábban is, de található itt nagyobb érték is.
6 balatoni lépcső, amelyen minden fáradtságot megér felmenni

Olyan balatoni feljárókat, lépcsőket ajánlunk, melyeket érdemes megmászni, hogy elérjünk a csodák birodalmába.

A Kádár-kor strandételei még mindig uralják a Balaton-partot

A balatoni retro feeling azonnal magával ragad bennünket, ha csak megpillantunk egy-egy szépiás, gyűrött képet a régi nyarakról vagy idősebb rokonaink kezdenek anekdotázásba a vasárnapi ebéd felett. Sok minden változott azóta, de a klasszikus strandételeink megmaradtak olyannak, amilyennek szeretjük őket és gyakorlatilag egy időutazó a múltból sem nagyon találná a különbséget, az árakat leszámítva persze. […]

Csökkent a júliusi vendégéjszakaszám

A belföldi vendégéjszakák száma 18,1, a külföldieké 74,9 százalékkal esett vissza júliusban a koronavírus-járvány miatt. Az összes vendégéjszakaszám 42,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor. Júniushoz viszonyítva a belföldi vendégéjszakaszám a háromszorosára, 672 ezerről 2,1 millióra nőtt, ami tavaly augusztus óta a legmagasabb érték. Az összes vendégéjszaka 82 százalékát belföldi vendégek töltötték el. Tízből hat

Kowalsky meg Vega koncerttel búcsúzik idénre a Plázs

A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a búcsú emlékezetes maradjon: péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik, míg másnap a nyár utolsó Rakonczai Piano estje után, reggelig tartó Wannabe party zárja a sort. A siófoki Plázson még most is tart a nyár. Szerencsére nemcsak a programok […]

Hétvégi Balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.
Regal LS4C Electric – Az elektromos mindent (is) tudó

Sok remek tengerentúli hajógyártó létezik, de az biztos, hogy a Regal mindig akkor kerül szóba, amikor az amerikai prémiumról beszélgetünk valakivel. Viszonylag új dolog, hogy a Regal LS4C már elektromos motorral is kérhető, illetve az, hogy a lehető legnagyobb, 150 kW-ossal is kapható az E-Hajó Centernél. Az eddigi érdeklődők, akik kipróbálták az LS4C-t, nem igazán

Kowalsky meg a Vega koncerttel búcsúzik a nyártól Plázs
Péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik, míg másnap, a nyár utolsó Rakonczai Piano estje után, reggelig tartó Wannabe party zárja a sort.
Mégsem lesz üvegfödémes kilátó Fonyódon

Bár az új kilátó megépítése elmarad, de megújul a sétány és a meglévő kilátók környezete - erről döntött Fonyód város vezetése.

Nem lesz üvegfödémes kilátó Fonyódon

Bár az új kilátó megépítése elmarad, de megújul a sétány és a meglévő kilátók környezete - erről döntött Fonyód város vezetése.

Holnap kezdődik a 70-es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen
A Balaton egyik leglátványosabb nagyhajós osztálya, a 70es cirkálók idén ismét Ábrahámhegyen csapnak össze a bajnoki címért. A TVSK rendezésében tavaly is a nyugati medencében került sor erre a versenyre, és a csapatok olyan jól érezték magukat, hogy 2020-ban újra Ábrahámhegyet választották az országos bajnokság helyszínéül.
Reklám